Enemmistö kieltäisi parveketupakoinnin kokonaan

Kuva: Bigstock

Kukaan ei halua hengittää tupakansavua vastoin tahtoaan. Tupakoivat haluavat puolestaan pitää kiinni oikeuksistaan. Nykyisellään tupakointi on kiellettyä vain yhteisissä ja yleisissä sisätiloissa. Laajennettua kieltoa voi hakea taloyhtiön parvekkeille ja ulkotiloihin.

Taloustutkimuksen ASH:lle tekemästä tutkimuksesta selviää, että suurin osa suomalaisista kieltäisi parveketupakoinnin kokonaan. Hyvänä tavoitteena pidettiin myös savutonta ja nikotiinitonta Suomea.

Tutkimuksen otanta oli laaja, sillä tutkimukseen osallistui peräti 2499 henkilöä, joista 63 prosenttia kannatti parveketupakoinnin kieltämistä lailla ja vain 26 prosenttia vastusti kieltoa. Tupakoivasta väestöstä löytyy myös parveketupakointikiellon kannattajia. Tupakoivista vastaajista 63 prosenttia vastusti kieltoa, mutta peräti 24 prosenttia kannatti sitä.

– Parveketupakoinnin ongelmat ovat tulleet selvästi esille kevään aikana. Tutkimuksen aineisto koottiin maaliskuun alkupuolella, jolloin koronaepidemia oli meillä vielä aluillaan. Nyt, kun kotona oleskelua on jatkunut pidempään, kieltoa saattaisi kannattaa jopa useampi, toiminnanjohtaja Mervi Hara Suomen ASH:stä toteaa.

Alueellisesti Helsingissä parveketupakoinnin kieltäminen sai vähiten kannatusta, kun Turussa taas kannatus kiellolle oli suurinta.

Lue koko juttu tästä!

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti