Elävä katu nostaa toimitilavuokria

Kuva: Jukka Siren

Kantakaupunkien kiinteistöjen ensimmäisten kerrosten ja sitä mukaa katumaiseman  pitäminen elävinä vaatii uutta ajattelua, kirjoittaa David Grossman Fastighetstidningenin verkkolehdessä.

Kuolleet rakennusten katutasot ovat usein merkki siitä, että jokin ei ole kohdallaan. Ne luovat autiutta ja turvattomuutta, ja tunteen siitä, että alueesta on tullut vähemmän houkutteleva. Siksi on sekä yrittäjille että kiinteistönomistajille erittäin tärkeää pitää talojen katutasojen liikehuoneistot elävinä.

Tutkimuksia ja analyysejä tekevä Evidens selvitti Tukholman kiinteistönomistajien etujärjestölle Fastighetsägarna Stockholmille, että kiinteistöjen alemmissa kerroksissa toimivien yritysten liikevaihto ja alueen toimitiloista saatava vuokra korreloivat voimakkaasti.

Fastighetsägarna Stockholmin kaupunkikehitysjohtaja Helena Olsson toteaa, että on löydettävä ratkaisuja, jotka yhdistävät alueen kiinteistöt ja alueen tarpeet ja kulttuurin. Näin voidaan torjua liikkeiden katoamista nettikaupan yleistyessä.

Lue koko artikkeli Fastighetstidningenin verkkosivuilta.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti