Consti kehitti pelillisen työkalun taloyhtiöiden remonttipalveluiden tueksi

Consti Yhtiöt Oyj:n kehittämä Consti Kodikas on taloyhtiöille tarkoitettu uusi palvelumalli. Siinä arvioidaan välttämättömän remonttitarpeen lisäksi kokonaisvaltaisesti myös kiinteistön muut mahdolliset korjaustarpeet ja parannustoimenpiteet, jotka voidaan kustannustehokkaasti toteuttaa samassa hankkeessa. Apuna hankkeen alkumetreillä on pelillinen työkalupakki.

Taloyhtiön korjaushanke saa tyypillisesti alkunsa välttämättömästä tarpeesta eli esimerkiksi putkien uusimisesta tai julkisivun korjaamisesta. Uuden Consti Kodikas -palvelumallin avulla halutaan jo suunnitteluvaiheessa nostaa esiin myös muut mahdollisuudet, joita remontti voi tuoda mukanaan.

– Pelkästään edullisinta vaihtoehtoa tavoittelemalla rajoitetaan remontin sisältö siihen, mitä on pakko tehdä. Jos sen ohella ei hyödynnetä yksittäisen korjauksen tuomia muita mahdollisuuksia, arvokas tilaisuus voi jäädä käyttämättä, sanoo Consti Yhtiöiden kehitysjohtaja Juha Salminen.

Remontin yhteydessä voi olla kannattavaa tehdä muitakin korjauksia, jotka myöhemmin vaatisivat samojen rakenteiden avaamista ja erikseen toteutettuina tulisivat taloyhtiölle kalliiksi. Näitä parannuksia voivat olla esimerkiksi esteettömyysratkaisut, lukitusjärjestelmien modernisoiminen tai energiatehokkuuden parantaminen, kuten säätöautomatiikan päivittäminen.

– Meidän tehtävänämme on tutkia vaihtoehtoja ja tuottaa riittävästi tietoa taloyhtiön päätösten pohjaksi. Kokonaisuutta tarkastelemalla vaikutetaan elinkaarikustannuksiin, asumisviihtyvyyteen ja asunnon arvoon, Salminen muistuttaa.

Hanke käyntiin tehokkaasti, asukasta kuunnellen

Parhaiden ratkaisujen löytämiseksi kehitetty Consti Kodikas -malli huomioi asiakkaiden toiveet ja tarpeet. Hankkeen alussa valinnat ja päätökset tehdään yhteistyössä keskustellen. Apuna työssä on pelillinen työkalupakki, jonka avulla eri vaihtoehdot ja mahdollisuudet pystytään havainnollistamaan konkreettisesti ja ymmärrettävästi kaikille esimerkiksi taloyhtiön yhteisessä infotilaisuudessa.

– Pelillisen työkalupakin avulla korjaamisen kannalta kriittinen alkuvaihe saadaan toteutettua tehokkaasti ja asukkaita kuunnellen niin, että huomio keskittyy oikeisiin asioihin, Salminen lupaa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää