Colliers International ostaa Ovenian

Kuvituskuva

Markkinajohtaja Ovenia Groupin osto vahvistaa entisestään Colliersin kiinteistö- ja varainhoitotoimintaa Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan toimialueella. 

Colliers International Group Inc. (NASDAQ: CIGI, TSX: CIG), maailman johtava kiinteistöjohtamisalan yritys, on tänään ilmoittanut ostavansa Ovenia Groupin (myöhemmin ”Ovenia” tai ”yritys”), Suomen johtavan kiinteistöjohtamis- ja isännöintipalveluja tarjoavan yrityksen. Viimeisen kahdentoista kuukauden aikana Ovenia on tuottanut yli 45 miljoonaa euroa liikevaihtoa. Ovenia tulee toimimaan Suomessa jatkossa nimellä Colliers International Finland.

Ovenia perustettiin vuonna 1980, ja sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Yritys työllistää 550 henkilöä, ja sillä on toimitusjohtaja Sirpa Ojalan johtama erittäin kokenut johtotiimi. Ovenia tytäryhtiöineen tarjoaa kaupallisia kiinteistöjohtamispalveluita kiinteistösijoittajille ja kiinteistöjä käyttäville yrityksille, kiinteistöjen kehitys- ja konsultointipalveluja, kauppakeskusten johtamispalveluja sekä asuinkiinteistöjen isännöintipalveluja. Ovenia Groupiin kuuluvat Ovenia Oy, Ovenia Isännöinti Oy ja Realprojekti Oy.

”Tämä hankinta on tärkeä merkkipaalu Pohjoismaiden ja Euroopan kasvustrategiamme kannalta”, sanoo Chris McLernon, Colliers International EMEA:n toimitusjohtaja.

”Asiakkaamme ovat pyytäneet meitä vahvistamaan läsnäoloamme Pohjoismaissa, ja tämän sijoituksen myötä astumme markkinoille alan kiistattomana johtajana. Uusi yritystoimintamme Suomessa parantaa jo olemassa olevaa kiinteistö- ja varainhoitoalan toimintaamme Pohjoismaissa sekä laajemmin Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueilla.”

”Erinomaisen palvelun periaatteen sekä kiinteistöjohtamisen huippuammattilaisten avulla olemme saavuttaneet asemamme alan johtavana yrityksenä Suomessa. Hoidamme tällä hetkellä kiinteistöjä, joiden pinta-ala on yhteensä yli 10 miljoonaa neliömetriä, ja tarjoamme parhaita kiinteistöjohtamis- ja neuvontapalveluita vakavaraisille asiakkaille”, sanoo Sirpa Ojala, nyt Colliers International Finlandin toimitusjohtaja.

”Kun Ovenia rakentui ja kasvoi nykymuotoonsa, se kolminkertaistui alkuperäisestä Ovenia Oy:stä. Nyt on seuraavan kasvuvaiheen aika, yhdessä alan kansainvälisen markkinajohtajaosaajan kanssa. Johtotiimimme on innoissaan Colliers Internationaliin liittymisestä, koska tulemme hyötymään heidän resursseistaan ja ainutlaatuisesta yrityskulttuuristaan sekä heidän kyvystään palvella asiakkaita sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti”, Ojala jatkaa.

Colliersilta adaptoidaan uusia palveluja ja asiakasjohtamiskonsepteja Suomen tarpeisiin.

”Tämä antaa meille loistavan mahdollisuuden tuoda testattuja, toimivia konsepteja ja ratkaisuja asiakkaidemme hyödyksi.”

Colliers International Group Inc. (NASDAQ: CIGI; TSX: CIG) on johtava maailmanlaajuisesti toimiva kiinteistöliiketoiminnan palveluja tarjoava yritys, jossa työskentelee 15 000 ammattilaista 396 toimistossa 68 eri maassa. Colliers Internationalin toimintakulttuurin kuuluvat yritteliäisyys ja merkittävä sisäinen omistajuus. Colliersin ammattilaiset tarjoavat täyden palveluvalikoiman kiinteistöjen omistajille ja sijoittajille ympäri maailman. Palveluihin kuuluvat vuokravälitys, maailmanlaajuiset yritysratkaisut, sijoitusmyyntiin ja pääomamarkkinoihin liittyvät palvelut, projektinhallinta ja työpaikkaratkaisut, kiinteistö- ja varainhoitopalvelut, konsultointi, arviointipalvelut sekä asiakkaalle räätälöidyt tutkimuspalvelut ja ajatusjohtajana toimiminen. Ulkoistamisammattilaisten kansainvälinen yhdistys (International Association of Outsourcing Professionals) on sijoittanut Colliers Internationalin 100 parhaimman ulkoistamisyrityksen joukkoon yli 10 vuoden ajan, pidempään kuin yhdenkään toisen kiinteistöalan yrityksen.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää