Blogit

Jouluisen yhteisöllisyyden paluu?

Uusimme kahden vuoden takaisen joulukolumnin, sillä se ei ole menettänyt ajankohtaisuuttaan.

Lue lisää

Kaupunginosan rappio ja raitistuminen

Kaupunkiseuduilla monessa maassa vallitsee kaksi vastakkaista kehityssuuntaa: lapsiperheiden ja varakkaiden pako esikaupunkeihin ja naapurikuntiin sekä keskiluokkaisten kotitalouksien ja luovan väen muutto vanhoihin työläiskaupunginosiin ja tehdasalueille.

Lue lisää

Haittaverot ja tulonjako

Kaunis periaate: verotetaan kulutusta ja vielä haitakkeita erikseen. Ja kiinteistökin on hyvä veriotuskohde. Ei pääse karkuunkaan.

Lue lisää

Joulukolumni: yhteisöllisyyden paluu?

Joulukuun Kiinteistölehdessä, joka ilmestyy juuri sopivasti juhlan alla 20.12. on paljon asiaa yhteisöllisyydestä ja naapurisovusta ja niiden rakentamisesta.

Lue lisää

Kortteli on vanha yhteisöllisyyden mitta

Aikoinaan oli aivan tavallista, että talossa oli jonkin työsuhdeasuntoja, jossa siten määritelmän mukaan asui yrityksen tai laitoksen työntekijöitä.

Lue lisää

Muuttovalmis uusi talo?

Uuden talon asukkaat ja ensimmäinen hallitus joutuvat olemaan tarkkoina. Usein tarvitaan myös taloyhtiöiden yhteistyötä, mikäli esimerkiksi yhteinen autohalli tai jätteiden putkikeräysjärjestelmä oikuttelee.

Lue lisää

Euroopan kiharainen yhdentyminen eli kertokaa jotain uutta

De Gaullelle Iso-Britannia oli USA:n Troijan hevonen. Monet saarivaltiossa tunsivat helpotusta, kun Ranska torjui heidän hallituksensa hölmön hankkeen.

Lue lisää

Pidetäänkö taloyhtiössä brysselinkaalista?

Kiinteistövero on kovin mieluisa vero EU:n talousviisaille. Ainakin he suosittelevat sen korottamista talouden paikkaamiskeinona, myös Suomelle.

Lue lisää

Kun isovanhemmat pölynimijän osti

Vuonna 1930 helsinkiläiskodeissa oli 172 jääkaappia ja 29 pesukonetta.

Lue lisää

Uusia veroja näkyvissä?

Venesatamat ja varsinkin talvisäilytyspaikat näyttävät kuitenkin olevan malka monen kaavoittajan ja veneettömän asukkaan silmässä.

Lue lisää

Sivu 1 / 1

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti