Jouluisen yhteisöllisyyden paluu?
Uusimme kahden vuoden takaisen joulukolumnin, sillä se ei ole menettänyt ajankohtaisuuttaan.
Lue lisääUusimme kahden vuoden takaisen joulukolumnin, sillä se ei ole menettänyt ajankohtaisuuttaan.
Lue lisääKaupunkiseuduilla monessa maassa vallitsee kaksi vastakkaista kehityssuuntaa: lapsiperheiden ja varakkaiden pako esikaupunkeihin ja naapurikuntiin sekä keskiluokkaisten kotitalouksien ja luovan väen muutto vanhoihin työläiskaupunginosiin ja tehdasalueille.
Lue lisääKaunis periaate: verotetaan kulutusta ja vielä haitakkeita erikseen. Ja kiinteistökin on hyvä veriotuskohde. Ei pääse karkuunkaan.
Lue lisääJoulukuun Kiinteistölehdessä, joka ilmestyy juuri sopivasti juhlan alla 20.12. on paljon asiaa yhteisöllisyydestä ja naapurisovusta ja niiden rakentamisesta.
Lue lisääAikoinaan oli aivan tavallista, että talossa oli jonkin työsuhdeasuntoja, jossa siten määritelmän mukaan asui yrityksen tai laitoksen työntekijöitä.
Lue lisääUuden talon asukkaat ja ensimmäinen hallitus joutuvat olemaan tarkkoina. Usein tarvitaan myös taloyhtiöiden yhteistyötä, mikäli esimerkiksi yhteinen autohalli tai jätteiden putkikeräysjärjestelmä oikuttelee.
Lue lisääDe Gaullelle Iso-Britannia oli USA:n Troijan hevonen. Monet saarivaltiossa tunsivat helpotusta, kun Ranska torjui heidän hallituksensa hölmön hankkeen.
Lue lisääKiinteistövero on kovin mieluisa vero EU:n talousviisaille. Ainakin he suosittelevat sen korottamista talouden paikkaamiskeinona, myös Suomelle.
Lue lisääVuonna 1930 helsinkiläiskodeissa oli 172 jääkaappia ja 29 pesukonetta.
Lue lisääVenesatamat ja varsinkin talvisäilytyspaikat näyttävät kuitenkin olevan malka monen kaavoittajan ja veneettömän asukkaan silmässä.
Lue lisääSivu 1 / 1