Blogit

Miten opiskella asuntosijoittamista

Ennen ensimmäisen sijoitusasunnon ostamista kannattaa perehtyä aiheeseen lehtijuttuja syvemmin.

Lue lisää

Onko nyt huono aika aloittaa asuntosijoittaminen?

Ollaanko jo kuplan huipulla vai vieläkö ehtii huumaan mukaan?

Lue lisää

Jos aloittaisin asuntosijoittamisen alusta tietäen kaiken, minkä nyt tiedän

Tällä kertaa ajattelin lähestyä asiaa positiivisen kautta ja mietin asioita, jotka heti alussa päätin kuuluvaksi asuntosijoitusstrategaani tai jotka hyvin nopeasti otin mukaan ja joita olen noudattanut ja aion noudattaa jatkossakin ja tekisin samalla tavalla uudestaan.

Lue lisää

Vuokraustoiminnan tietojen ja dokumenttien hallinta

Suoraan asuntosijoittamiseen kuuluu oleellisena osana asuntojen vuokraus. Sijoittajana toimiminen vaatii sijoituslaskelmien, lainapapereiden, kauppakirjojen ja taloyhtiöpapereiden lisäksi joukon tietoja ja dokumentteja, jotka ovat nimenomaan vuokraustoiminnan kannalta tärkeitä.

Lue lisää

Taloyhtiön remontit asuntosijoittajan kannalta

Sijoittajan kannattaa huomioida, että näkyvää jälkeä tuottavilla remonteilla on vuokrattavuutta ja vuokratasoa nostava vaikutus mutta käytetyllä viemärien uusimis- tai pinnoitusmenetelmällä tai katon pintamateriaalilla ei ole merkitystä vuokralaiselle.

Lue lisää

Suurimmat virheeni asuntosijoittajana

Asuntosijoitussalkussani on vain kahdenlaisia sijoituksia; kannattavia ja opettavaisia.

Lue lisää

Kunnossapitotarveselvitys ja asuntosijoittaja

Asunto-osakeyhtiölaki velvoittaa hallitusta esittämään yhtiökokoukselle vuosittain kirjallisen selvityksen sellaisista kunnossapitotarpeista, jotka merkittävästi vaikuttavat osakehuoneiston käyttämiseen tai osakkaalle aiheutuviin kustannuksiin seuraavan viiden vuoden aikana

Lue lisää

Vuokranantajan ihanneluonteenpiirteet

Ammattimainen vuokralaishuijari tuntuu löytävän keskimääräistä useammin harrastelijamaisen ja hyväntekeväisyyteen taipuvaisen vuokranantajan.

Lue lisää

Tavoitteenasetannalla lisävipua asuntosijoittamiseen

Asuntosijoittaminen on hidas tie rikastumiseen mutta suhteellisen varma tie vaurastumiseen eli pitkäjänteisyys sopii asuntosijoittajan yhdeksi luonteenpiirteeksi mainiosti.

Lue lisää

8 kysymystä, jotka vuokralaisen tulisi esittää vuokranantajalle

Optimaalista olisi, jos vuokralainen olisi miettinyt tarkentavia kysymyksiä, jotta hänelle mahdollisimman nopeasti selviäisi, pystynkö tarjoamaan jotain, mikä hänelle sopii. Vuokralaisen kannalta avoimet kysymykset ovat parempia, koska silloin vuokranantaja joutuu kertomaan näkemyksiään enemmän.

Lue lisää

Sivu 1 / 1

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti