Revolution 2.0

Suomalainen kiinteistökanta ei polarisoidu, vaan muuttuu kolmikantaiseksi.  Jatkossa on kasvukeskukset, keskukset ja taantuvat keskukset. Kuten terveydenhuollossakin, myös kiinteistömanageerauksessa terveet eivät hoitoa kaipaa vaan sairaat.  Myös ennaltaehkäisyä kannattaa ajatella!

Olen pientä liiketilaa etsiessäni törmännyt 2.0 /1,5/1.0 – ongelmaan ja mahdollisuuteen.

Pienten liikehuoneistojen, ja myös suurempien pääoma- ja hoitovastikekerroin tappaa motivaation ottaa riskejä.  Olen vuoden ajan siirtänyt päätöstä ”taidekaffilan” perustamisesta.  Syy moiseen on perinteinen rajoittuneisuuteni vuokratilaa kohtaan, siis oma sen olla pitää.  Tyhjillään pönöttävien tilojen vuokravastikkeet, rahoitusvastikkeet ja hoitovastikkeet on hinnoiteltu perinteisesti ”hyvien aikojen ajatuksella” – Yrittäjä maksaa!

Revolution 2.0 ehdotukseni on kiireinen esteiden poistaminen siltä, että tyhjät liiketilat voidaan nopeasti muuttaa asumiskäyttöön tai käyttötarkoituksen muutos helpoksi.

Alan ammattilaiset!  Ottakaa koppi ja ajakaa asiat siihen malliin, että vastikekertoimet saadaan nykymarkkinaa vastaavalle tasolle – siis 1.0.  Tämä auttaa keskuksia ja taantuvia keskuksia elpymään – edes hiukan.

Antti Niemi0 Posts

Antti Niemi on myynnin ja terveydenhuollon ammattilainen, joka on 30 vuoden ajan valmentanut useita kiinteistöalan kanssa yhteistyötä tekeviä yrityksiä ja yhteisöjä. Antti nauttii nyt ansaituista eläkepäivistään ja toimii edelleen freelancer-konsulttina ja vapaana kirjailijana ja taiteilijana. Kokemukset ja näkemykset löytyvät Linkedin:stä Antti Arto Antero- Ajattelee Asiakkaan Aivoilla

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti