Kun yhtiökokous ei kiinnosta

Voiko hallitus onnitella itseään hyvin tehdystä työstä kun osakkaita ei yhtiökokokous kiinnosta? Tätä mietin viime viikolla taloyhtiömme yhtiökokouksen jälkeen. Hallituksen lisäksi kun paikalla oli kaksi osakasta fyysisesti ja kaksi valtakirjoilla. Kuitenkin osakkaita on yhtiössämme parisenkymmentä. Miksi yhtiökokous ei kiinnostanut?

Tänä vuonna ei tehty mitään isoja päätöksiä, toki korjaustarveselvityksessä oli ensi vuodelle laitettu kaukolämpölaitteiston uusiminen, patteriventtiilien ja -termostaattien uusiminen sekä lämmitysjärjestelmän tasapainotus. Ilmeisesti nämä korjaustarpeet eivät kysymyksiä herättäneet.

Talousasiatkaan eivät herättäneet kysymyksiä. Hoitovastike on pysynyt samana jo muutaman vuoden ja rahoitusvastikkeistakin lähes kaikki laskivat. Rahastointikaan ei sijoittajaosakkaita kiinnostanut, meillä kun suuri osa osakkaista on asuntosijoittajia.

Täkynä yhtiökokouskutsussa oli kahvitarjoilu ja isännöitsijä oli hallituksen pyynnöstä hankkinut pullaa ja pasteijoita tarjolle. Aiemmissa yhtiökokouksissa kun on tyydytty pelkkään kahviin, jos siihenkään. Ei sekään vetänyt osakkaita paikalle.

Ehkä tämä oli sitten luottamuksen osoitus hallitukselle ja isännöitsijälle, että taloyhtiössä on kaikki hyvin. Ainakin nämä paikalla olleet kehuivat hallitusta hyvin tehdystä työstä. Mikähän täky otetaan sitten ensi vuonna käyttöön?

ps. Työ hallituksen puheenjohtajana jatkuu.

Mervi Ala-Prinkkilä1190 Posts

Kirjoittaja on 40-vuotias Suomen Kiinteistölehden verkkotuottaja ja toimittaja, joka toimii taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana Etu-Töölössä Helsingissä. Harrastuksiin kuuluu muun muassa kaupunkiviljely taloyhtiön sisäpihalla ja marttailu.

4 kommenttia

 • Marika Produn Reply

  25.5.2017 at 17:53

  Kiinnostaisi jos kokoukseen pääsisi.olen vuorotöissä ja vuoroja voi pyytää….vuorot tehdään 4viikkoa etukäteen ja muuttaminen on hankalaa.yhtiökokouksen ilmoitus tulee kuitenkin vasta noin 2 viikkoa ennen kokousta.2viikkoa on liian lyhyt aika.Olen pyytänyt,että kokouksen voisi kutsua koolle jo 4 viikkoa ennen-mutta tämä ei päättäville tahoille käy/onnistu vaikka kokous päivä olisi hyvissäajoin tiedossa.
  Ihmettelen!

  • Mervi Ala-Prinkkilä Reply

   29.5.2017 at 09:23

   Olen omassa yhtiössä asian ratkaissut niin, että yhtiökokouksesta tiedotetaan hyvissä ajoin ja samalla pyydetään osakkaita antamaan omat esityksensä yhtiökokouksessa käsiteltävistä asioista hallitukselle tiettyyn päivämäärään mennessä. Kutsu/esityslista kokoukseen tulee sitten kaksi viikkoa ennen kokousta osakkaille.

 • Erkki Alatalo Reply

  27.5.2017 at 22:57

  Heikko osallistuminen yhtiökokoukseen voi olla myöskin protesti hallitukselle. Mielestäni hallituksen pitäisi olla osakkeenomistajilla “töissä” myöskin yhtiökokouksien välilläkin, kuunnella “osakkaiden” aloitteellisuutta ja ottaa nöyrästi palautetta vastaan. Toistuvasti ylimielinen suhtautuminen osakkaan aloitteellisuuteen ja mielipiteisiin johtaa hyvin herkästi päätelmään: “Pitäkää tunkkinne”, tästähän seuraa automaattisesti kiinnostuksen lopahtaminen taloyhtiön asioihin.

  • Mervi Ala-Prinkkilä Reply

   29.5.2017 at 09:20

   Olet oikeassa, hallituksen tulee kuunnella osakkaiden tahtotilaa. Asukaskyselyt ovat tähän myös hyvä väline. Taloyhtiössämme toteutettuun asukaskyselyyn tosin vain harva jaksoi vastata, vaikka se toteutettiin anonyyminä kyselynä strategian luomista varten. Monelle asunto on elämän suurin sijoitus, joten kannattaa kiinnostua taloyhtiön asioista ja osallistua päätöksentekoon.

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti