BBC: Vettä säästävät WC:t tuhlaavat miljardeja litroja viikossa

Kuva: Jukka Siren

Vettä säästämään tarkoitettu innovaatio aiheuttaa miljardien litrojen vedentuhlauksen Isossa-Britanniassa joka viikko, väittää Ison-Britannian yleisradioyhtiön BBC:n toimittaja Tom Heap BBC:n verkkosivuilla.

Kyse on Suomessakin suositusta ”kaksitehoisesta” huuhtelupainikkeesta. Niissä voi valita isomman tai pienemmän vesimäärän, tarpeen mukaan.

Nyt kuitenkin vedensäästöä edistävä järjestö Waterwise arvioi, että 5–8 prosenttia saarivaltakunnan huuhtelumekanismeista vuotaa, ja että enemmistö näistä on kaksiteholaitteistoja.

Maan suurimman vesiyhtiön Thames Waterin toimitusjohtaja Andrew Tucker sanoo, että ongelma pahenee sitä mukaa kun britit(kin) modernisoivat kylpyhuoneitaan asentaen uudenaikaisia huuhtelulaitteita.

Kylpyhuonekalusteiden valmistajien järjestö Bathroom Manufacturers Association (BMA) myöntää, että ainakin eräät kaksoishuuhtelukonstruktiot ovat alttiimpia vuodoille kuin perinteinen laitteisto.

Lue koko artikkeli BBC:n verkkosivuilta (Huom, uutisessa käytetään biljoonaa samassa merkityksessä kuin Suomessa miljardia).

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti