Avustusta öljylämmityksestä luopumiseksi

Ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajille on tarjolla valtionavustusta öljylämmitysjärjestelmästä luopumiseen ja öljylämmitysjärjestelmän korvaamiseen muilla lämmitysmuodoilla, tiedottaa ELY-keskus.

Avustushaku avautuu alustavan tiedon mukaan syyskuun 2020 alussa. Avustusta voidaan myöntää myös kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen. Avustusta voi hakea niin kauan kuin määrärahaa riittää, kuitenkin enintään syksyyn 2022 asti.

Avustuksen määrä on 2 500 euroa tai 4 000 euroa. Avustusta myönnetään 4 000 euroa, kun öljylämmityksestä siirrytään kaukolämpöön, maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun, ja 2 500 euroa, kun siirrytään muihin lämmitysjärjestelmiin. Avustusta ei myönnetä, jos uusi rakennuskohtainen lämmitysjärjestelmä käyttää fossiilisia polttoaineita.

Lämmitysjärjestelmän vaihdon on oltava valmis, laskun on oltava maksettu ja maksatushakemuksen on oltava ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskuksessa (KEHA) viimeistään 18.11.2022. Avustuksen myöntäjä koko maassa on Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti