AVI varoittaa PAH-yhdisteistä purkukohteissa

Kuvituskuva

Aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet muistuttavat purkutyömaiden rakennuttajia ja pääurakoitsijoita tärkeydestä selvittää PAH-yhdisteiden esiintyminen purkukohteissa ennen purkutöiden aloittamista.

PAH-yhdisteet (polysykliset aromaattiset hiilivedyt) on luokiteltu muun muassa syöpää aiheuttaviksi aineiksi ja niitä sisältävien rakennusmateriaalien purkutöissä edellytetäänkin asbestipurkujen tavoin alipaineistettua ja osastoitua purkutapaa. Yhdisteet esiintyvät ilmassa esimerkiksi pölyihin sitoutuneina.

Rakennusmateriaaleista niitä on muun muassa vedeneristeenä kerrostaloissa käytetyssä kivihiilipiessä, ennen muoviputkia sähköjohtojen putkitusputkena käytetyssä Bergmannin putkessa sekä sähkö- ja puhelinpylväiden sekä ratapölkkyjen kyllästeaineena käytetyssä kreosootissa. Yhdisteiden olemassaolo tulee kuitenkin aina selvittää kohdekohtaisesti.

AVI:n työsuojelun vastuualueet muistuttavat rakennuttajia ja toteuttajia haitta-ainekartoituksen ja sen perusteella tehtävän purkusuunnitelman laatimisesta. Purkumenetelmistä on saatavilla myös RATU-kortti (Ratu 82-0381) suunnittelun avuksi.

Lue lisää Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedotteesta.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti