Taloyhtiö 2019

Uusimmat artikkelit

11.4.2019

Kiitos osallistumisesta Taloyhtiötapahtumaan

Taloyhtiö 2019 -tapahtuma on saatu onnelliseen päätökseensä. Tämän vuoden tapahtuma sujui yli odotusten ja sen takasivat osaltaan runsas yleisö, upeat puhujamme sekä asiantuntevat näytteilleasettajamme. Suuret kiitokset siis kaikille osallistujille!

9.4.2019

Huomenna nähdään Taloyhtiötapahtumassa!

Tämän vuoden Taloyhtiötapahtuman h-hetki koittaa huomenna. Nyt siis viimeiset kamppeet kasaan ja suunta kohti Helsingin Messukeskusta. Luvassa on laaja kattaus ajankohtaisia aiheita taloyhtiöiden arjesta.

26.3.2019

Kevään laki- ja tulkintamuutokset toivat parannuksia taloyhtiöiden arkeen

Taloyhtiötapahtumassa on mahdollisuus tutustua lisää taloyhtiöiden arkea uudistaneisiin lakimuutoksiin ja -tulkintoihin, toisin sanoen ASREK:iin ja kunnossapitovastuutulkintojen muutoksiin. Kiinteistöliitto Uusimaan vanhempi lakimies, varatuomari Mia Pujals luennoi näistä molemmista päivänpolttavista aiheista rautaisella ammattitaidolla. Selvitetään kuitenkin, mitä luennoitsijamme itse ajattelee näistä muutoksista?

18.3.2019

Airbnb ja sähköautot esillä Taloyhtiötapahtuman juridiikkapotpurissa

Taloyhtiötapahtumassa järjestetään aamupäivällä juridiikkapotpuri, jossa aiheina ovat juuri nyt ajankohtaiset airbnb, sähköautot sekä tietosuoja. Varsinkin airbnb on asia, joka jakaa mielipiteitä ja toisaalta lain tulkinta asiasta hakee muotoaan. – Luennolla taloyhtiö saa vastauksia muun muassa siihen onko airbnb asumista vai majoitusliiketoimintaa ja mitkä ovat taloyhtiön keinot puuttua asiaan.

14.3.2019

Ilmalämpöpumpulla helpotusta kesän helteisiin

Hyvin toteutettu ilmalämpöpumpun asennus on sekä osakkaan että taloyhtiön etu. Osakas saa nauttia kesäisin viileämmästä sisäilmasta ilman, että siitä on haittaa muille osakkaille. Ilmalämpöpumpun hankkiminen asuntoon ei kuitenkaan ole taloyhtiömaailmassa niin yksinkertaista.

7.3.2019

Hyvä viestintä taloyhtiössä – millaista se on ja kuka siitä vastaa?

Viestintä eli tiedonkulku on asia, joka saa vain harvassa taloyhtiössä kiitosta. Osakkaat ja asukkaat usein kokevat, että tieto ajankohtaisista asioista jää hallituksen ja isännöitsijän muodostamaan sisäpiiriin. – Hyvään viestintään ei ole täsmäreseptiä, vaan viestintä on jokaisessa taloyhtiössä räätälöitävä vastaamaan juuri näiden osakkaiden ja asukkaiden tarpeita, sanoo Kiinteistöliiton viestintäpäällikkö Annakaisa Mänttäri.

1.3.2019

Pelastusturvallisuuden vuositilastot julki Taloyhtiötapahtumassa

Kodin turvallisuus on elämän kivijalka. Taloyhtiöt hoitavat ja ylläpitävät satojentuhansien Suomalaisten kotien turvallisuutta, joten pelastusturvallisuuteen on syytä kiinnittää huomiota. – Hyvä turvallisuusindeksi kohottaa myös asunto-osakkeiden arvoa, toteaa Safetumin operatiivinen johtaja Teemu Kajava.

15.2.2019

Päivitetty isännöintitehtäväluettelo avuksi isännöinnistä sopimiseen

Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen esittelee uudistetun isännöintitehtäväluettelon Taloyhtiö 2019 -tapahtumassa. – Isännöintitehtäväluettelo on erinomainen työkalu, jonka avulla taloyhtiö pystyy selvästi sopimaan isännöitsijän kanssa tämän tehtävien hoitamisesta, kertoo Kristel Pynnönen. On taloyhtiön edun mukaista, että asioiden hoitamisesta on sovittu selvästi.

11.2.2019

Taloyhtiötapahtumassa pureudutaan ajankohtaiseen putkiremontin vastuunjakoon

Taloyhtiötapahtuma on tapansa mukaan pullollaan remonttiaiheita. Salin 206 ohjelman avaa ajankohtainen paneelikeskustelu putkiremontin vastuunjaosta. Miksi tästä aiheesta pitää keskustella?

5.2.2019

10.4. käynnistyvä Taloyhtiötapahtuma loistaa monipuolisuudella

Tämän vuoden Taloyhtiötapahtuman ilmoittautuminen on avattu ja ohjelmarunko julkistettu. Koska tapahtuma on ollut menestys aiempina vuosina, ovat odotukset tämänkin vuoden tapahtuman osalta suuret. Monipuolisesta ohjelmatarjonnasta on jokaisen kävijän helppo räätälöidä itselleen sopiva kokonaisuus.

24.1.2019

Taloyhtiö 2019 lähestyy

Kiinteistöalan kevään ykköstapahtuma – Taloyhtiö 2019 – käynnistyy jälleen huhtikuussa. Jo perinteeksi muodostunut tapahtuma kokoaa yhteen alan keskeiset toimijat sekä taloyhtiöden asukkaat. Tänäkin vuonna ohjelmatarjonta on täynnä ajankohtaista asiaa taloyhtiöiden arjesta.