Aurinkosähkön tuotantokapasiteetti kasvoi viime vuonna 45 % prosenttia

Kuva: Bigstock

Aurinkosähkön pientuotanto on kasvanut Suomessa viiden vuoden aikana yli kymmenkertaiseksi. Sen osuus verkkoon asennetusta sähkön tuotantokapasiteetista oli vuoden 2020 lopussa noin 1,6 prosenttia. Se vastasi Suomen sähkön kokonaistuotannosta noin 0,4 prosenttia.

Vuoden 2020 lopussa sähköverkkoon oli liitetty yhteensä noin 293 megawattia aurinkosähköä. Kapasiteetti kasvoi vuodessa 91 megawatilla. Sähköverkkoon kytkemätöntä aurinkosähkökapasiteettia on Suomessa arviolta 20 megawatin edestä.

Viime vuoden yksittäisillä kesätunneilla aurinkosähkön osuus oli alustavien tietojen mukaan enimmillään noin 4 prosenttia hetkellisestä kokonaistuotannosta. Sähköverkkoon liitetty aurinkosähkötuotanto koostuu lähes kokonaan alle yhden megawatin pientuotantolaitteistoista.

Kokonaisuudessaan viime vuonna sähköverkkoon liitetyn pientuotannon kapasiteetti kasvoi 30 prosenttia. Sähkön pientuotanto vastaa hieman yli kahta prosenttia Suomen sähkön tuotantokapasiteetista.

Sähköverkkoon liitetyn sähkön pientuotannon (alle yhden megawatin yksiköiden) kapasiteetti oli viime vuoden lopussa yhteensä noin 364 megawattia. Muut verkkoon kytketyt pienvoimalat ovat enimmäkseen tuuli-, bio-, vesi- tai dieselvoimaa.

Nyt julkaistut luvut ovat vielä alustavia. Ne perustuvat Energiaviraston sähkön jakeluverkonhaltijoilta keräämiin tietoihin.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti