Aurinkosähkön kotimyynnissä kannattaa käyttää harkintaa

Aurinkopaneeleita ja remontteja myydään suoramyyntinä ovelta ovelle. Kaupat kannattaa suoramyynnissäkin tehdä vasta huolellisen perehtymisen ja harkinta-ajan jälkeen, muistuttaa Motiva.

Energianeuvojille on tullut kuluttajilta yhteydenottoja, joiden mukaan aurinkosähkön kotimyynti saattaa johtaa jopa kohteeseen soveltumattomien järjestelmien hankintaan.

Verkkoon kytkettävä aurinkosähköjärjestelmä on ylimitoitettu pelkästää kotitalouslaitteiden sähkönkulutukseen. Omalla pientuotannolla voi sen sijaan korvata noin viidenneksen sähköllä tai lämpöpumpulla lämpiävän omakotitalon sähkön vuosikulutuksesta. Motivan asiantuntija Milja Aarni kertoo, että soveltuvuus selvitetään tarkoista tunti- ja päiväkohtaisista kulutustiedoista, jotka ovat vain sopimuksen solmijan saatavissa sähköyhtiöstä. Jos myyjä tekee arvion kulutuksesta vaillinaisilla tiedoilla, se tuskin perustuu faktoihin, Aarni toteaa.

Talon teknisten järjestelmien uudistus ja remontit vaativat hyvää lähtötilanteen ja soveltuvuuden arvointia. Kuluttajan edun mukaista on vertailla eri tarjouksia sekä perehtyä myös laitteiden takuisiin, huollettavuuteen ja yrityksen taustoihin, muistuttaa Motivan asiantuntija Teemu Kettunen.

Lue lisää täältä.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti