Asuntoyhteisöjen velkaantumisen kasvu taittunut

Asuntoyhteisöillä oli huhtikuussa 2019 yhteensä 32,8 miljardin euron arvosta lainoja, kertoo Suomen Pankki. Lainojen määrän kasvu on tasoittunut.

Asuntoyhteisöillä tarkoitetaan muun muassa asuntojen vuokranvälitystä harjoittavia toimijoita ja taloyhtiöitä. Ne nostivat tammi-huhtikuussa uusia lainoja 1,9 miljardia euroa, mikä on 100 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuotta aiemmin samalla ajanjaksolla. Huhtikuussa 2019 asuntoyhteisöt nostivat 400 miljoonan euron arvosta uusia lainoja, mikä on lähes 20 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2018 huhtikuussa. Kotitalouksien maksettavaksi koituu hieman yli 60 prosenttia asumisyhteisöjen lainoista.

Kotitalouksien asuntolainakanta oli puolestaan huhtikuun lopussa 98,1 miljardia euroa, missä on kasvua edelliseen vuoteen 1,9 prosenttia. Huhtikuussa 2019 kotitaloudet nostivat uusia asuntolainoja 1,6 miljardin euron arvosta eli hieman enemmän kuin vuoden 2018 huhtikuussa.

Asuntoyhteisöjen nostamien uusien lainojen korko huhtikuussa 2019 oli keskimäärin 1,04 prosenttia ja kotitalouksien asuntolainojen korko keskimäärin 0,80 prosenttia.

Lue lisää Suomen Pankin tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti