Asuntovelkaa keskimäärin 100 030 euroa

Asuntovelallisilla asuntokunnilla oli vuonna 2018 velkaa keskimäärin 217 prosenttia käytettävissä olevista rahatuloista. Tilastokeskuksen mukaan eniten velkaantuneita olivat alle 35-vuotiaiden asuntokunnat.

Asuntovelallisilla asuntokunnilla oli asuntovelkaa keskimäärin 100 030 euroa, mikä oli 0,2 prosenttia enemmän vuoteen 2017 verrattuna. Alle 35-vuotiaiden asuntokunnilla oli eniten velkaa suhteessa tuloihin, keskimäärin hieman yli kolme kertaa vuositulojen verran.

Kahden huoltajan asuntokunnilla, joissa oli lapsia, ja joiden viitehenkilö oli 25 – 44 -vuotias, oli paljon veljaa suhteessa käytettävissä oleviin rahatuloihin. Lapsettomilla yhden tai kahden aikuisen asuntokunnilla suuret velat olivat yleisimpiä 25-34 -vuotiaiden talouksissa. Myös asuntovelkaisilla yksinhuoltajilla oli paljon velkaa suhteessa tuloihin.

Suuret asuntovelat keskittyivät eniten Ahvenanmaan, pk-seudun ja muun Helsinki-Uudenmaan asuntokuntiin. Kaikista asuntovelkaisista asuntokunnista Ahvenanmaalla oli 42 prosentilla, pk-seudulla 37 prosentilla ja muualla Helsinki-Uudellamaalla 33 prosentilla velkaa vähintään kolme kertaa vuositulot. Vähiten suuria asuntovelkoja oli Pohjois- ja Itä-Suomessa.

Lue lisää täältä.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää