Asuntorakentamisen määrä edelleen laskussa

Kuva: Bigstockphoto

Tilastokeskuksen tietojen mukaan asunnoille myönnettyjen uusien rakennuslupien määrä laski touko–heinäkuussa 2019 25,5 prosenttia ja asuinrakentamisen arvo 6,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Rakennuslupia myönnettiin vuoden 2019 touko–heinäkuun aikana yhteensä 11,9 miljoonalle kuutiometrille, mikä on 5,8 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajanjaksona viime vuonna.

Asuntorakentamisessa rakennuslupien kuutiomäärä laski 22,9 prosenttia vuodentakaisesta. Muiden rakennustyyppien kuutiomäärissä oli sen sijaan kasvua. Rakennuslupia myönnettiin 9 965 asunnolle, 3,1 miljoonaa kuutiometriä. Vuotta aiemmin vastaavat luvut olivat 13 379 asuntoa ja 4,0 miljoonaa kuutiometriä. Asuinkerrostalojen kuutiomäärä väheni vuodentakaisesta 24,0,  rivi- ja ketjutalojen 24,8 ja erillisten pientalojen 20,7 prosenttia.

Rakennustuotannon kiinteähintainen arvo väheni vuoden 2019 touko–heinäkuussa 1,4 prosenttia vuodentakaisesta. Asunnoille myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärän ja asuinrakentamisen arvon laskusta huolimatta asuinrakentamisen aloituksia oli 1,8 prosenttia enemmän kuin touko–heinäkuussa 2018.

Lue lisää Tilastokeskuksen tilastojulkistuksesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää