Asuntomessut alkoivat Kouvolassa

Kuva: Jukka Siren

Asuntomessut Kouvolassa avattiin tänään. Messut avasi kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero.

– Asuntomessujen pitkän historian ketjuun on saatu Kouvolassa uusi asumisen monimuotoisuutta kuvaava rengas, jossa on esillä peruskorjauksen, palveluasumisen, pientaloasumisen ja rivitaloasumisen kohteita monipuolisella tavalla. Huomionarvoista on myös se, että Pioneeripuiston aluetta on täydennysrakennettu vanhaa kunnioittaen ja ympäröivän luonnon ehdoilla. Täällä uudet ja yli sata vuotta vanhat rakennukset seisovat rintarinnan, Paatero totesi.

Paatero nosti esille Kouvolassa kaupungin vahvan panostuksen asumisen kehittämiseen alueella.

– Korian valinta messualueeksi viestii siitä, että kuntaliitoksen jälkeen ei ole keskitytty vain ”vanhan” Kouvolan kehittämiseen, vaan kaupunki panostaa yhtä lailla myös muiden yhdistyneiden kuntien tulevaisuuteen. Elimäen kunta oli varuskunnan lakkauttamisen jälkeen panostanut jo vuosikausia määrätietoisesti alueen kehittämiseen. Alueen kuntien yhdistyminen toi tähän työhön ”leveämmät” hartiat ja uutta vauhtia. Kehitystyö huipentuu nyt avattavien Asuntomessujen myötä.

Asuntomessujen avajaisissa pidettiin myös SuomiAreena Goes Asuntomessut -keskustelutilaisuus, jossa aiheina olivat alueiden käyttötarkoituksen muutokset Suomessa, rohkeus tehdä asioita sekä tulevaisuuden asuminen. Jaakko Loikkasen johdolla asiasta olivat keskustelemassa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio, Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka, kouvolalainen kansanedustaja Ville Kaunisto sekä kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina.

– Rakennetun ympäristön kierrättäminen ja uudelleen käyttäminen on kiertotaloutta parhaimmillaan, totesi Timo Reina keskustelun avauksessa Kouvolan messualueen luonteesta.

– Tänne on syntynyt yli 50 uutta kotia kouvolalaisille ja alueen yrityksille tulee 10 miljoonan euron tulot kesän aikana, kiteytti kaupunginjohtaja Marita Toikka Asuntomessujen vaikutuksesta kaupungille.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää