Asuntomessujen parhaat keittiöt

Kuva: Tomi Glad/Suomen Asuntomessut

”Kauneus kohtaa käytännöllisyyden” – Työtehoseura on vuosittaiseen tapaansa arvioinut Asuntomessuilla Porissa esillä olevat kohteet ja niiden keittiöt. Nähtyjen ratkaisujen valossa voi todeta, että avokeittiön ja olohuoneen liitto on tullut jäädäkseen. Näin ruoanlaitto, oleskelu ja itse ruokailu tapahtuvat yhdessä tilassa. Keittiöistä on luonteva yhteys terasseille, joita tämän vuoden messutaloihin on rakennettu runsaasti.

– Ruoan merkitys on kasvanut ja ruokaa halutaan valmistaa yhdessä, eikä jättää kokkia yksin oven taakse keittiöön. Avokeittiöt ovat esimerkki siitä, kuinka ruokatrendit heijastuvat suoraan myös keittiöiden suunnitteluun, kertoo Työtehoseuran tutkimusjohtaja Heli Mäntylä.

Avokeittiöissä usein nähtävät saarekkeet on myös toteutettu Työtehoseuran arvioiden mukaan onnistuneesti. Saarekkeet ovat riittävän kokoisia, ja niihin on sijoitettu toisilleen tärkeät liesi sekä lavuaari samaan yhteyteen. Näin vältetään monet vaaratilanteet, joissa kuumasta pastakattilasta lähdetään kaatamaan vesiä pois toiselle puolelle keittiötä.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti