Asuntomarkkinoilla edessä toinen koronakevät

Kuva: Bigstock

Asuntokaupan tunnelmat ovat aivan poikkeuksellisen korkealla, ja isolta osin psykologisista syistä, sanoo Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola tiedotteessan.

-Siksi on keskeisen tärkeää ymmärtää, että edessä on lähes väistämättä jonkinlainen viime kevään toisinto, joka hetkeksi pilaa asuntokaupan yltiöpositiivisen tunnelman. Luvassa nimittäin on suurella todennäköisyydellä sekä koronatartuntojen että -rajoitusten osalta huomattavan vaikea kevät, erityisesti huhti- ja toukokuun osalta.

Koronakevät kakkonen tulee Metsolan mukaan hetkellisesti jäähdyttämään voimakkaasti asuntokaupan tunnelmaa ja volyymiä, ja sitä vaikutusta vastaan tarvitaan nyt oma erityinen rokote.

-Tämä rokote on psykologinen ja tarkoittaa oikean suhtautumisen pohjustamista etukäteen siihen, mitä edessä on. Asuntokauppa toipui koronakevät ykkösestä todella nopeasti. Edessä olevaa asuntokaupan koronakevät kakkosta ei ole syytä sen päälle iskiessä liikaa pelästyä, koska toipuminen on luultavasti tälläkin kertaa nopeaa. Tästä on tärkeää puhua nyt etukäteen, jolloin asioita suhteuttava pohjustus toimii rokotteena ylireagointia vastaan.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti