Asuntolainojen lainakatto takaisin 90 prosenttiin

Finanssivalvonta palauttaa asuntolainojen lainakaton perustasolle 90 prosenttiin muille kuin ensiasunnonostajille. Päätöksellä tuetaan asuntomarkkinoiden toimintaa koronapandemian seurauksena muuttuneessa taloustilanteessa.

Muiden kuin ensiasunnon ostajien enimmäisluototussuhteen palauttaminen perustasolle eli 90 prosenttiin tukee asuntomarkkinoita ja reaalitaloutta nykyisissä poikkeuksellisissa oloissa.Toimivat asuntomarkkinat helpottavat asuntojen myyntiä kotitalouksien muuttuvissa elämäntilanteissa.

Koronapandemian vaikutukset reaalitalouteen ovat merkittävät. Epävarma taloustilanne on vähentänyt asuntokauppoja sekä kotitalouksille myönnettyjen uusien asuntolainojen määrää. Asuntomarkkinoilla ei ole nähtävissä ylikuumenemisen uhkaa.

Finanssivalvonta kuitenkin huomauttaa, että kotitalouksien suuri velkaantuneisuus on yhä keskeinen rahoitusjärjestelmän rakenteellinen haavoittuvuus, jonka hallintaan tulee kiinnittää pidemmällä aikavälillä huomiota. Enimmäisluototussuhteen välittömällä palauttamisella tuetaan taloutta akuutissa kriisissä.

Lue lisää Finanssivalvonnan tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti