Asuntolainakanta kasvoi lähes kolme prosenttia

Kuva: Marjo Parkkinen

Kotitaloudet nostivat heinäkuussa 2020 uusia asuntolainoja 1,7 miljardin euron edestä, mikä on 31 milj. euroa enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan, kertoo Suomen Pankin tiedote. Euromääräisten asuntolainojen kanta oli heinäkuun 2020 lopussa 101,8 mrd. euroa ja asuntolainakannan vuosikasvu 2,8 prosenttia. Kotitalouslainoista oli heinäkuun lopussa kulutusluottoja 16,7 mrd. euroa ja muita lainoja 18,1 mrd. euroa.

Uusia yrityslainoja (pl. tili- ja korttiluotot) nostettiin heinäkuussa 1,2 mrd. euron edestä. Uusien nostettujen yrityslainojen keskikorko nousi kesäkuusta ja oli 2,22 prosenttia. Yrityksille myönnettyjen euromääräisten lainojen kanta oli heinäkuun lopussa 97,0 mrd. euroa, mistä oli asuntoyhteisöille myönnettyjä lainoja 36,5 mrd. euroa.

Vakuudettomia kulutusluottoja (pl. tili- ja korttiluotot) nostettiin 302 milj. euron edestä heinäkuussa 2020, mikä on hieman enemmän kuin vastaavaan aikaan vuosi sitten. Heinäkuun nostomäärä on 10-vuotisen tilastointihistorian toiseksi suurin kuukausittainen nostomäärä.

Vakuudettomien kulutusluottojen nostomäärät pienenivät poikkeusolojen aikana, mutta palautuminen on ollut nopeaa.

Suomalaisten kotitalouksien yhteenlaskettu talletuskanta oli heinäkuun 2020 lopussa 101,0 mrd. euroa ja talletusten keskikorko 0,07 prosenttia.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti