Asuntokauppa yllätti vilkkaudellaan viime vuonna

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton mukaan vuosi 2019 oli asuntokaupan kannalta vilkas. Erityisesti vanhoilla asunnoilla oli kysyntää, kirjoittaa Kauppalehti.

Kiinteistövälitysalan Keskusliiton tiedotteen (16.1.2020) mukaan vuosi 2019 oli asuntokaupan kannalta yllättävänkin vilkas. Liiton tilastoissa 62 318 vanhaa asuntoa vaihtoi omistajaa, kasvua edellisen vuoden myyntiin nähden oli 4,5 prosenttia. Erityisesti loppuvuonna ja joulukuussa tehtiin asuntokauppaa. Joulukuussa vanhoja asuntoja myytiin 8 prosenttia enemmän kuin vuoden 2018 joulukuussa. Uusien asuntojen kysyntä tasaantui. Kaikkiaan kiinteistönvälittäjien ja rakennusliikkeiden kautta myytiin viime vuonna 72 889 asuntoa.

Eri tyyppisien asuntojen myynnissä oli kasvua tasaisesti. Kerrostaloasuntoja myytiin 3,8 prosenttia, rivitaloasuntoja 4,1 prosenttia ja omakotitaloja 6,3 prosenttia enemmän kuin aiempana vuonna.

Kiinteistövälitysalan Keskusliiton mukaan piristyneen kaupan taustalla vaikuttavat työllisyyden ja palkkojen ostovoiman paraneminen. Samaan aikaan asuntolainojen korot ovat yhä laskeneet.

Kiinteistönvälitys Sp-Koti ennustaa vanhojen asuntojen myyntimäärän kääntyvän laskuun tänä vuonna, etenkin uudiskohteissa.

Lue lisää täältä

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti