Asuntokauppa oli vilkasta alkuvuonna

Asuntokaupan ensimmäinen vuosineljännes oli vilkas. Tammi-maaliskuussa myytiin uusia ja vanhoja asuntoja neljä prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Uusia asuntoja myytiin  peräti 24 prosenttia edellisvuotta enemmän, ilmenee Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton asuntomarkkinakatsauksesta.

Vilkkaaseen alkuvuoteen vaikuttavat rakentamisen ennätysvuodet ja juuri kasvuun kiinni ehtinyt talouskehitys; tarjontaa uusista asunnoista oli paljon, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton hallituksen jäsen, Huoneistokeskuksen ja SKV:n liiketoimintajohtaja Anu-Elina Hintsa.

Koronaviruksen hillitsemiseksi maaliskuun jälkipuoliskolla käyttöön otetut rajoitukset vaikuttivat asuntokauppaan niin, että kiinteistönvälittäjät siirtyivät järjestämään vain etä- ja yksityisnäyttöjä, myös kauppatilaisuudet on voitu pitkälti järjestää digitaallisesti. Asuntokaupan määrissä muutokset olivat maltillisia.

Pandemia ei ole nähtävästi laskenut asuntojen hintoja ensimmäisellä kvartaalilla. Hintataso on pysynyt tasaisena koko Suomessa. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 1,4 prosenttia, muualla Suomessa keskimäärin 3,3 prosenttia. Oulussa hinnat nousivat lähes 8 prosenttia, Tampereella hinnat laskivat neljä prosenttia ja Turussa prosentin.

Lue lisää täältä.

 

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti