Asuntokauppa hiljentynyt parin viikon aikana

Koronan vaikutukset asuntokauppaan näkyvät asuntomarkkinoilla voimakkaina juuri nyt. OP Kodin myynti- ja toimitusjohtajien mukaan korona on hiljentänyt asuntomarkkinoita huhtikuussa merkittävästi. Kauppatilastoissa notkahdus ei vielä näy, sillä maaliskuu oli asuntokaupassa vielä hyvä. Etenkin kesämökkejä myytiin runsaasti.

Asuntokauppa voi toipua nopeastikin, jos rajoitukset poistuvat jo kesällä. Seitsemän kymmenestä johtajasta arvioi, että asuntokauppamäärät palautuisivat tässä tapauksessa ennalleen kenties jo syksyyn, viimeistään vuoden loppuun mennessä.

OP Kodin kyselyyn vastanneiden asiantuntijoiden mukaan käänne asuntokaupassa tapahtui hieman viiveellä koronan käynnistymisen jälkeen, eli huhtikuussa. Maaliskuussa tehtiin vielä kauppoja, jotka oli sovittu aikana ennen koronan alkamista. Koronan todelliset vaikutukset paljastuvat tilastoista siis vasta myöhemmin, OP:n asuntorahoituksesta ja asumisen palveluista vastaava johtaja Kaisu Christie sanoo.

Asuntojen myyntihinnat ovat pysyneet toistaiseksi melko ennallaan koronakriisin aikana. Yksi asia asuntomarkkinoilla on kuitenkin muuttunut lopullisesti; digitaalinen asuntokauppa on tullut jäädäkseen. OP Kodin kautta tehtyjen digitaalisten asuntokauppojen määrä kasvoi maaliskuussa 66 prosenttia helmikuusta.

Lue OP Kodin tiedote.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti