Turussa asunnot kallistuneet kolmessa vuodessa Helsingin vauhtia

Vanhojen asuntojen hinnat nousivat Turussa. Kuva: Jukka Siren

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat Turussa vuoden 2018 neljännellä vuosineljänneksellä pääkaupunkiseudulla 0,3 prosenttia edellisestä neljänneksestä. 2,5 prosenttia ja vuoden 2017 vastaavaan neljännekseen verrattuna lähes 5 prosenttia. Ennakkotiedot Turun viimeisen neljänneksen hintamuutoksesta perustuvat 720 kauppaan. Ne sisältävät keskimäärin kaksi kolmasosaa lopullisista vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen kaupoista.

Ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat Turussa ovat nousseet vuoteen 2015 verrattuna yhtä paljon kuin Helsingissä, jossa hintanousu on viimeisten neljännesten aikana tasoittunut. Ennakkotietojen mukaan hinnat nousivat koko viime vuoden aikana verrattuna vuoteen 2017 eniten Helsingissä ja Tampereella. Suurten kaupunkien osa-alueista hinnat nousivat eniten Tampereen, Helsingin ja Turun kalleimmilla alueilla.

Vuokraturvan mukaan  Turussa, Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Kuopiossa on terve tilanne vuokramarkkinoilla. Niissä vuokramarkkinoiden kysyntä ja tarjonta kohtaavat tällä hetkellä parhaiten.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää