Asuntojen hinnat nousussa Helsingissä, Turussa ja Tampereella

Vanhojen osakehuoneistojen hinnat nousivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Helsingissä, Tampereella ja Turussa edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Muualla Suomessa hinnat olivat laskussa.

Keskimäärin asuntojen hinnat nousivat edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna koko maassa 0,6 prosenttia ja laskivat vuoden 2018 viimeiseen vuosineljännekseen verrattuna 0,6 prosenttia.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat Helsingissä 3,0, Tampereella 1,1 ja Turussa peräti 8,5 prosenttia. Turun suuri kasvu johtuu osittain vertailuajankohdan hintojen poikkeuksellisesta alhaisuudesta. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna hinnat olivat tasaisessa laskussa ja nousivat vain Vantaalla (1,1 prosenttia) ja Turussa (1,4 prosenttia). Kerrostalokaksion hinta oli vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä Helsingin kalleimmalla alueella keskimäärin 7 327 euroa ja Turun kalleimmalla alueella keskimäärin 3 326 euroa.

Vuonna 2018 tehtiin 60 800 vanhan osakehuoneiston kauppaa, missä on 3,0 prosenttia laskua vuoteen 2017 verrattuna. Pääkaupunkiseudulla laskua oli 4,0 prosenttia ja muualla maassa 2,6 prosenttia.

Lue lisää Tilastokeskuksen tilastojulkistuksesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää