Asumisoikeuslain muutos etenee

Asumisoikeuslain muutosta koskeva hallituksen esitys on määrä luovuttaa eduskunnalle syksyllä. Aso-järjestelmään ehdotettu muutos, jonka mukaan asumisoikeuteen kuuluva pysyvä asumisoikeus voitaisiin irtisanoa tietyissä tilanteissa, on saanut kritiikkiä osakseen, kirjoittaa Kauppalehti.

Ympäristöministeriön lainsäädäntöneuvos Anu Karjalainen kertoo, että lakiesitys on ollut lausuntokierroksella kesän aikana, ja nyt se on jatkovalmistelussa. Lausuntokierroksella lakiesitystä kritisoitiin asumisoikeuden irtisanomismahdollisuudesta. Karjalaisen mukaan mahdollisuus on yhä mukana valmistelussa.

Karjalaisen mukaan asumisoikeudesta voitaisiin luopua sellaisissa poikkeuksellisissa tilanteissa, joissa talossa on asumisoikeuden haltijoita vähemmän kuin puolet. Menettely vaatisi myös Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n luvan.

Taloudellisista ongelmista ja vajaakäytössä olevista asumisoikeusasunnoista luopumisella tavoiteltaisiin kulujen kertymisen ja asumiskustannusten kasvun katkaisua. Samalla estettäisiin talousongelmien kaatuminen muiden asumisoikeustalojen harteille.

Ympäristöministeriön mukaan asumisoikeusyhtiön tulisi tarjota asukkaille vastineeksi toista asumisoikeus- tai vuokra-asuntoa, asumisoikeusmaksu palautettaisiin. Asukkaalla olisi myös oikeus lunastaa asunto itselleen talon muuttuessa asumisoikeustalosta tavalliseksi asunto-osakeyhtiöksi.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti

KÄVIJÄTUTKIMUS

Kerro mielipiteesi Kiinteistölehden verkkosivusta, vastaa ja voita 100€!
Klikkaa tästä
close-link