Asko Avonius -palkinto 2015 Graafisen Betonin keksijälle

Arvostettu Asko Avonius -palkinto 2015 on myönnetty Graafisen Betonin luojalle, sisustusarkkitehti Samuli Naamangalle. Palkinnon saaja julkistettiin 1.9. Lahden Sibelius-festivaalin puitteissa järjestetyn sinfoniakonsertin yhteydessä.

Naamangan valinnan perusteena oli hänen tuotantonsa laaja-alaisuus – kiinnostus erilaisiin toimintakulttuureihin, mittakaavoihin ja materiaaleihin, mikä on tuottanut omaperäisiä ja uraauurtavia tuloksia aina graafisen betonin patentoiduista valmistusmenetelmistä valaisimiin ja arkkitehtuuriprojekteista biohajoaviin tuoleihin. Teknisten innovaatioiden luova hyödyntäminen yhdistettynä harkittuun muotokieleen on vakiinnuttanut Naamangan aseman arvostettuna muotoilijana sekä Suomessa että kansainvälisesti. Asko Avonius –palkinto 2015 -raadin mukaan Naamanka edistää erinomaisella tavalla Askon Säätiön tarkoitusta.

Graafinen Betoni esillä Samuli Naamangan näyttelyssä Helsinki Design Weekillä

Samuli Naamangan monipuoliseen tuotantoon pääsee tutustumaan 9.9. L3 Muotoilumakasiinissa avautuvassa ”Taidetta ja teollisuutta” -näyttelyssä. Näyttely on osa Helsinki Design Weekin tapahtumia. Esillä on mm. graafisen betonin tekniikalla kuvioitua kuitubetonia, joka edustaa betonin uutta aikakautta ja tarjoaa erinomaisen ratkaisun erityisesti korjausrakentamiseen. Tsekkiläisen Polyconin valmistamassa kuitubetonissa yhdistyy perinteisen betonin kestävyys ja jykevä ulkonäkö, sekä kuitujen ansiosta saavutettu erittäin ohut levyn paksuus. Se soveltuu erinomaisesti sekä julkisivuihin että sisätiloihin. Ohuutensa ansiosta levy on suhteellisen kevyt käsitellä ja helppo asentaa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää