Suomen ASH: Tarve savuttomuuteen taloyhtiöissä korostunut

Terveysjärjestö Suomen ASH vetoaa taloyhtiöihin, jotta ne korostaisivat asukkailleen savuttomuuden tarvetta, erityisesti koronaviruksen aikana. Ongelmaan on usein vaikea löytää sopuratkaisua asukkaiden kesken.

Taloyhtiöissä havaittava tupakansavu aiheuttaa tällä hetkellä tavallista enemmän huolta, kun ihmiset pysyttelevät kodeissaan. Aihe on esiintynyt lehtien mielipidekirjoituksissa ja Suomen ASH on saanut siihen liittyviä yhteydenottoja.

Asumisterveysasetuksen mukaan sisäilmassa ei saa esiintyä toistuvasti aistinvaraisesti havaittavaa tupakansavua, joka on kulkeutunut asuntoon ulkoa tai muualta rakennuksesta. Asiaan puuttuminen on siitä huolimatta yhä liian vaikeaa taloyhtiöille ja etenkin yksittäisille asukkaille.

Suomen ASH ehdottaa, että taloyhtiöt toisivat nyt esille savuttomuuden merkityksen, vaikka yhtiöjärjestys ei sitä vaatisikaan. Järjestöön tulleet lukuisat yhteydenotot kertovat ihmisten huolesta. Tupakoitsijat eivät aina tule ajatelleeksi, että toiseen asuintilaan leviävä tupakansavu aiheuttaa terveysriskin myös naapureille, sanoo Suomen ASH:n toiminnanjohtaja Mervi Hara.
“Tupakansavulle altistuminen on terveysriski ja tupakoijat ovat itse koronaviruksen riskiryhmässä. Lisäksi monet pitkäaikaissairaat, kuten astmaatikot, voivat saada passiivisesta tupakoinnista myös nopeasti ilmaantuvia akuutteja oireita. Asia on erityisen tärkeä nyt, kun ihmisten tulee pysytellä sisätiloissa”, Hara muistuttaa.

Lue Suomen ASH:n tiedote.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti