Apua sisäilmaongelmiin taloyhtiötapahtumasta

Kiinteistöliitto Uusimaan neuvontainsinööri Jari Hännikäinen törmää sisäilmaongelmiin työssään.

– Minulle tulee sisäilmaan liittyviä neuvontapuheluita päivittäin useita, kertoo Hännikäinen.

Suurimpana ongelmana huonoon sisäilmaan Hännikäinen näkee raittiin ja puhtaan korvausilman puutteen huoneistossa. Tällöin ei myöskään ilmanvaihto toimi.

– Jos tuloilma tulee hallitsemattomasti rakenteiden läpi, se on aina epäpuhdasta eli sisältää sisäilman laadun kannalta ongelmallisia tekijöitä, Hännikäinen jatkaa.

Mistä sitten voisi saada apua parempaan sisäilmaan ja miten sitä voidaan tutkia? Näistä asioista Jari Hännikäinen lupaa puhua omassa seminaariosuudessaan Taloyhtiötapahtumassa.

 

Sisäilmatarkastukset taloyhtiössä
Messukeskus Siipi kokous- ja tapahtumamaailma
Sali 103, klo 14.10-14.40

Katso koko seminaariohjelma

Ilmoittaudu tapahtumaan

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

18.8.2016

Sukupolvienkortteli harjakorkeudessa

Ainutlaatuinen monisukupolviasumisen kortteli, Sukupolvienkortteli, on valmistumassa Helsingin Jätkäsaareen. Kortteli on suunniteltu eri-ikäisten ja eri tavalla asuvien ihmisten toiveita kuunnellen. Ideana oli keskittää kolmen talon yhteistiloja yhteen paikkaan, jolloin yhteistiloista saatiin isompia, parempia ja monipuolisempia.

28.11.2018

Taloyhtiön paloturvallisuus on yhteinen asia

Kiinteistöliitto suosittelee, että taloyhtiö tarjoaa osakkaille apuaan palovaroittimien toimintakunnosta huolehtimiseen. Paristojen lisäksi tärkeää on vaihtaa myös vanhat palovaroittimet säännöllisesti uusiin. Viime vuona suomalaisissa kodeissa syttyi 2921 tulipaloa, joissa kuoli yhteensä 58 ihmistä.

16.9.2020

Tarjoudu ulkoiluavuksi iäkkäälle naapurille!

Suomalaisissa taloyhtiöissä asuu suuri joukko yksinäisiä ikäihmisiä, joista moni tarvitsee apua ulkoiluun. Koronakevään eristyksen jälkeen moni vanhus saattaa olla aiempaa heikommassa kunnossa, eikä ulos lähteminen välttämättä onnistu enää ollenkaan ilman apuvoimia. Parhaillaan käynnissä olevan Vie vanhus ulos -kampanjan hengessä Kiinteistöliitto haluaa kannustaa asukkaita tarjoamaan ulkoiluapua iäkkäille naapureilleen.

13.9.2017

Hyvä naapuri antaa apua ja rauhaa

Kaikki eivät voi olla unelmanaapureita Olli Olemattoman, Herrasmiespalvelija Jeevesin tai Ihmemies Macgyverin tyyliin. Pienilläkin asioilla voi silti tehdä taloyhtiön arjesta viihtyisää ja parantaa naapurisopua. Kaksi vuotta sitten Eeva-Kaarina Metsä muutti nykyiseen kerrostaloasuntoonsa Helsingin Malmilla.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti