Älykkäät WC-tuet paransivat ikäihmisten hyvinvointia

Kuva: Vesa Laitinen

Avustavat WC-istuimet ja automaattinen intiimialueiden pesuteknologia paransivat Kustaankartanon seniorikeskuksen asukkaiden hyvinvointia tänä vuonna tehdyissä kokeiluissa Helsingissä.

Kokeilut tehtiin Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsingin Co-created Health and Wellbeing -projektissa (CoHeWe), jossa kaupungit kehittävät yritysten kanssa asiakaslähtöisiä ja älykkäitä terveydenhuollon palveluita. 6Aika-hankkeen rahoittaa Uudenmaan liitto.

Visu Työhyvinvointi Oy kokeili akkukäyttöistä, portaattomasti säädettävää  WC-istuinta ja Väinö Korpinen Oy sähköllä toimivaa Lift-nostinta sekä Bidette-suihkuistuinta. Pilotoidut säädettävät wc-tukilaitteet helpottavat wc-pytylle istumista ja siltä nousemista. Bidette on wc-pönttöön asennettava automaattinen pesevä ja kuivaava suihkuistuin, johon voidaan etukäteen ohjelmoida tietyt pesuajat ja kuivaukset. Apuvälineiden tarkoituksena oli helpottaa seniorikeskuksen asukkaiden vessassa käyntiä sekä vähentää henkilökunnan työkuormitusta.

-Kokeilujen aikana Kustaankartanon henkilökunta sai kokemusta hyvinvointiteknologiasta ja suhtautuminen teknisiin apuvälineisiin kehittyi myönteisempään suuntaan, koska säädettävien wc-istuimien käyttö oli helppoa ja ne toimivat hyvin. Myös hoitajien fyysinen työkuormitus keveni. Asiakkaiden elämänlaatuun säädettävä wc-istuin vaikutti myönteisesti, koska laite helpotti asiakkaan siirtymisiä wc:ssä, kertoo Kustaankartanon seniorikeskuksen osastonhoitaja Sanna Akpan.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti