Älykkäät laitteet lisäävät vapaa-aikaa ja keventävät kotien arkea

Koteihin on saatavilla jatkuvasti uusia asumista helpottavia älysovelluksia. Tekniikan kehittyessä vain mielikuvitus tuntuu olevan rajana uusille ideoille. Kirjavaan valikoimaan mahtuu monenmoista innovaatiota. Toiset sovellukset säästävät aikaa ja helpottavat ihan oikeasti asumisen arkea, kuten jo monesta kodista löytyvä robotti-imuri tai jääkaappi, jonka sisällön voi tarkistaa puhelimella kauppareissun aikana.
Toiset sovellukset ovat ehkä enneminkin hauskoja kilkkeitä tekniikasta enemmän innostuneille propellihatuille. Heillä puheohjattava virtuaaliassistentti vaihtaa pyynnöstä biisiä älykaiuttimissa tai säätää WC-istuimen lämpötilaa, samalla kun tarkkailee ulkogrillin etäluettavaa paistomittaria.

Viihdyttävien ja arjen askareita helpottavien älyratkaisujen lisäksi uusilla innovaatioilla voi lisätä myös asumisen turvallisuutta. Kodin hälytysjärjestelmiä, lukitusta ja kulunvalvontaa on mahdollista hallita suoraan omalla puhelimella. Puhelimen näytöltä voi helposti varmistaa, että kotiin tai mökille ei tule kutsumattomia vieraita. Tai sitten voi vain seurailla, mitä lemmikit työpäivän aikana kotona puuhailevat. Kuitenkin, kun kodin turvallisuutta hallitaan etänä, on ehdottoman tärkeää pitää sovellusten ja laitteiden tietoturva varmasti ajan tasalla.

Sisäverkko kuntoon

Jotta älylaitteiden käyttö olisi ihan aidosti jokapäiväistä elämää helpottavaa, on nettiyhteyden toimittava tasaisen laadukkaasti koko kodissa. Monesti unohtuu, että pelkkä nopeus ei riitä, vaan myös kodin WiFin on toimittava moitteettomasti.

Toimivan WiFin sydän on ajan tasalla oleva suorituskykyinen modeemi. DNA:n uudet modeemit on varustettu DNA Nettipulssilla. Se on älykäs sovellus, joka automaattisesti optimoi WiFin asetuksia netinkäytön taustalla. Se myös antaa korjausehdotuksia, jos WiFissä esiintyy ongelmia.

Suuremmissa asunnoissa kannattaa WiFi toteuttaa toisiinsa linkittyvillä Mesh WiFi -laajentimilla. Ne ovat käytännössä toisiinsa paritettavia modeemeja, joilla kattavan kotiverkon luominen onnistuu käden käänteessä.

Älykkäämpää kiinteistötekniikkaa

Samalla kun jääkaapin voi kohta haastaa shakkimatsiin ja pölynimurin kanssa voi keskustella kategorisista imperatiiveista, myös kiinteistötekniikka muuttuu entistä fiksummaksi. Esimerkiksi älykäs energiaa säästävä ilmastointi huolehtii jo monien kotien lämpötilasta ja ilmanlaadusta. Sähkön ja käyttöveden kulutuksessa voidaan automaattisesti seurata kysyntäpiikkejä ja säästää siten selvää rahaa. Etänä hallittava kiinteistöautomaatio vähentää päivystys- ja huoltokäyntejä ja tekee kiinteistön huollosta ja teknisten rutiinien pyörittämisestä sujuvaa ja kustannustehokasta.

Uuteen tekniikkaan päivittämällä taloyhtiö hallitsee ja seuraa omaa energiankulutustaan ja pystyy paremmin vastaamaan kiinteistöjen nykyaikaisiin ympäristötavoitteisiin.

Taloyhtiön netti siirtää kodit helposti digiaikaan

Olipa kyseessä moderni älykoti taikka etänä hallittava fiksu kiinteistöautomaatio, uusien innovaatioiden sujuva haltuunotto vaatii tehokasta ja ehdottoman luotettavaa nettiä. DNA Netti taloyhtiöille on toimintavarma perusta laadukkaille ja nopeille yhteyksille. Se tuo taloyhtiön kaikille asukkaille huippunopeat nettiliittymät ja monipuoliset TV-palvelut, jopa puolet normaalihintoja edullisemmin.

Lue lisää taloyhtiön netistä ja pyydä tarjous: https://www.dna.fi/taloyhtiot

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti