Ajankohtaista tietoa huoneistotietojärjestelmästä Taloyhtiötapahtumassa

Huhtikuussa tullaan kuulemaan useita, ajankohtaisia puheenvuoroja ja tietoiskuja, kun kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaiset kokoontuvat Helsingin Messukeskuksessa. Yhden mielenkiintoisista puheenvuoroista tulee pitämään johtava lakiasiantuntija Virpi Hienonen Suomen Kiinteistöliitosta. 

Huoneistotietojärjestelmä on vuonna 2019 käyttöön otettu sähköinen rekisteri. Rekisteriin kerätään tietoja osakehuoneistojen omistuksista, panttauksista ja rajoituksista. Sähköisen rekisterin on tarkoitus korvata paperisen osakekirjan käyttö ja täten parantaa asuinhuoneistojen tietojen ja omistajamerkintöjen saatavuutta ja luotettavuutta. “Taloyhtiöistä kuitenkin vain pieni osa on tällä hetkellä huoneistotietojärjestelmässä” kertoo Virpi Hienonen Suomen Kiinteistöliitosta. “Loppujen osalta siirtyminen tulee kuitenkin vilkastumaan jo vuoden loppuun mennessä ja Taloyhtiötapahtumassa tullaan kuulemaan, miksi näin on.” Lisäksi Hienonen tulee kertomaan siitä, miten huoneistotietojärjestelmää kaavaillaan tulevaisuudessa kehitettävän ja mitä merkitystä muutoksilla on taloyhtiöille.
 

Mitä taloyhtiöiden tulisi tietää? 

Taloyhtiötapatumassa saadaan tärkeää ja ajankohtaista tietoa siitä, milloin asunto-osakeyhtiöiden tulisi siirtyä huoneistotietojärjestelmään. Lisäksi Hienonen tulee kertomaan, kuka osakeluettelon ylläpidon siirtämisestä yhtiössä päättää ja mitä kannattaa tehdä jo ennen huoneistotietojärjestelmään siirtymistä. Entä tuleeko keskinäisten kiinteistöosakeyhtiöidenkin siirtyä huoneistotietojärjestelmään? 

Monia osakkaita varmasti kiinnostaa se, milloin ja miten osakkaat voivat luopua paperisista osakekirjoistaan ja ennen kaikkea: Mitä hyötyä huoneistotietojärjestelmästä yhtiölle ja osakkaille tulee olemaan. Tätä kaikkea lupaa Hienonen valottaa puheenvuorossaan, joka pidetään siis Messukeskuksen Siivessa salissa 103 kello 14.10 alkaen. Mikäli tilaisuuteen ei pääse paikalle, voi puheenvuoron kuunnella myös etäyhteyksien kautta. Taloyhtiötapahtumaan pääsee ilmoittautumaan täällä. 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

30.9.2016

Tiivistä tietoa taloyhtiöille Salossa ja Lappeenrannassa

Taloyhtiöille tärkeää ja ajankohtaista tietoa on syksyn kuluessa tarjolla mm. Salossa ja Lappeenrannassa. Näillä paikkakunnilla taustalla ovat Kiinteistöalan Luotettavat kumppanit eli REM-verkosto, joka järjestää asiantuntijapuheenvuoroista ja näyttelyistä koostuvat maksuttomat tapahtumat alueellisten kiinteistöyhdistysten kanssa.

28.3.2022

Taloyhtiötapahtuman täyttävät lukuisat mielenkiintoiset näytteilleasettajat sekä puhujat

Huhtikuussa järjestettävä Taloyhtiötapahtuma 2022 täyttää Helsingin Messukeskuksen Siiven kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijoilla sekä ammattilaisilla. Tilaisuuteen on ilmoittautunut lähes sata erilaista alan näytteilleasettajaa ja päivän aikana tullaan kuulemaan useita mielenkiintoisia puheenvuoroja.      Kiinteistömedialla työskentelevä Tommi Vienonen on yksi Taloyhtiötapahtuma 2022-puhujista. Vienosen nykyinen titteli on myyntijohtaja, mutta on hänelle kertynyt kira-alalta monipuolisesti kokemusta niin urakoitsijan, järjestömaaailman kuin […]

2.3.2018

Koti- ja vapaa-ajantapaturmat yleisiä ja tiedonkeruu haastavaa

Noin 800 000 suomalaista joutuu vuosittain koti- tai vapaa-ajan tapaturmaan. Vaikka yli 70 prosenttia kaikista tapaturmista on koti- ja vapaa-ajan tapaturmia ja lähes 90 prosenttia tapaturmaisista kuolemista tapahtuu kotona tai vapaa-ajalla, ei koti- ja vapaa-ajan tapaturmista kerätä tietoa systemaattisesti. Tietoa kerääntyy monen eri toimijan rekistereihin, mutta kirjaamiskäytännöt vaihtelevat. Tiedot eivät ole välttämättä keskenään vertailukelpoisia, tai ne […]

27.8.2020

Kuinka Huoneistotietojärjestelmästä saa tietoja?

Maanmittauslaitoksen Huoneistotietojärjestelmän uusi tietopalvelu-osio tarjoaa tietoa esimerkiksi huoneistotietojärjestelmän tulosteista. Taloyhtiöille on oma alasivunsa, josta löytyy ohjeistuksia taloyhtiöiden tietopalvelusta. Maanmittauslaitoksen tietopalvelut tarjoaa tietoa mm.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti