Ajankohtaista tietoa huoneistotietojärjestelmästä Taloyhtiötapahtumassa

Huhtikuussa tullaan kuulemaan useita, ajankohtaisia puheenvuoroja ja tietoiskuja, kun kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaiset kokoontuvat Helsingin Messukeskuksessa. Yhden mielenkiintoisista puheenvuoroista tulee pitämään johtava lakiasiantuntija Virpi Hienonen Suomen Kiinteistöliitosta. 

Huoneistotietojärjestelmä on vuonna 2019 käyttöön otettu sähköinen rekisteri. Rekisteriin kerätään tietoja osakehuoneistojen omistuksista, panttauksista ja rajoituksista. Sähköisen rekisterin on tarkoitus korvata paperisen osakekirjan käyttö ja täten parantaa asuinhuoneistojen tietojen ja omistajamerkintöjen saatavuutta ja luotettavuutta. “Taloyhtiöistä kuitenkin vain pieni osa on tällä hetkellä huoneistotietojärjestelmässä” kertoo Virpi Hienonen Suomen Kiinteistöliitosta. “Loppujen osalta siirtyminen tulee kuitenkin vilkastumaan jo vuoden loppuun mennessä ja Taloyhtiötapahtumassa tullaan kuulemaan, miksi näin on.” Lisäksi Hienonen tulee kertomaan siitä, miten huoneistotietojärjestelmää kaavaillaan tulevaisuudessa kehitettävän ja mitä merkitystä muutoksilla on taloyhtiöille.
 

Mitä taloyhtiöiden tulisi tietää? 

Taloyhtiötapatumassa saadaan tärkeää ja ajankohtaista tietoa siitä, milloin asunto-osakeyhtiöiden tulisi siirtyä huoneistotietojärjestelmään. Lisäksi Hienonen tulee kertomaan, kuka osakeluettelon ylläpidon siirtämisestä yhtiössä päättää ja mitä kannattaa tehdä jo ennen huoneistotietojärjestelmään siirtymistä. Entä tuleeko keskinäisten kiinteistöosakeyhtiöidenkin siirtyä huoneistotietojärjestelmään? 

Monia osakkaita varmasti kiinnostaa se, milloin ja miten osakkaat voivat luopua paperisista osakekirjoistaan ja ennen kaikkea: Mitä hyötyä huoneistotietojärjestelmästä yhtiölle ja osakkaille tulee olemaan. Tätä kaikkea lupaa Hienonen valottaa puheenvuorossaan, joka pidetään siis Messukeskuksen Siivessa salissa 103 kello 14.10 alkaen. Mikäli tilaisuuteen ei pääse paikalle, voi puheenvuoron kuunnella myös etäyhteyksien kautta. Taloyhtiötapahtumaan pääsee ilmoittautumaan täällä. 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

28.3.2022

Taloyhtiötapahtuman täyttävät lukuisat mielenkiintoiset näytteilleasettajat sekä puhujat

Huhtikuussa järjestettävä Taloyhtiötapahtuma 2022 täyttää Helsingin Messukeskuksen Siiven kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijoilla sekä ammattilaisilla. Tilaisuuteen on ilmoittautunut lähes sata erilaista alan näytteilleasettajaa ja päivän aikana tullaan kuulemaan useita mielenkiintoisia puheenvuoroja.      Kiinteistömedialla työskentelevä Tommi Vienonen on yksi Taloyhtiötapahtuma 2022-puhujista. Vienosen nykyinen titteli on myyntijohtaja, mutta on hänelle kertynyt kira-alalta monipuolisesti kokemusta niin urakoitsijan, järjestömaaailman kuin […]

10.3.2022

Kiinteistöliitto vastasi haasteisiin palveluja lisäämällä

Kiinteistöliitolla on omat koronasivut, joilta löytää ajankohtaista tietoa koronan vaikutuksista taloyhtiöiden toimintaan ja asukkaiden arkeen. Kiinteistöliiton asiakkaat ovat saaneet lisäpalveluja myös järjestetyissä webinaareissa. Valtakunnalliseen Kiinteistöliittoon kuuluvan Rauman Kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Mari Häyhtiö kertoo Länsi-Suomi-lehdessä yhdistyksen kokeneen tärkeänä, että koronasivuilla liiton asiantuntijat vastaavat niihin useimmin kysyttyihin kysymyksiin, joita jäsentaloyhtiöillä on.

tietoa sähköautoilusta

4.8.2022

Taloyhtiöille tietoa sähköautoilusta

Sähköautojen määrä kasvaa koko ajan. Niiden käyttöön ja lataukseen liittyy kuitenkin myös epäluuloja. Sähköautoista kaivataan enemmän tietoa, ja sitä on nyt saatavilla Sähköautoillen.fi-sivustolta, jossa kerrotaan sähköautoista kansantajuisesti.

6.7.2022

Pienellä on etunsa

Mikkelissä sijaitseva rivitaloyhtiö As Oy Riviparkko on pieni, mutta toimiva. Riviparkossa pienuus on etu, sillä kaikki tuntevat toisensa ja yhteistyöllä taloyhtiötä saadaan kehitettyä paremmaksi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti