Airbnb-kysynnän lasku voi helpottaa opiskelijoiden asumista

Koronakriisin vaikutus näkyy vuokra-asuntomarkkinoilla. Tilanteessa voi olla hyviäkin puolia opiskelijoille, jotka etsivät vuokrakotia, kirjoittaa Talouselämä.

Opiskelijavalintojen aikaistuminen ja hajaantuminen helpottavat tilannetta. Muutama vuosi sitten heinäkuun puolivälin opiskelijoiden asuntoryntäystä nimitettiin ”tsunamiksi”, sanoo Vuokraturvan toimitusjohtaja Timo Metsola. Etulyöntiasemassa voivat kuitenkin olla ne opiskelijat, joilla on enemmän aikaa. Toisaalta he voivat kohdata tilanteen, jossa tarvitsevat asunnon syksyksi ja nyt pitäisi katsoa, mutta vuokranantajat toivovat sellaista henkilöä, joka ottaa asunnon heti, Metsola pohtii.

Hypo-pankin pääekonomisti Juhana Brotherus arvioi, että opinnot jatkuvat mahdollisesti etänä, jolloin opiskelupaikkakunnan asuntomarkkinoiden kysyntä vähenee. Myös koronakevään vaikea taloudellinen tilanne voi rajoittaa opiskelijoiden asumisvaihtoehtoja.

Vuokra-asuntojen tarjonta on lisääntynyt koronan takia, kun airbnb-asuntoja siirtyy vapaarahoitteisille vuokramarkkinoille. Osittain se voi helpottaa opiskelijoiden asunnon löytämistä. Hyvällä sijainnilla olevien, pienten asuntojen tarjonnan kasvu näkyy Brotheruksen mukaan erityisesti pk-seudulla ja Rovaniemellä.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti