Airbnb ja sähköautot esillä Taloyhtiötapahtuman juridiikkapotpurissa

Taloyhtiötapahtumassa järjestetään aamupäivällä juridiikkapotpuri, jossa aiheina ovat juuri nyt ajankohtaiset airbnb, sähköautot sekä tietosuoja. Varsinkin airbnb on asia, joka jakaa mielipiteitä ja toisaalta lain tulkinta asiasta hakee muotoaan.

– Luennolla taloyhtiö saa vastauksia muun muassa siihen onko airbnb asumista vai majoitusliiketoimintaa ja mitkä ovat taloyhtiön keinot puuttua asiaan. Käymme läpi myös miten airbnb- ja muita vastaavia tilanteita kannattaisi taloyhtiössä lähestyä, sanoo Kiinteistöliitto Uusimaan johtava lakimies Katriina Sarekoski.

Myös sähköautot ovat tapetilla. Miten taloyhtiön sitten pitäisi sähköautoasiassa lähteä liikkeelle?

-Liikkeellelähtö kannattaa aloittaa kartoittamalla tarvittavien latauspisteiden määrä taloyhtiössä sekä yhtiön sähköverkon tila ja kapasiteetin riittävyys. Päätöksentekoon ja kustannustenjakoon vaikuttaa se, ovatko autopaikat yhtiön vai osakkaiden hallinnassa sekä se, toteutetaanko sähköautojen latausinfra yhtiön vai osakkaan hankkeena, ARAn avustusta unohtamatta. Tästä aiheesta tulemme kertomaan enemmän juuri juridiikkapotpurissa, joten tervetuloa kuulemaan lisää, toivottaa Sarekoski.

Juridiikkapotpuri – airbnb, sähköautot ja tietosuoja
Messukeskus, Siipi kokous- ja tapahtumamaailma
Sali 103, klo 11.45-12.30

Ilmoittaudu tapahtumaan

Tapahtuman koko seminaariohjelma

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.6.2018

Airbnb majoitus koetaan luotettavana

Kolme supermajoittajaa kertoo, miksi kotimajoittaminen on antoisaa. Airbnb:n toiminta on heidän mielestään luotettavaa eikä isoja epäkohtia ole ilmennyt. Kuten kiinteistönvälityksessäkin, kannattaa Airbnb:ssä satsata hyviin ja totuuden mukaisiin kuviin vuokrattavasta asunnosta.

29.5.2019

Muistilista Airbnb-vuokrausta harkitsevalle

Kesän matkailukausi on käynnistymässä ja moni suomalainen saattaa pohtia oman matkakassansa kartuttamista laittamalla asuntonsa loman ajaksi tarjolle Airbnb:n tai muun vastaavan lyhytaikaista majoitusta tarjoavan alustan kautta. Suomen Vuokranantajien päälakimies Sanna Hughes kokosi vinkit Airbnb-majoittajalle siitä, mitä toiminnassa tulisi ottaa huomioon. Airbnb on kansainvälinen internetalusta, jossa kuka tahansa voi ilmoittaa huoneen tai koko asunnon vuokrattavaksi tai […]

9.10.2019

Vuokra-asuntoa ei voi käyttää AirBnb:nä ilman vuokranantajan lupaa

Airbnb:n ja erilaisten jakamistalouden alustojen suosio jatkaa kasvuaan. Suomen Vuokranantajat muistuttaa, että vuokralaisen tulee sopia yhdessä vuokranantajan kanssa, mikäli haluaa käyttää vuokra-asuntoaan väliaikaisestikin Airbnb:n kaltaisissa palveluissa. Asunnon jälleenvuokraaminen luvatta saattaa johtaa vuokrasopimuksen purkamiseen.

31.5.2018

Kotimajoitukseen kaivataan kieltojen sijaan pelisääntöjä

Airbnb ja muu lyhytaikainen vuokraustoiminta on kasvattanut suosiotaan viime aikoina myös Suomessa. Helsingissä jo viidennes majoituspaikoista tarjotaan Airbnb:n kautta. Osa taloyhtiöistä ja majoitusalan toimijoista on esittänyt huolensa Airbnb-toiminnan aiheuttamista häiriöistä ja muista lieveilmiöistä sekä kilpailuneutraliteetista Ala ei kuitenkaan kaipaa kieltoja ja rajoituksia vaan reiluja ja yhdenmukaisia pelisääntöjä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti