Turvallisuus

Ajankohtaista Turvallisuus

Tulipalon syttyessä on alkusammutukseen syytä ryhtyä välittömästi. – Näin voit parantaa kodin paloturvallisuutta

Suomen pelastusalan keskusjärjestön vanhempi asiantuntija Ilpo Leino painottaa toimivien ja riittävien palovaroittimien sekä alkusammutusvälineiden hankkimista tulipalojen ennaltaehkäisemiseksi. Alkusammutuksessa on kyse palon ensihetkistä eli muutamista minuuteista.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Ifin tilastot: Rotta nakertaa yhä useammin kalliin vahingon

Voimakkaasti kasvaneeseen rotta- ja hiiriongelmaan tarvitaan entistä useammin ammattilaisen torjunta-apua, kertovat Ifin tilastot. Lisäksi tuhoeläinten rakennuksille aiheuttamat kalliit vahingot ovat lisääntyneet rajusti.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Murtovarkaan niksit kodin suojaamiseen

Olet saattanut ottaa huomioon mielestäsi kaiken, joka estää kotiasi näyttämästä varkaita kutsuvalta kohteelta. Varashälyttimet on asennettu ja toiminnassa, mutta silti kotiisi on tunkeuduttu. Ota murtovarkaan niksit avuksesi. Niksit ovat englantilaisen entisen murtovarkaan Michael Fraserin pussista, mutta kansainvälisestikin katsottuna erittäin toimivia.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Sähköpyörien lataaminen taloyhtiön pyöräkellarissa on riski

Sähköpolkupyörien, sähköpotkulautojen ja muiden sähköisten kulkupelien säilyttäminen ja lataaminen taloyhtiöissä on aiheuttanut viime aikoina huolta ja keskustelua paloturvallisuudesta. Akkujen lataaminen esimerkiksi taloyhtiön pyöräkellarissa, jossa kukaan ei ole näkemässä mahdollisen tulipalon syttymistä, on kiistatta riski koko kiinteistölle asukkaineen.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Syksy saapuu ja sen myötä pimenevät illat

Toisinaan hämärät illat herättävät liikkeelle myös hämäräheikit ja siksi syyskauden alussa onkin hyvä käyttää hetki miettien taloyhtiön turvallisuutta.

Mitä taloyhtiö voi tehdä turvallisuuden eteen? Entä mitä itse asukkaana kannattaa pitää mielessä?

Kuuntele Kiinteistöliiton Taloyhtiökuplan uusin jakso!

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Puun kaato pihasta kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi

Kun pihapuun kunto arveluttaa, asiantuntijaksi kannattaa pyytää puunhoitaja eli arboristi. Arboristi auttaa silloinkin, kun puun kaato on ajankohtaista. Terveitä puita ei kuitenkaan pidä kaataa kuin perusteellisen harkinnan jälkeen. Jos oman pihan puun kaato on harkinnassa ja asut taajama-alueella, kannattaa ensin selvittää lupa-asiat.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Tiedätkö kenellä kotiavaimesi voi olla? Taloyhtiön lukituksessa voi piillä yllätys

Jos omat kotiavaimesi ovat varmassa tallessa, et ehkä tule ajatelleeksi kenellä muulla avaimesi voi olla. Lain mukaan taloyhtiö on vastuussa yleisavaimista, ja yleensä niiden säilytys on ulkoistettu huoltoyhtiölle tai lukkoliikkeelle. Yleisavaimet pidetään lukitussa säilytysyksikössä niin, ettei niitä voi yhdistää tiettyyn kohteeseen.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Kenelle kotitalon ovikoodin saa antaa?

Kerrostalojen ovi- ja porttikoodeja luovutetaan juhlakutsuissa, ruokatilauksissa ja somekirppiksillä. Saako koodia jakaa kenelle vain? Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen sanoo, että asukkailla on oikeus luovuttaa koodi eteenpäin oman harkintansa mukaan. Taloyhtiö voi kehottaa harkitsemaan koodin luovuttamista huolellisesti, mutta kieltää ei voi eikä rangaista.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Pihasaunapaketeissa turvallisuuspuutteita

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) saamien ilmoitusten perusteella joissakin valmiina myytävissä pihasaunapaketeissa on puutteita, jotka aiheuttavat paloriskin. Riskiä aiheuttavat esimerkiksi kiukaan ja savupiipun liian lyhyet suojaetäisyydet, kiukaan ja savupiipun yhteensopimattomuus ja harhaanjohtavat ohjeet saunan sijoittamisesta asuinrakennuksen välittömään läheisyyteen.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Tukes varoittaa lasitettujen terassien ja parvekkeiden turvallisuudesta

Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on tullut ilmoituksia kaatuneista terassilaseista. Korkea terassilasi voi kaatuessaan aiheuttaa vakavan vaaran. Parvekelasitukset saattavat myös avautua helposti, jolloin lapsi tai lemmikki saattaa pudota parvekkeelta. Parvekkeen sisustuksessa kannattaa muistaa turvallisuus, ettei pieni lapsi tai lemmikki pääse kiipeämään huonekalun avulla parvekkeen kaiteen yli.

Lue lisää

Sivu 1 / 16

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti