Turvallisuus

Ajankohtaista Turvallisuus

Kuka saa käyttää taloyhtiön yleisavainta ja milloin?

Omataloyhtio.fi-sivustolla julkaistussa artikkelissa kerrotaan taloyhtiön yleisavaimen käyttöön liittyvistä säännöistä. Sivustolla muistutetaan, että yleisavainta voi käyttää ainoastaan pätevästä syystä eikä sitä saa luovuttaa kenelle tahansa. Sen sijaan avainten sallittua määrää ei ole määritelty. Suositeltavaa on, että taloyhtiöiden asuntojen ovet, yleiset tilat ja tekniset tilat olisi sarjoitettu eri avainsarjoihin.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Taloyhtiö ei ole aina vastuussa, jos pihalla sattuu vahinko omasta huolimattomuudesta

Kiinteistönomistajan vastuulla on huolehtia kiinteistön alueen turvallisuudesta eli muun muassa siitä, että piha on hiekoitettu, eikä rakennuksesta putoava lumi tai jää aiheuta vaaraa ihmisille tai omaisuudelle. Kiinteistöliitto kehottaa tiedotteessaan ihmisiä silti varoivaisuuteen ja maalaisjärjen käyttöön talvikeleillä.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

SPEK: Huoli-ilmoituksen tekeminen on liian vaikeaa – käytäntöjä yhtenäistettävä valtakunnallisesti

Huoli-ilmoituksen voi tehdä sosiaaliviranomaisille, kun on aidosti huolissaan läheisen, kuten sukulaisen tai naapurin pärjäämisestä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö peräänkuuluttaa tiedotteessaan yhtenäisiä käytäntöjä ilmoituksen tekemiseen koko maassa.

Lue lisää
Aiheet Turvallisuus

Paloturvallisuusviikko kannustaa huolehtimaan ikäihmisten turvallisuudesta

Paloturvallisuusviikkoa vietetään Suomessa ensi lauantaista alkaen. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön koordinoiman kampanjan teemana on ikäihmisten ja muiden apua tarvitsevien läheisten paloturvallisuudesta huolehtiminen. Ikäihmiset ovat palokuolemissa yliedustettuina.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Sähköpyörien ja -lautojen varkaudet lisääntyvät vauhdilla

Sähköpyörien ja -lautojen suosio kasvaa ja samaan tahtiin lisääntyvät myös niiden vahingot ja varkaudet. Ifin tilastoissa sähkökulkuvälineiden varkaudet lisääntyivät viime vuonna jopa puolella edellisvuoteen verrattuna.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Puolet taloyhtiöiden asunnoista ilman toimivia palovaroittimia

Puolet taloyhtiöiden tulipaloasunnoista oli ilman toimivia palovaroittimia vuosina 2016–2020, kerto Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tutkimus. Vuokrataloasunnoissa peräti 70 prosentissa oli puutteita palovaroittimissa. SPK kehottaa taloyhtiötä pelastamaan ihmishenkiä asennuttamalla kaikkiin asuntoihin palovaroittimet ja pitämällä ne toimintakunnossa.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Keittiöstä löytyy kodin vaarallisin laite

Ruuanlaiton jälkeen päälle unohtuneesta liedestä tai vahingossa päälle pyörähtäneestä keittolevystä aiheutuu vuosittain satoja tulipaloja, kertoo LähiTapiola.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

”Zombiakut” aiheuttavat Suomessa yhä enemmän tulipaloja – lajittelemalla ehkäiset vaaratilanteet

Väärään paikkaan heitetyt käytöstä poistetut litiumioniakut ja -paristot eli zombiakut heräävät kolhiintuessaan henkiin ja aiheuttavat jo kuukausittain tuhoisia tulipaloja kodeissa ja jätehuollon eri vaiheissa. Tulipaloja voi ehkäistä lajittelemalla ja kierrättämällä jätteet.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Sydänturvallisessa taloyhtiössä sydäniskuri saadaan käyttöön alle 5 minuutissa

Yli puolet sydänpysähdyksistä tapahtuu kotona. Kun noin 2,7 miljoonaa suomalaista asuu erilaisissa taloyhtiöissä, olisi niissä syytä pohtia asukkaiden sydänturvallisuutta ja tarvittaessa ryhtyä toimiin tilanteen parantamiseksi.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Omaisuusrikokset selvässä laskussa – asuntomurtoja tehty kuluvana vuonna vähiten vuosikymmeneen

Omaisuusrikoksia on tehty kuluvana vuonna selvästi viimevuotista vähemmän. Tammi-syyskuun aikana omaisuuteen kohdistuneita rikoksia on tullut poliisin tietoon noin 163 000, mikä on noin 20 000 vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Erityisen selvä lasku on nähty asuntomurroissa.

Lue lisää

Sivu 1 / 17

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti