Talous

Ajankohtaista Talous

Taloyhtiöiden hoitokulut uhkaavat kasvaa tänä vuonna

Taloyhtiöiden hoitokuluissa on alkaneelle vuodelle nousupaineita. Etenkin lämmityskulut ovat kasvaneet maailmanmarkkinahintojen ja päästöoikeuksien hinnan jyrkän kohoamisen seurauksena. Kiinteistöliitto teki koosteen taloyhtiöille tärkeimmistä talousarvion laatimisessa huomioitavista asioista.

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

Asuntolainoilla on yhä kysyntää

Asuntolainoja nostettiin vilkkaasti marraskuussa, kertoo Suomen Pankki. Uusia asuntolainoja nostettiin marraskuussa 1,9 mrd. euron edestä, mikä on 3,1 % enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Uusista asuntolainoista 180 milj. euroa oli sijoitusasuntolainoja.

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

Kotitalousvähennystä saa ensi vuonna enemmän

Hallituksen esitys kotitalousvähennyksen lisäyksistä vuodelle 2022 toteutuu. Kotitalousvähennys tuo helpotusta veroihin ostaessasi kotiisi tai vapaa-ajan asunnollesi siivous- ja remonttitöitä. Mistä töistä vähennyksiä saa ja kuinka paljon?

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

Nyt myös yksityissijoittajat voivat sijoittaa tonttirahastoihin

Suomalainen sijoitusyhtiö avasi loppusyksystä jo toisen tonttirahaston yksityissijoittajille. Rahaston ensimmäinen vaihe tuotti yli 80 miljoonan euron pääoman. Rahastoon voivat sijoittaa myös ei-ammattimaiset sijoittajat, joille minimisijoitus on 50 000 euroa.

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

VATT:n tutkijat kritisoivat varainsiirtoveroa – tuotot arvioitu yläkanttiin

KL: Varainsiirtoveron korottaminen aiheuttaa suurta haittaa kotitalouksille suhteutettuna verotulon lisäykseen, arvioivat tutkimusjohtaja Essi Eerola ja johtava tutkija Teemu Lyytikäinen Valtion taloudellisesta tutkimuskeskuksesta VATT:sta. Vero vähentää asuntokauppoja ja siksi myös verotulot ovat ennakoitua pienemmät.

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

Asuntopoliittisen selonteon toimenpide-ehdotuksia arvostellaan suppeiksi ja yksipuolisiksi

Valtioneuvoston eilen eduskuntaan lähettämän asuntopoliittisen selonteon toimenpide-ehdotuksia arvostellaan kovin sanoin. Suomen Vuokranantajat ja Rakennusteollisuus RT kritisoivat erityisesti sitä, että kehittämisehdotuksina tarjotaan lähinnä vain tuetun asuntokannan lisäämistä.

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

KL: Asuntolainaa voi lyhentää Kelan tuilla

Omistusasujille maksetut asumistuet paisuivat viime vuonna yli 40 miljoonan euron, kertoo Kauppalehti. Asumistukea on mahdollista käyttää rahoitusvastikkeisiin ja sillä lyhentää myös taloyhtiölainaa.

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

Asuntomarkkinoiden hurmos on rauhoittumassa, vuokralaisten markkinat jatkuvat

OP:n ekonomistien tuoreen asuntomarkkinakatsauksen mukaan asuntomarkkinoiden vilkkaimmat ajat ovat nyt takanapäin. Vuokramarkkinoilla vallitsevat sen sijaan edelleen vuokralaisten markkinat.

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

Nyt puhutaan rahasta!

Taloyhtiökupla on täällä taas ja tässä kolmannen kauden ensimmäisessä jaksossa syvennytään taloyhtiön talouteen. Jaksossa pohditaan mm. sitä, voiko yllättävä vahinko kaataa taloyhtiön talouden? Entä voiko osakkaiden varallisuus vaikuttaa taloyhtiön lainansaantiin? Mitä jos lainaa ei saa?

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

Kiinteistölehti vertaili lainarahan hintaa

Suomen Kiinteistölehti teki laskelmia lainarahan hinnasta syyskuulta. Tarkastelussa ovat asuntolainan, sijoitusasuntolainan sekä taloyhtiölainan korkovertailut. Lainakorkojen vertailun on laatinut Suomen Rahatiedon Seppo Rekonen Suomen Kiinteistölehden ja Suomen Vuokranantajien toimeksiannosta. Pankkien lainatarjouksissa on havaittavissa suuria eroja.

Lue lisää

Sivu 1 / 16

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti