Talous

Ajankohtaista Talous

Korkojen ennustetaan nousevan ensi vuonna – Korkosuojauksen suosio kasvaa

Korkojen pelätään lähtevän nousuun ensi vuonna, kun Euroopan keskuspankki lopettaa koronaelvytyksen. Lisääntyneet puheet koronnousupaineista näkyvät jo pankeissa, joissa korkosuojauksen suosio on kasvanut.

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

Käänteinen asuntolaina tarjoaa mahdollisuuden jatkaa asumista omassa kodissa

Taloyhtiön suurista remonteista voi tulla osakkaan maksettavaksi joko suoraan tai osana vastiketta niin suuria summia, etteivät rahat enää riitä arjen pakollisiinkaan menoihin. Käänteinen asuntolaina voi olla ratkaisu oman kodin säilyttämiseen.

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

Danske Bank: Asuntomarkkinoiden nousu taittuu ensi vuonna

Koronan kiihdyttämät asuntomarkkinat osoittavat tasoittumisen merkkejä, ennustaa Danske Bank tuoreessa Nordic Outlook –katsauksessa. Koronakriisissä hyvin pärjänneitä Pohjoismaita varjostaa nyt globaalin talouden hidastuminen ja inflaation kiihtyminen.

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat elokuussa viime vuoteen verrattuna suurimmissa kaupungeissa ja kaikilla suuralueilla Itä-Suomea lukuun ottamatta. Heinäkuuhun verrattuna hinnat laskivat koko maassa 0,7 prosenttia, kertoo Tilastokeskus.

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

Energian kallistuminen voi johtaa ylimääräisten hoitovastikkeiden perimiseen

Tänä talvena monessa taloyhtiössä joudutaan miettimään ylimääräisten yhtiövastikkeiden perimistä, mikäli taloyhtiön taloutta ei ole hoidettu kunnolla. Tähän johtaa energian hintojen viimeaikainen nousu, varoittaa Isännöintiliitto.

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

Tulvariski nousi Hypon asuntoluokitukseen − Joka sadas asunto sijaitsee tulvariskialueella

Ympäristöriskit eivät ainakaan vielä näy täysin asuntojen hinnoissa. Hypon Asuntoluottoluokitus ympäristöriskit huomioidaan nyt ensimmäistä kertaa. Yllättäen joka sadas asunto sijaitsee tulvariskialueella, vaikka riskit kohdistuvatkin vain muutaman kuntaan. Energiatehokkuudessa ja rakentamisen laadussa sen sijaan on parannettavaa vielä laajalti Suomen kunnissa.

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

Puolet kiinteistö- ja rakentamisalan tuotekehitysinvestoinneista katettaisiin siirtymällä sähköiseen allekirjoittamiseen

Konsulttiyhtiö KPMG:n ympäristöministeriön toimeksiannosta tekemän vaikuttavuusarvioinnin mukaan koko kiinteistö- ja rakentamisala voisi säästää vuosittain yli 300 miljoonaa euroa allekirjoittamalla asiakirjat sähköisesti. Summa vastaa noin puolta toimialan vuosittaisesta panostuksesta tuotekehitykseen.

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

Budjettiriihi toi ARA-tuotannon rakennuttajille positiivisia uutisia

9.9.2021 päättynyt budjettiriihi toi ARA-tuotannon rakennuttajille ja rakentajille lisärahaa. Tänä vuonna korkotukilainoitusta pystytään myöntämään 1,8 miljardin edestä. Ensi vuonna summa on nousemassa 1,95 miljardiin euroon.

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

Kiinteistökustannukset nousseet tänä vuonna useissa kunnissa

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksen mukaan kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänä vuonna viime vuotta enemmän. Muun muassa kaukolämmön, veden ja kiinteistöveron kustannukset nousivat keskimäärin 1,5 prosenttia vuodesta 2020. Kustannusten muutoksissa oli kuitenkin suuria kuntakohtaisia eroja.

Lue lisää
Ajankohtaista Talous

Kiinteistönvälittäjien taksoissa huikeita eroja

Asuntokauppa käy nyt vilkkaana ja se on näkynyt myös kiinteistönvälitysalan liikevaihdon kasvuna. Syksy on asuntokaupalle muutenkin sesonkiaikaa. Kiinteistönvälittäjien palkkiot ovat nousseet myyntihintojen nousun myötä. Välittäjien palkkioissa on kuitenkin merkittäviä eroja. Palkkiotasot voivat vaihdella 1,8–5,0 prosentin välillä asunnon velattomasta myyntihinnasta.

Lue lisää

Sivu 1 / 14

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti