Taloyhtiön hallinto -kategorian jutuissa perehdytään taloyhtiön hallituksen tehtäviin ja toimintaan, isännöintiin ja isännöitsijän tehtäviin, yhtiökokousasioihin sekä taloyhtiön toiminnan suunnitteluun.

Taloyhtiön hallinto

Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

Isännöintiliitto: Postilain muutokset vievät taloyhtiön paperiset kokouskutsut romukoppaan

Perinteisiä paperikutsuja lähettävissä taloyhtiöissä postilain uudistus vaarantaa Isännöintiliiton kannan mukaan osakkaiden oikeuden osallistua yhtiökokouksiin. Postilain uudistuksen myötä postin keräily- ja jakelupäivät harventuvat ja se kannustaa taloyhtiöitä siirtymään sähköisiin kokouskutsuihin.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

Millainen on asunto-osakeyhtiön hyvä toimintakertomus ja tilinpäätös?

Suomessa on noin 90 000 asunto-osakeyhtiötä, joten ne edustavat huomattavaa kirjanpitovelvollisten joukkoa. Verotuksen ja taloushallinnon konsultti Tapio Tikkanen kertoo Tilisanomat-lehdessä näkemyksensä tavanomaisen, omistukseltaan jakautuneen taloyhtiön hyvästä tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

Yksityisen pysäköinninvalvonnan poistaminen pahentaisi taloyhtiöiden pysäköintiongelmia

Eduskunnan lakivaliokunta haluaa selvittää, voitaisiinko pysäköinninvalvontaa koskevaa lakia muuttaa niin, etteivät yksityiset pysäköinninvalvontayritykset voisi enää määrätä pysäköintisakkoja. Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipideosastolla, että muutos pahentaisi entisestään pysäköintiongelmaa, josta monet taloyhtiöt etenkin kaupunkiseuduilla jo nykyisinkin kärsivät.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

Huoneistojen rekisteröinnissä ruuhkaa − Maanmittauslaitos tehostaa käsittelyä

Asuinhuoneistojen omistusten sähköinen rekisteröinti Maanmittauslaitoksen Huoneistotietojärjestelmään on ruuhkautunut. Käsittelyaika on tällä hetkellä keskimäärin kolme kuukautta. Maanmittauslaitos pahoittelee viivästyksistä aiheutunutta haittaa ja jatkaa toimia rekisteröinnin nopeuttamiseksi.

Lue lisää
Hallituksen verkkokirjasto Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

Uusi verkkokirjasto tuo varmuutta hallitustyöhön

Hallituksen työ on taloyhtiössä äärimmäisen tärkeää. Hallitustyöskentely ei ole edes ole vaikeaa, jos ottaa perusasioista

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

Lämmityksen ja rakentamisen kasvaneet kustannukset huomioitava taloyhtiön talousarviossa

Talousarvion valmistelu on parhaillaan ajankohtaista niissä taloyhtiöissä, joissa yhtiökokous järjestetään syksyllä. Kiinteistöliiton asiantuntijat kokosivat taloyhtiöille vinkit asioista, jotka vaikuttavat taloyhtiöiden kustannuksiin juuri nyt.

Lue lisää
Taloyhtiön hyvä hallintotapa -suositus Ajankohtaista Lakiasiat Taloyhtiön hallinto

Taloyhtiön hyvä hallintotapa -suosituksesta ilmestynyt uusi versio

Taloyhtiöiden toimintaa ohjaa asunto-osakeyhtiölaki, jossa määrätään muun muassa osakkaan oikeuksista ja velvollisuuksista, yhtiökokouksesta sekä yhtiön

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto Yleinen

Varma tapa joutua taloyhtiön hallitukseen

Mikä on varmatapa päätyä taloyhtiön hallitukseen? No, tietenkin se, että osallistuu yhtiökokoukseen ensimmäistä kertaa. Näin kävi myös Sanomien toimittajalle Juha Karilaiselle, vaikka oli vakaasti päättänyt toisin. Karilainen kertoo kokemuksestaan Jämsän seudun Vekkari-lehdessä.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

Lisäaika yhtiökokousten järjestämiseen päättyy pian!

Jos taloyhtiön kevään tai kesän yhtiökokous on vielä pitämättä, hallituksen on nyt korkea aika kutsua kokous koolle. Koronayhteisöpoikkeuslaki on antanut mahdollisuuden lykätä yhtiökokousta syyskuun 2021 loppuun asti, mutta nyt lisäaika on piakkoin päättymässä.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

Taloyhtiöiden tietoja sähköistetään hitaasti

Suomessa on noin 100 000 taloyhtiötä. Niiden ja osakehuoneistojen perustiedot kootaan yhteen paikkaan vuoden 2023 loppuun mennessä. Sähköinen huoneistotietojärjestelmä helpottaa kymmenien tuhansien henkilöiden työtä taloyhtiöissä, isännöinnissä, kiinteistönvälityksessä, rahoituslaitoksissa ja julkishallinnossa. Tietoja on kerätty vuoden 2019 alusta.

Lue lisää

Sivu 1 / 21

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti