Talotekniikka

Ajankohtaista Talotekniikka

Kyberturvallisuus on huomioitava taloyhtiöissä

Kaikissa hyvin hoidetuissa taloyhtiöissä tietosuoja ja kyberturvallisuus on otettava tosissaan ja nykyistä tietosuojalainsäädäntöä on noudatettava. Kyberturvallisuus ja tietosuoja ovat nykyään läsnä arjen toiminnassa ja se on saatava asuntoyhtiön toimintaprosesseihin, kirjoittaa tekniikan tohtori ja rakennuttajakonsultti Eino Rantala Kiinteistö & Talotekniikka -lehden blogissa.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Asunnot aiempaa turvallisempia, terveellisempiä, ympäristöystävällisempiä ja pienempiä

VTT on selvittänyt, miten uudet asunnot ovat muuttuneet 15 vuodessa. Rakennusten turvallisuus, terveellisyys ja energiatehokkuus ovat parantuneet. Pienten asuntojen rakentamisella on vastattu kasvaneeseen kysyntään, mutta vähentyneiden asuinneliöiden vuoksi koteja on entistä hankalampi muuntaa erilaisiin tarpeisiin.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Rakentamisen laatu uudistaloissa saa taloyhtiöiltä arvosanan 7½

Taloyhtiöiden hallitusten jäsenet antavat rakentamisen laadulle uudiskohteissa arvosanan 7½, selviää Kiinteistöliiton uudistalokyselystä. Uudistaloissa on vastaajien mukaan paljon parannettavaa rakennusyhtiöillä, mutta myös uusien taloyhtiöiden omistajilla ja isännöitsijöillä.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Asiantuntija lyttää Lohjan messutalojen saunat

Tekniikan tohtori, Aalto-yliopiston dosentti ja viiden vuoden ajan Saunologia.fi -verkkopalvelua päätoimittanut Lassi A Liikkanen kävi kiertämässä messusaunoja. Verkkosivustollaan hän kiteytti kokemuksensa pettymykseksi. − Lauteet ovat liian matalalla ja poistoilmakanavia puuttuu. Löylyt jäävät vääjäämättä lyhyiksi ja heikoiksi.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Mikä ihmeen älykoti?

Älykoti tarkoittaa kotia, jossa valaistusta, lämmitystä ja elektronisia laitteita voidaan hallinnoida etänä esimerkiksi tietokoneen, älypuhelimen tai älyrannekkeen avulla. Miten sitten määritellään älykoti?

Lue lisää
Talotekniikka

Ilmanvaihtoratkaisuissa on tehty isoja virheitä

Jokaisen suomalaisen pitäisi perehtyä asuntonsa ilmanvaihtojärjestelmään. Oikein huollettuna ja käytettynä ilma pysyy puhtaana ja ehkäisee tehokkaasti myös koronaviruksenkin leviämistä. Virheitä tekevät kuitenkin niin asukkaat, huoltomiehet kuin rakennusten suunnittelijat.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Talotekniikkaurakoitsijat yhdistivät voimansa

Kotimaisten talotekniikkaurakoitsijoiden liitot, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, ovat siirtäneet edunvalvontansa Talotekniikkaliitto ry:lle.

Lue lisää
Talotekniikka

DNA:n laajakaista- ja viihdepalvelut kaikkiin Lumo-koteihin ensi vuonna

DNA:n laajakaista- ja viihdepalvelut tulevat saataville kaikkiin Lumo-koteihin valtakunnallisesti vuoden 2022 aikana. Jatkossa jokaisessa Lumo-kodissa on mahdollista päästä verkossa aina gigan nopeuksiin asti.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit Talotekniikka

LVI-tukkumyynti voi vielä kääntyä kasvuun

Varovainen alkuvuosi voi vielä kääntyä hyvään kasvuun, arvioi Talteka.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka Turvallisuus

Muistetaan sähköturvallisuus!

Asunnon osto- ja remontointihuuman keskellä ei pidä unohtaa sähköturvallisuutta.

Lue lisää

Sivu 1 / 17

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti