Talotekniikka

Ajankohtaista Energia Talotekniikka

Näin lämmität energiatehokkaasti paukkupakkasilla

Kiinteistöjen lämmittäminen puhututtaa yhä enemmän kohonneiden kustannusten ja hiilidioksidipäästöjen vuoksi. Mikä siis neuvoksi, kun ilmastonmuutos huolettaa ja haluaa tehdä parhaansa energiatehokkaan lämmittämisen eteen? Onko villasukille vaihtoehto?

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Pakkasella vesiputket ovat koetuksella – tarkkaavaisuudella voit säästyä isolta remontilta

Kun vesijohto jäätyy, taustalla on monimutkainen fysikaalinen ilmiö, johon kuuluu lukuisia eri vaiheita. Jäätymisen ja sulamisen prosesseja yhdistää se, että niiden aikana veden tilavuus muuttuu. Kun vesi jäätyy ja uudelleen sulaa, sen tilavuus muuttuu niin rajusti, että ilmiö rikkoo putken liitoksen tai muun heikon kohdan. Kenties putki hajoaa kokonaan. Vahinkoja voi kuitenkin ennaltaehkäistä.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Näin vältät mokat sisäilman ylläpidossa

Kiinteistön sisäilmaongelmat voivat usein johtua siitä, että tiedonkulussa on ongelmia tai tietoa ei ole. Aren IV- ja rakennusterveysasiantuntija Antti Alanko kertoo, miten välttyä yleisimmiltä sudenkuopilta, jotka voivat vaikuttaa dramaattisesti koko rakennuksen terveyteen.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia Talotekniikka

Vanhat sähköjärjestelmät ovat turvallisuusriski

Vanhoja sähköjärjestelmiä ei ole mitoitettu nykyajan tarpeisiin. Maadoituskin puuttuu niistä usein kokonaan. Kokonaisvaltainen taloyhtiön sähköremontti on ainoa tapa varmistaa kiinteistön turvallisuus, jos vanhojen sähköjen yleiskunto sitä vaatii.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Korvausilmaventtiilit puuttuvat miljoonasta suomalaisesta kodista

Kun lämpötila laskee lähelle nollaa, alkaa Suomessa epävirallinen venttiilien tukkimissesonki. Tukkiminen on ilmanvaihdon kannalta kohtalokasta, eikä tuota toivottua tulosta. Ongelmana on myös se, että miljoonasta suomalaisesta asunnosta korvausilmaventtiilit puuttuvat kokonaan. Moni ratkaisee ongelmaa avaamalla ikkunoita, jolloin kodin lämpö karkaa harakoille.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Mikä avuksi, kun ikkuna huurtuu?

Ikkunoiden huurtumista voi esiintyä sekä lasin sisä- että ulkopinnoilla. Kun on selvinnyt, millä pinnalla kosteuttaa esiintyy, voidaan ryhtyä arvioimaan sen syytä. Yleensä huurtuminen ei johdu ikkunan rakenteesta tai viallisesta tuotteesta, vaan olosuhteista.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti Kiinteistönhoito Remontit Talotekniikka

Kiinteistömessut järjestetään tammikuussa Messukeskuksessa

Koronasyistä moneen kertaan siirretyt Kiinteistömessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.–13.1.2022. Erityisesti isännöitsijöille ja taloyhtiön hallitusten jäsenille suunnattu Kiinteistömessut tarjoaa seminaareja, puheenvuoroja sekä mahdollisuuden tutustua alan palvelutarjontaan. Messujärjestelyissä ovat mukana Kiinteistöliitto ja Suomen Isännöintiliitto.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Vuotovahinkoja sattuu eniten omakotitaloissa – kustannus keskimäärin yli 8 000 euroa

Putkiremonttia kannattaa harkita hyvissä ajoin, sillä vakuutus ei korvaa täysimääräisesti ikääntyneistä putkista aiheutuneita vahinkoja, muistuttaa Pohjola Vakuutus. Pahimmillaan vahingosta aiheutuvat kulut voivat nousta yli 100 000 euroon.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Talotekniikka-alalla riittää töitä – tekijöistä on pulaa

Talotekniikka-alan yritysten näkymät ensi kevääseen ovat yleissävyltään valoisat. Suotuisaa virettä synkentävät kuitenkin tilauskantojen merkittävät alueelliset erot, osaavan työvoiman puute ja rakennustarvikkeiden hintojen nousu, kertoo Talotekniikkaliitto tuoreessa suhdannekyselyssään.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Kattavampi rakentamisen dokumentointi voi tuoreen selvityksen mukaan tuoda merkittäviä säästöjä

Rakentamisen vaiheiden parempi dokumentointi voisi tuoda merkittäviä säästöjä, väittää tuore selvitys. VTT ja suomalainen ohjelmistoyhtiö Kotopro ovat selvittäneet asiaa yhteisessä Asumisen tulevaisuus -hankkeessa, kertoo Rakennuslehti.

Lue lisää

Sivu 1 / 18

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti