Remontit

Ajankohtaista Kiinteistönhoito Remontit Talous

Danske Bank: Taloyhtiöiden konkurssit tulevat lisääntymään

Taloyhtiöiden remontteja ei kannata lykätä. Danske Bankin asuntoyhtiölainoituksesta vastaava johtaja Ville Roihu kertoo Talouselämä-lehdessä joutuvansa hylkäämään taloyhtiöiden lainahakemuksia viikoittain, koska korjauskustannukset ovat liian suuret suhteessa taloyhtiön käypään hintaan.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Riita remonttivastuista toi osakkaalle 68000 euron oikeudenkäyntikulut

Osakas ja taloyhtiö riitaantuivat remonttivastuista – kiire kostautui. Pelkästään oikeudenkäyntikuluja tuli osakkaan maksettavaksi 68 000 euroa. Taloyhtiön mielestä osakas ei varannut mahdollisuutta selvittää missä laajuudessa remontti olisi tehtävä.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit Vastuunjako taloyhtiössä

Tiesitkö, mitkä remontit vaikuttavat kotivakuutukseen?

Putkiremontti muuttaa omakotitalon kotivakuutukseen hintaa, mutta katon vaihtaminen ei. Osakehuoneistossa omaan makuun remontoitu keittiö kuuluu kotivakuutuksen piiriin, ei enää taloyhtiölle. Erilaiset remontit vaikuttavat kotivakuutukseen eri tavoin. OP Media neuvoo artikkelissaan, mitä remonttireiskan kannattaa tietää kotivakuutuksesta.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Taloyhtiöiden kannattaa hakea avustuksia alkuvuodesta

Taloyhtiöt voivat hakea avustusta moniin korjauksiinsa. Parhaiten avustusrahoja on saatavilla alkuvuonna. Taloyhtiöiden kannattaa siis olla nyt valppaina, tehdä remonttisuunnitelmansa ajoissa ja panna avustushakemukset vetämään. Avustuspotti on pienempi kuin viime vuonna.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit Yleinen

Yhä useampi taloyhtiö valitsee putkiremonttiinsa kokonaisvastuumallin

Rakennusliike Lehto Groupin pääkaupunkiseudun taloyhtiöiltä saamien tarjouspyyntöjen perusteella vaikuttaa siltä, että putkiremonttien kokonaisvastuu-urakkamallin suosio on selvässä nousussa. Putkiremonttien tarjouspyynnöistä selviää, minkälaisia päätöksiä taloyhtiöt ovat urakkamalleista tehneet.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Suunnitteletko remonttia? Muista pyytää lupa taloyhtiöltä!

Suomesta löytyy paljon puuhakkaita remppaajia, jotka eivät juuri välitä taloyhtiöilmoituksen tekemisestä. Ilmoituksen tekemättä jättäminen voi tulla kuitenkin kalliiksi. Jos olet epävarma, tarvitseeko kodin pienestä remontista ilmoittaa taloyhtiölle, tee se varmuuden vuoksi, tai ota ainakin selvää.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Taloyhtiöt tyytyväisiä suunnittelu- ja valvontapalveluiden laatuun

Taloyhtiöt ovat suurelta osin tyytyväisiä ulkopuolisilta ammattilaisilta hankkimiinsa korjaushankkeiden suunnittelu- ja valvontapalveluihin. Kiinteistöliitto selvitti jäsentaloyhtiöidensä kokemuksia suunnittelu- ja valvontapalveluiden laadusta kyselyllä, johon vastasi runsaat 1700 taloyhtiöiden edustajaa eri puolilta maata.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Taloyhtiön kymmenvuotistarkastuksessa paljastuivat rakennusvirheistä johtuvat miljoonavahingot

Viiden espoolaisen kerrostalon alapohjaan on valunut jätevesiä ulosteineen, koska virheellisesti kiinnitetyt viemäriputket ovat irronneet ja katkenneet. Länsiväylä-lehti kertoo, että myös salaoja- ja sadevesiviemärit on asennettu virheellisesti. Taloyhtiön tilaamassa kymmenvuotistarkastuksessa havaittiin myös muita virheitä. Korjaukset ovat miljoonaluokkaa.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Kiinteistöjen korjausvelka kasvaa – suunnitelmallisuus säästä rahaa

Putket vuotavat, viemäri haisee, julkisivu rapistuu. Rakennetun omaisuuden korjausvelka on Suomessa arviolta jo 30–50 miljardia euroa. Korjausvelka syntyy, kun kunnossapidosta tingitään ja tehdään vain pakolliset ja kiireelliset korjaukset. Kiinteistön arvo laskee ja kohta ei vakuutusyhtiökään enää suostu korvaamaan vahinkoja.

Lue lisää
Remontit

Kyselytutkimus: Puolet remonteista jäisi tekemättä ilman kotitalousvähennystä

Kotitalousvähennyksen tasoa tulee nostaa, esittävät Omakotiliitto ja Rauta- ja sisustustavarakaupan yhdistys RASI ry. Vaadetta tukee omakotiasujille tehty tutkimus, jossa yli puolet vastaajista arvioi, että suuret remontit olisivat jääneet tekemättä ilman kotitalousvähennystä. Yli 5 000 vastaajasta jopa 93 prosenttia oli käyttänyt kotitalousvähennystä.

Lue lisää

Sivu 1 / 31

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti