Remontit

Ajankohtaista Remontit

YLE: Sijoitusasunto-omistajat voivat tulla taloyhtiölle kalliiksi remonttilainaa haettaessa

Asuntosijoitusbuumi, jossa taloyhtiön omistus keskittyy harvoille, on tuonut Ylen uutisen mukaan uusia riskejä. Sijoittajavaltainen taloyhtiö saa esimerkiksi putkiremonttiin vähemmän lainaa, lyhyemmällä maksuajalla ja korkeammalla korolla kuin talo, jossa osakkeenomistajat ovat pääosin asukkaita.

Lue lisää
Remontit

Ryhmäytymishankkeella potkua taloyhtiöremonttiin – Seitsemän taloyhtiötä yhdisti voimansa Turussa

Turun Hepokullassa starttasi toukokuussa 2021 jättimäinen rakennusurakka, jossa remontoidaan parhaat päivänsä nähnyt 1970-lukulainen lähiö kokonaan seuraavan kolmen vuoden aikana. Kyseessä on ilmeisesti kaikkien aikojen suurin taloyhtiöissä tehty korjaushanke Suomessa.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Talotekniikka jyrää korjausmarkkinoilla

Korjaaminen muodostaa tällä hetkellä lähes puolet talonrakentamisen arvosta ja puolet työllisistä. Sen arvo on tällä hetkellä vajaat 14 miljardia euroa. Kasvua on luvassa jatkossakin, arvioi Forecon Rakennuslehdelle tekemässään markkina-analyysissa. Talotekniikka on tällä hetkellä suurin yksittäinen korjattava osa-alue euromääräisesti mitattuna. Sen arvo oli viime vuonna noin 5,6 miljardia euroa.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Voiko osakas ryhtyä itse remontoimaan, jos taloyhtiö ei suostu korjauksia aloittamaan?

Voiko yhtiö päättää teettää korjauksia ilman yhtiökokouksen päätöstä? Eli voidaanko yhtiössä päättää mittavista korjauksista, vaikka isompi osa osakkaista vastustaa niitä? Entä voiko osakas teettää itse korjaukset ja velkoa kustannukset yhtiöltä, jos taloyhtiö ei suotu sen korjausvastuulle kuuluvia rakenteita korjaamaan?

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Isännöitsijällä iso vastuu asbestipurkutyön vastuullisessa toteuttamisessa taloyhtiössä

Taloyhtiöiden remonteissa isännöitsijällä on tärkeä rooli purkutöiden vastuullisessa toteuttamisessa. Isännöitsijä voi muutamalla valinnalla varmistaa, että asbesti ja haitta-ainepurkutyö tehdään vastuullisesti ja vaarallisia asbesti- ja haitta-ainetuotteita käsitellään asianmukaisesti ja turvallisesti.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Asunnon peruskorjausten hintalappu voi yllättää – rahaa kannattaa pitää sukanvarressa

Asunnonomistajan kannattaa säästää puskuria tulevia remontteja varten, mutta paljonko kodin päivittäminen tähän päivään maksaa? Talouselämä-lehti selvitti asiantuntijoilta, paljonko remonttikuluihin keskimäärin uppoaa.

Lue lisää
Kylpyhuoneiden kunnossapito taloyhtiössä -kirjan kansi Ajankohtaista Remontit Taloyhtiön hallinto

Uusi opas kannustaa kylpyhuoneiden kunnossapitoon taloyhtiössä

Seuraamalla kylpyhuoneiden kuntoa ja tekemällä korjaukset ajallaan taloyhtiö voi ennaltaehkäistä vaurioita ja säästää myös rahaa. Kylpyhuoneiden kunnon seurannasta ja kunnossapidon suunnittelusta vastaa taloyhtiössä hallitus, isännöitsijä apunaan.

Lue lisää
Remontit

Suomalaisten kylpyhuoneissa kehnot valmiudet tulevaisuuteen

Suomalaiset toivovat kylpyhuoneisiin tuotteita ja ominaisuuksia, jotka vaativat sähköä wc-istuimeen. Kylpyhuoneisiin onkin syytä varata tulevaisuutta varten riittävästi sähkövarauksia, vaikkei niille olisi tarvetta vielä tänään.

Lue lisää
Remontit

Korjausrakentamisen päästöjä hillitään ja energiatehokkuuta parannetaan uudella suunnitelmalla

Ympäristöministeriö haluaa vauhdittaa vuoteen 2050 ulottuvaa korjausrakentamisen strategiaa vuoteen 2030 ulottuvalla tiekartalla ja toimeenpanosuunnitelmalla. Päähuomio on kustannustehokkaissa menetelmissä ja energiatehokkuuden parantamisessa. Ehdotetuissa 17 toimenpiteessä on sekä uusia avauksia että nykytekemisen tehostamista.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

PAH-yhdisteiden vaarallisuuden yliarviointi voi johtaa turhaan purkamiseen

1970-luvun lopulle asti rakennuksissa yleisesti käytettyjen PAH-yhdistepitoisten materiaalien on tiedetty aiheuttavan syöpää. Nyt tutkimuksella halutaan selvittää, pitääkö kaikki purkaa.

Lue lisää

Sivu 1 / 28

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti