Rakentaminen

Ajankohtaista Rakentaminen

Rakennus- ja remonttivirhevalitukset kuormittavat kuluttajariitalautakuntaa – voiko lausunnolla oleva laki muuttaa tilannetta?

Lausuntokierroksella olevan kaavoitus- ja rakentamislainuudistuksen yhtenä tavoitteena on parantaa rakentamisen laatua ja vähentää virheitä. Rakennus- ja remonttivalituksiin hukkuvassa Kuluttajariitalautakunnassa toivotaan hartaasti, että niin kävisi. Asiantuntijat epäilevät.

Lue lisää
Ajankohtaista Rakentaminen

Kiinteistö- ja rakennusala haluaa hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön #BuildingLife-toimintaohjelman luonnos julkaistiin syyskuussa, ja se viimeisteltiin kommenttien pohjalta. Päivitetylle toimintaohjelmalle on antanut tukensa 21 kiinteistö- ja rakennusalan yritystä sekä 3 kaupunkia.

Lue lisää
Ajankohtaista Rakentaminen

Asuntosäätiö: ARA-tuotannon määrän tavoitteeksi 12 000 asuntoa

Asuntosäätiö vaatii lisää panostuksia ARA-tuotantoon. Säätiön mukaan asumisen hintaa kasvukeskuksissa ei saada kohtuullistettua muuten kuin rakentamalla lisää kohtuuhintaisia asuntoja.

Lue lisää
Ajankohtaista Rakentaminen

Rakennusteollisuus yllättyi hyvistä kasvuennusteista

Rakentaminen kasvaa sittenkin, vaikka sen hidastumista ehdittiin pelätä. Asuntorakentaminen on jopa kuumaa, kertoo alan suhdannekatsaus. Tänä vuonna rakentaminen kasvaa 1,3 ja ensi vuonna 2,6 prosenttia.

Lue lisää
Ajankohtaista Rakentaminen

Ilmasto muuttuu Suomessakin. Miten rakennukset pitäisi siihen sopeuttaa?

Ilmastonmuutos vaikuttaa olemassa olevaan rakennuskantaan ja uudisrakentamiseen. Muutoksiin on jo varauduttu muun muassa huomioimalla erityisesti hulevesien imeyttämistä tonteilla, asentamalla vettä läpäiseviä piharakenteita ja rakentamalla viherkattoja. Ilmaston muutosten vaikutuksesta rakentamiseen annettiin neuvoja Green Building Council Finlandin järjestämässä tapahtumassa.

Lue lisää

Sivu 1 / 1

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti