Koti ja ympäristö

Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Yhä useampi omakotitalo maksaa yli puoli miljoonaa

Kiinteistönvälitysliike Huoneistokeskuksen mukaan tänä vuonna Helsingissä yli 500 000 euron omakotitaloja on ollut tammi–heinäkuun aikana 49 prosenttia ja Espoossa 60 prosenttia omakotitalokaupoista. Vielä vuosina 2018–2020 yli puolen miljoonan omakotitalot vastasivat noin 30 prosenttia omakotitalokaupoista ja Espoossa noin 40 prosenttia.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Ilmastonmuutos runtelee asuintalojen julkisivut

Suomalaisten koteja ja asuntoja odottavat isot ilmastoremontit. Pelkästään vanhojen kerrostalojen julkisivut on korjattava ja remontoitava perin pohjin, jotta ne kestävät ilmastonmuutoksen tuomat äärisäät. Asuinkerrostaloista jopa 70 prosentin ulkovaipat ovat pian koetuksella.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Asuntomessut Lohjalla veti yli 80 000 kävijää

Monimuotoista asumista Lohjan keskustan välittömässä läheisyydessä upeissa järvimaisemissa esitellyt Hiidensalmen entinen saha-alue herätti ansaitusti ihastusta kävijöissä. Yksi messujen seuratuimmista kohteista oli kiertotalouden esimerkkikohde Pyörre, jossa vieraili kaikkiaan 82 221 messuvierasta.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Näin vältyt ampiaisvierailta roska-astialla

Surraavat ampiaiset ovat usein loppukesän riesana. Ne saattavat paitsi aiheuttaa kiusaa ihmisille ja lemmikeille, myös vaarantaa työvuorossa olevan jäteauton kuljettajan työturvallisuuden. Paras tapa välttyä ei-toivotuilta, pistelijäiltä vierailta on poistaa houkuttelevat hajut jäteastiasta.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Suomalaiset haluavat asua rauhassa omissa oloissan

Suomalaiset haluavat kodiltaan yksityisyyttä ja rauhaa, ruotsalaiset ja norjalaiset kaipaavat enemmän sosiaalista kanssakäymistä.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Jokaisesta Suomen rakennuksesta tehdään kolmiulotteinen mallinnus – oman talon 3D-kuvaa voi tulevaisuudessa tarkastella nettisivuilta

Suomessa on käynnissä kaikkien aikojen laajin rakennustiedon päivitys, kun ilmasta tapahtuvan laserkeilauksen ja ilmakuvauksen avulla käytännössä jokaisesta rakennuksesta tehdään kolmiulotteinen mallinnus. Se voi paljastaa myös luvattomat rakennukset.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Enemmistö kieltäisi parveketupakoinnin kokonaan

Tupakoimaton haistaa tupakansavun jo kaukaa. Parveketupakointi herättääkin monessa taloyhtiössä paljon tunteita ja kiistaa asukkaiden välillä. Taloustutkimuksen selvityksen mukaan suurin osa suomalaisista haluaisi kieltää parveketupakoinnin kokonaan.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Katalysaattoreita varastetaan parkkipaikoilta keskellä päivää

Katalysaattorivarkaudet ovat lisääntyneet kevään aikana. Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan suurempia määriä varastetaan edelleen autopurkamoilta, mutta nyt keskellä kirkasta päivää myös parkkipaikoilta.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Ympäristöministeriöltä avustusta ikääntyneiden asumista parantaville hankkeille

Ympäristöministeriön Ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelma on myöntänyt kunnille ja kuntayhtymille yli 1,2 miljoonaa euroa avustusta hankkeisiin, joilla parannetaan ikäystävällistä asumista. Avustusta myönnettiin 23 hankkeelle.

Lue lisää
Koti ja ympäristö

Taloyhtiön entinen puheenjohtaja meni yleisavaimilla kutsumatta sisään – tuomittiin sakkoihin

Taloyhtiön entinen puheenjohtaja kuuli naapurista outoja ääniä ja meni yleisavaimella sisään. Asunnon omistaja miesystävineen oli paikalla ja ihmetteli tunkeutujaa. Taloaktiivi sai tuomion kotirauhan rikkomisesta.

Lue lisää

Sivu 1 / 64

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti