Koti ja ympäristö

Ajankohtaista Asuminen Koti ja ympäristö Vinkit

Ota naapuri huomioon kesän puuhissa

Kesään kuuluu monenlainen ulkoilmaelämä, nautiskelu ja puuhailu. Sopu säilyy paremmin, kun ottaa naapurin huomioon. Yhteisasumisessa

Lue lisää
Ajankohtaista Asuminen Kiinteistönhoito Koti ja ympäristö

Muista korona – Näin järjestät kevättalkoot turvallisesti

Moni taloyhtiö järjestää lähiaikoina perinteiset kevättalkoot kenties pitkästä aikaa koronapandemian aiheuttaman tauon jälkeen. Taloyhtiön hallituksen

Lue lisää
Ajankohtaista Asuminen Koti ja ympäristö Talotekniikka Vinkit

Riittävästä ilmanvaihdosta syytä huolehtia: Viisi vinkkiä allergiakauteen

Katupöly- ja siitepölykausi ovat alkaneet eteläisimmässä Suomessa, ja syksyyn asti kestävä kausi kiusaa monia allergisia.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Ulkokalusteita kannattaa huoltaa

Ulkokalusteita säilytetään monesti ulkona ympäri vuoden ja ne ovat usein alttiina sateille ja auringonpaisteelle. Sen vuoksi niitä kannattaakin huoltaa säännöllisesti, jolloin niistä voi nauttia pidempään. Rakentaja.fi keräsi vinkkejä ulkokalusteiden kunnostamiseen.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Onko taloyhtiöauto tulevaisuuden ratkaisu liikkumiseen

Monet taloyhtiöt hankkivat nyt asukkaidensa käyttöön yhteiskäyttöautoja. Ne voivat kaupunkiajossa olla julkista liikennettä halvempia eikä korjauksista, katsastuksista ja renkaiden vaihdosta tarvitse itse huolehtia.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Parkkipaikkojen puute ja polttoaineen kallistuminen lisäävät yhteiskäyttöautojen suosiota

Yksityisautoilun kallistuminen ja pysäköintipaikkojen rajallisuus ovat antaneet uutta pontta yhteiskäyttöautojen suosiolle. Viimeaikainen polttoaineiden hinnan raju nousu sekä Helsingin kantakaupungin asukaspysäköintipaikkojen kallistuminen nykyisestä 30 eurosta kuukaudessa 90 euroon kuukaudessa vuoteen 2029 mennessä pistää monen harkitsemaan oman auton omistamisen mielekkyyttä.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Nastakengät voivat aiheuttaa rumaa jälkeä rappukäytävässä – espoolainen taloyhtiö keksi ongelmaan ratkaisun

Nastakengät jättävät useimpiin lattiamateriaaleihin ikäviä jälkiä ja aiheuttavat huoltokustannuksia. Toisaalta nastat pitävät käyttäjänsä jäisillä keleillä pystyssä ja ehkäisevät murtumia. Mitä taloyhtiössä sitten voidaan tehdä porraskäytävien kulumisen ehkäisemiseksi??

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

HSY: Asukkaiden tuottaman sekajätteen määrä on vähentynyt ja lajittelu lisääntynyt

Pääkaupunkiseudulla sekajätteen määrä asukasta kohden on vähentynyt kaikissa muissa kiinteistöissä paitsi omakotitaloissa. 5–9 asunnon kiinteistöissä sekajäte on vähentynyt jopa 25 prosenttia. Tulokset selviävät Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n tutkimuksista.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Kaupunkilaisten toiveissa oma sauna, lisää säilytystilaa sekä erillinen työhuone

Asuntokohtaisten saunojen suosio on kasvanut vuoden 2021 aikana kaupunkien rivi- ja kerrostaloasukkaiden joukossa. Yli puolet haluaisi saunan omaan asuntoonsa, vaikka se viekin tilaa. Rakennusyhtiö YIT:n teettämässä kyselyssä vain kolmannes vastaajista käytäisi mieluummin taloyhtiösaunaa ja säästäisi oman saunan tilat johonkin muuhun.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Varaudu talveen!

Talvi tulee taas vääjäämättä ja se asettaa taloyhtiön asukkaille ja huoltoyhtiölle omat haasteensa. Asumismukavuuden helpottamiseksi myös asukkaiden on kannettava kortensa kekoon. Kiinteistölehti antaa tässä taloyhtiöiden asukkaille vinkkilistan talveen varautumisesta.

Lue lisää

Sivu 1 / 65

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti