Koti ja ympäristö

Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Kaupunkilaisten toiveissa oma sauna, lisää säilytystilaa sekä erillinen työhuone

Asuntokohtaisten saunojen suosio on kasvanut vuoden 2021 aikana kaupunkien rivi- ja kerrostaloasukkaiden joukossa. Yli puolet haluaisi saunan omaan asuntoonsa, vaikka se viekin tilaa. Rakennusyhtiö YIT:n teettämässä kyselyssä vain kolmannes vastaajista käytäisi mieluummin taloyhtiösaunaa ja säästäisi oman saunan tilat johonkin muuhun.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Varaudu talveen!

Talvi tulee taas vääjäämättä ja se asettaa taloyhtiön asukkaille ja huoltoyhtiölle omat haasteensa. Asumismukavuuden helpottamiseksi myös asukkaiden on kannettava kortensa kekoon. Kiinteistölehti antaa tässä taloyhtiöiden asukkaille vinkkilistan talveen varautumisesta.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Rotanmyrkky ei ole riski, mikäli tuholaistorjunta on tehty oikein. − Torjunnassa tarvitaan yhteistyötä myös kaupunkien ja asukkaiden kesken

Rottaongelma on lisääntynyt erityisesti pääkaupunkiseudulla ja siksi jyrsijöille tarkoitettuja myrkytysasemia näkyy taloyhtiöiden pihoilla. Myrkky laitetaan joko iskunkestävään, kovamuoviseen ja metalliseen asemaan, joka on lukolla suljettu. Aine kiinnitetään aseman sisälle. Se ei ole riski kotieläimille.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Heka kieltää pihatupakoinnin – monessa asunnossa saa silti polttaa sisällä

Helsingin kaupungin vuokra-asunnot (Heka) päätti tällä viikolla, että se kieltää tupakanpolton kaikkien kohteidensa pihoilla. Päätös tulee voimaan ensi vuoden alussa.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Tampereella suunnitellaan taloyhtiöiden parkkipaikoille autojen Airbnb:tä

Tampereella Pysäköintiyhtiö Finnpark on hakenut ratkaisua lyhytaikaispysäköinnin haasteisiin niin sanotulla airbnb-mallilla, jossa taloyhtiöt vuokraisivat tyhjänä olevia parkkipaikkojaan muualta kaupunginosaan asioiville saapuville.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Enää virolaiset eivät voi jättää parkkimaksuja maksamatta – rauha palaamassa taloyhtiöiden parkkipaikoille

Virolaiset autoilijat ovat kautta aikojen tehneet pysäköintivirheitä Suomessa hyvin yleisesti ilman seuraamuksia. Tämä on ollut mahdollista, koska suomalaiset eivät ei ole voineet periä valvontamaksuja ulkomaalaisessa rekisterissä olevista autoista. Ongelma on viimein ratkennut, mikä lupaa järjestystä parkkipaikoille.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Yhä useampi omakotitalo maksaa yli puoli miljoonaa

Kiinteistönvälitysliike Huoneistokeskuksen mukaan tänä vuonna Helsingissä yli 500 000 euron omakotitaloja on ollut tammi–heinäkuun aikana 49 prosenttia ja Espoossa 60 prosenttia omakotitalokaupoista. Vielä vuosina 2018–2020 yli puolen miljoonan omakotitalot vastasivat noin 30 prosenttia omakotitalokaupoista ja Espoossa noin 40 prosenttia.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Ilmastonmuutos runtelee asuintalojen julkisivut

Suomalaisten koteja ja asuntoja odottavat isot ilmastoremontit. Pelkästään vanhojen kerrostalojen julkisivut on korjattava ja remontoitava perin pohjin, jotta ne kestävät ilmastonmuutoksen tuomat äärisäät. Asuinkerrostaloista jopa 70 prosentin ulkovaipat ovat pian koetuksella.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Asuntomessut Lohjalla veti yli 80 000 kävijää

Monimuotoista asumista Lohjan keskustan välittömässä läheisyydessä upeissa järvimaisemissa esitellyt Hiidensalmen entinen saha-alue herätti ansaitusti ihastusta kävijöissä. Yksi messujen seuratuimmista kohteista oli kiertotalouden esimerkkikohde Pyörre, jossa vieraili kaikkiaan 82 221 messuvierasta.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Näin vältyt ampiaisvierailta roska-astialla

Surraavat ampiaiset ovat usein loppukesän riesana. Ne saattavat paitsi aiheuttaa kiusaa ihmisille ja lemmikeille, myös vaarantaa työvuorossa olevan jäteauton kuljettajan työturvallisuuden. Paras tapa välttyä ei-toivotuilta, pistelijäiltä vierailta on poistaa houkuttelevat hajut jäteastiasta.

Lue lisää

Sivu 1 / 64

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti