Kiinteistönvälitys

Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

Viiveet seurakuntien sukuselvityksissä aiheuttavat ongelmia taloyhtiöissä

Pitkät viiveet seurakuntien aluekeskusrekistereistä tilattavien sukuselvitysten toimittamisessa aiheuttavat ikäviä hankaluuksia myös taloyhtiöissä. Sukuselvitys tarvitaan, kun henkilö kuolee, jotta saadaan selville kaikki vainajan lainmukaiset perilliset. Kuolinpesä ei voi lähteä hoitamaan kuolinpesän asioita ilman sukuselvitystä.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys Talous

Sijoitusasuntolainahakemusten määrä kolminkertaistunut kymmenessä vuodessa, naisten osuus kasvaa tasaisesti

Sijoitusasuntoihin haetaan nyt lainoja moninkertaisesti enemmän kuin vielä kymmenen vuotta sitten, kertoo OP Ryhmä. Samalla sijoitusasuntolainojen suuruus on kasvanut kymmenessä vuodessa 30 prosenttia. Tänä vuonna naiset ja miehet ovat ensimmäistä kertaa hakeneet yhtä suuria sijoitusasuntolainoja.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

Nuoria kiinnostavat etupäässä uudehkot asunnot

Lähes puolet suomalaisista haluaisi ostaa mieluiten 90- tai 2000-luvulla rakennetun asunnon, kertoo JM Suomi Oy:n teettämä Suomalaiset Asuntokaupoilla 2021 -kyselytutkimus. Etenkin nuoria kiinnostavat uudehkot asunnot. Valtaosa suomalaisista pitää edelleen asunnon omistamista tärkeänä.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

Vähintään miljoona euroa maksaneiden asuntojen myynti on kolminkertaistunut viidessä vuodessa

Asuntomarkkinat muuttuvat nyt Suomessa vauhdilla. Helsingin Sanomat kertoo neliöhintojen nousevan muuta Suomea nopeammin kasvukeskuksissa, etenkin vanhoilla arvoalueilla. Vähintään miljoonan euron asuntokauppoja on tänä vuonna tehty eniten koko Suomen historiassa.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

Asuntokauppaan tulee korjausvelkalaskuri − Taloyhtiöt voidaan jakaa hyvä- ja huonokuntoisiin

Asunnonostajat saavat pian käyttöönsä laskurin, joka laskee taloyhtiön korjausvelan. Kauppalehden mukaan laskuri muuttaa remonttisuunnitelmista ja isännöitsijäntodistuksista ilmenevät tulevat korjauskustannukset pääomavastikkeen euroiksi.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

70-luvun asunnoille on nyt ottajia

1970-luvulla rakennettuja asuntoja on pitkään karsastettu, mutta nyt tilanne näyttäisi kääntyneen. Paikoin 1970-luku on noussut jopa suosituimmiksi vuosikymmeniksi.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

Kuinka kauan asunnon myyminen kestää?

Asunnon myyminen ja varsinkin sen myyntiaika on ikuisuusteema, johon ei ole tietenkään yksiselitteistä vastausta. Myyntiaikaan vaikuttavat esimerkiksi asunnon koko, sijainti ja kunto sekä yleisemmät asiat, kuten vaikkapa asuntomarkkinoiden tilanne.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

Nyt kiinnostavat 1970-luvun talot – myös tasakattoiset

Vanhojen omakotitalojen kauppa käy paremmin kuin vuosikausiin, ja kiinnostusta riittää myös 1970-luvun tasakattomalleille, jotka tarjoavat tilaa, valoa ja viihtyisyyttä, kertoo Osuuspankki. Talon kunto ja oma budjetti kannattaa kuitenkin tarkastaa perin pohjin ennen ostopäätöstä.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

Kuka on vastuussa, jos asuntokauppa ei suju?

Kiinteistönvälittäjän pitää välittää tietoa, mutta myyjä vastaa kiinteistön kunnosta ja sen selvittämisestä. Välittäjän roolin pitäisi olla selkeä myyjän ja ostajan välissä, mutta näin ei aina ole. Jos kiinteistönvälittäjän toiminnasta on huomautettavaa, ensimmäisenä on hyvä ottaa yhteyttä asianomaisen välittäjän työpaikkaan.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

Kiinteistönvälittäjän käyttö pienentää todennäköisyyttä päätyä asuntokauppariitoihin

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry (KVKL) puolustaa ponnekkaasti kiinteistönvälittäjien merkitystä asuntokaupoissa. Sen mukaan kuluttajien keskenään tekemät asuntokaupat poikivat enemmän riitoja.

Lue lisää

Sivu 1 / 1

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti