Kiinteistönhoito

Ajankohtaista Asuminen Kiinteistönhoito Remontit Turvallisuus

Vuotovahingot kääntyivät viime vuonna nousuun

Vakuutusyhtiöille ilmoitettujen vuotovahinkojen määrä kääntyi viime vuonna kasvuun, kertoo Finanssiala ry. Vuonna 2021 vuotovahinkoja ilmoitettiin

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito Rakentaminen Remontit

Taloyhtiöiden korjaushankkeet kasvussa – Sähköautojen latauspisteet listan kärjessä

Paine kiinteistöjen korjausrakentamiselle on kasvanut: Kiinteistöliiton Korjausrakentamisbarometriin vastanneista noin joka toisella on tänä vuonna taloyhtiössään

Lue lisää
Ajankohtaista Asuminen Kiinteistönhoito Koti ja ympäristö

Muista korona – Näin järjestät kevättalkoot turvallisesti

Moni taloyhtiö järjestää lähiaikoina perinteiset kevättalkoot kenties pitkästä aikaa koronapandemian aiheuttaman tauon jälkeen. Taloyhtiön hallituksen

Lue lisää
Pihatyöt Ajankohtaista Asuminen Kiinteistönhoito Lakiasiat Uusin lehti

Ulkoalueet kesäkuntoon – Huomioi nämä lakiasiat

Keväällä on ajankohtaista suunnitella niin osakkaiden huoneistopihojen kuin taloyhtiönkin pihan kunnostusta ja kesäkuntoon laittamista. Juristin silmälasien läpi nähtynä näihin keväisiin askareisiin liittyy useita huomionarvoisia seikkoja.

Lue lisää
Pihatalkoot Ajankohtaista Asuminen Kiinteistönhoito Uusin lehti

Ennakoi ja tiedota – Näin onnistut taloyhtiön kevättalkoissa

Nyt on aika alkaa valmistella kevättalkoita. Onnistuneet talkoot syntyvät ennakoiden, tiedottamalla ja suhtautumalla keveästi yhteiseen tekemiseen.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Nyt on aika estää lokkien pesintäaikeet katoille. Lokkitarkkailija suosittelee pelotteita ja katolla liikkumista

Hämeenlinna pestasi kaupungille oman lokkitarkkailijan, joka varoittaa taloyhtiöitä lokkien pesimisaikeista. Jos linnut ehtivät tehdä pesän, niitä ei saa häiritä. Lokkitarkkailija kehottaa taloyhtiöitä käymään katoilla ilman kehotustakin.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Siivottomat roskikset houkuttelevat jyrsijöitä

Huonosti hoidettuja, epäsiistejä jätetiloja löytyy asuintalojen lisäksi ravintoloista ja niiden ympäristöstä. Pursuavat roskikset, asfaltille valuvat marinointiliemet ja kadulle heivatut roskapussit houkuttelevat lintuja, rottia ja hiiriä.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Painehuuhtelu puhdistaa viemärit tehokkaasti ja ennaltaehkäisevästi

KITA: Viemärin pulputtaminen ja veden hidas poistuminen altaasta tai lattiakaivosta ovat ensimmäisiä viemärin tukkoisuudesta kertovia merkkejä, joiden ilmaannuttua viemärit kannattaa puhdistaa. Tukokset voidaan välttää ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä, kuten painehuuhtelulla.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

TM vertaili jäänsulatusaineiden tehoa, hintaa ja ekologisuutta

Myynnissä on suuri valikoima jäänsulatusaineita, mutta kuinka tehokkaita tai ympäristöystävällisiä ne ovat? Tekniikan Maailma vertasi ja totesi, että isoille alueille ja paksulle jäälle paras sekä edullisin vaihtoehto on edelleen hiekoitussepeli tai -murske.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Huoltoyhtiö: Pahimpia talvia 40 vuoteen

Runsasluminen talvi on tuonut haasteita taloyhtiöille ja liukkauden torjumisesta vastaaville huoltoyhtiöille. Kuluvaa talvea pidetään jopa pahimpana vuosikymmeniin. Vaikka laitteet ja työtavat ovat kehittyneet, vielä ei ole löydetty ratkaisua sille, miten liukkaus poistetaan pitemmäksi ajaksi yhdellä kerralla.

Lue lisää

Sivu 1 / 20

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti