Kiinteistönhoito

Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Lumityöt voivat johtaa naapuririitoihin

Lumien kolaus aiheuttaa helposti eripuraa naapureiden välille – etenkin omakotialueilla. Kun tila omalta tontilta loppuu, kolataan lumet helposti naapurin tontin puolelle, vaikka se ei olekaan laillista. Tämä voi synnyttää pahimmillaan suurtakin raivoa ja pilata naapuruussuhteet.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Jääpuikot räystäällä varoittavat lämpövuodosta

Jääpuikot räystäällä voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai rakenteellisesta ongelmasta. Jos tuuletusraot ovat liian pienet, katto ei tuuletu kunnolla. Silloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmeniä vanhat eristeet eivät välttämättä vastaa nykynormeja, joten lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden poissa rakenteista.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti Kiinteistönhoito Remontit Talotekniikka

Kiinteistömessut järjestetään tammikuussa Messukeskuksessa

Koronasyistä moneen kertaan siirretyt Kiinteistömessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.–13.1.2022. Erityisesti isännöitsijöille ja taloyhtiön hallitusten jäsenille suunnattu Kiinteistömessut tarjoaa seminaareja, puheenvuoroja sekä mahdollisuuden tutustua alan palvelutarjontaan. Messujärjestelyissä ovat mukana Kiinteistöliitto ja Suomen Isännöintiliitto.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Tee taloyhtiössä asumisesta turvallista myös pimeään vuodenaikaan!

Syysiltojen pimetessä sateet, pimeys ja kylmyys vaikuttavat myös asumisturvallisuuteen ja -mukavuuteen. Jotta pimeän vuodenajan tuomat turvallisuusuhat voidaan torpata heti alkuunsa, taloyhtiöiden kannattaa huolehtia, ettei huoltoyhtiö unohda perusasioita. Talkoillakin voidaan saada paljon aikaan.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Ongelmatalolle määrättiin uhkasakko

Lahden kaupunki asettaa asunto-osakeyhtiölle uhkasakon rakennuksen julki¬sivun korjaamiseksi ja siistimi¬seksi. Peruserä on 5000 euroa ja lisäerät 2500 euroa kuukaudessa. Vaihtoehtona väläytetään myös kaupungin pakkolunastusta.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Vastuu asunnon kunnossapidosta ei ole aina itsestään selvää

Kiinteistöliiton asiantuntijat ovat rakentaneet kiinteistöjen osakkeenomistajille selkeän vastuunjakotaulukon, joka löytyy sekä sähköisenä että painettuna tuotteena. Siitä on helppo tarkistaa kuka vastaa mistäkin osasta asuntoa. Taulukosta on myös muokattu erillinen 3D-kuvapalvelu, jossa eri huonetilat ja sen osat esitetään 3D-kuvien avulla.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Vastoin yleistä luuloa, villiviinin voi antaa kasvaa ulkoseinällä

Vastoin yleistä käsitystä, villiviiniä ei tarvitse riipiä pois ulkoseinältä. Aina pitää kuitenkin huolehtia, ettei kasvi aiheuta vesireittejä tai ole päässyt katolle. Jos näin on, tilanne pitää korjata eli villiviini trimmata ja katsoa, ovatko seinät kärsineet vahinkoa.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Taloyhtiöt hukkaavat energiaa yllättävällä tavalla

Ilmanvaihto on isoin syyllinen taloyhtiöiden energiahukkaan. Kun taloyhtiöt miettivät nyt kuumeisesti keinoja säästää energiaa, kannattaa ensimmäiseksi varmistaa ilmanvaihdon toimivuus. Asukkaillakin on tässä oma roolinsa.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Syksy saapuu, kausihuoltotyöt ovat taas ajankohtaisia

Syys-lokakuussa sää viilenee vääjäämättä. Lämmityskauden alkaessa on aika tarkastaa lämmitysjärjestelmän toiminta, mutta hyvä hetki myös miettiä kodin energiankulutusasioita. Talon syyshuolto varmistaa paitsi energiansäästön myös asumisviihtyvyyden.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Taloyhtiön kannattaa remontoida suunnitelmallisesti

Taloyhtiöissä joudutaan toteuttamaan paljon erilaisia korjaus- ja perusparannustoimenpiteitä lähivuosina. Hyvän ylläpidon lisäksi tarvitaan oikea-aikaista korjausta pitkäjännitteisen suunnitelman pohjalta. Suunnitelmallisella ja ennakoivalla kiinteistönpidolla voidaan välttää korjausvelan syntyminen. Energiatarkastus voi olla alku suunnitelmallisuudelle.

Lue lisää

Sivu 1 / 18

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti