Kiinteistönhoito

Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Vastoin yleistä luuloa, villiviinin voi antaa kasvaa ulkoseinällä

Vastoin yleistä käsitystä, villiviiniä ei tarvitse riipiä pois ulkoseinältä. Aina pitää kuitenkin huolehtia, ettei kasvi aiheuta vesireittejä tai ole päässyt katolle. Jos näin on, tilanne pitää korjata eli villiviini trimmata ja katsoa, ovatko seinät kärsineet vahinkoa.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Taloyhtiöt hukkaavat energiaa yllättävällä tavalla

Ilmanvaihto on isoin syyllinen taloyhtiöiden energiahukkaan. Kun taloyhtiöt miettivät nyt kuumeisesti keinoja säästää energiaa, kannattaa ensimmäiseksi varmistaa ilmanvaihdon toimivuus. Asukkaillakin on tässä oma roolinsa.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Syksy saapuu, kausihuoltotyöt ovat taas ajankohtaisia

Syys-lokakuussa sää viilenee vääjäämättä. Lämmityskauden alkaessa on aika tarkastaa lämmitysjärjestelmän toiminta, mutta hyvä hetki myös miettiä kodin energiankulutusasioita. Talon syyshuolto varmistaa paitsi energiansäästön myös asumisviihtyvyyden.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Taloyhtiön kannattaa remontoida suunnitelmallisesti

Taloyhtiöissä joudutaan toteuttamaan paljon erilaisia korjaus- ja perusparannustoimenpiteitä lähivuosina. Hyvän ylläpidon lisäksi tarvitaan oikea-aikaista korjausta pitkäjännitteisen suunnitelman pohjalta. Suunnitelmallisella ja ennakoivalla kiinteistönpidolla voidaan välttää korjausvelan syntyminen. Energiatarkastus voi olla alku suunnitelmallisuudelle.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Seinien töherrykset kannattaa putsata heti

Korona-aikana rakennuksia on töhritty entistä enemmän. Puhdistus voi maksaa tuhansia euroja, mutta se kannattaa tehdä heti, koska ensimmäinen töherrys voi houkutella paikalle muitakin vandaaleja.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Asumisen taitojen puute näkyy taloyhtiöissä

Taloyhtiössä asumista pidetään usein huolettomampana kuin omakotiasumista. Myös taloyhtiössä pitää kuitenkin huolehtia tietyistä asioista omassa asunnossa. Asumisen taitojen puute voi johtaa pahimmillaan kalliiseen vahinkoon, muistuttaa Vaasa-lehti.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Mistä kosteusvaurion voi tunnistaa?

Kosteusvaurio on hyvin yleinen vitsaus suomalaisissa kodeissa. Vaurion ilmaantuminen ei välttämättä katso talon ikää, vaan uudemmissakin kiinteistöissä voi ilmetä vahinkoja. Yleensä syynä on joko suunnitteluvaiheessa tapahtunut virhe, huonojen materiaalien käyttö, huolimattomasti suoritettu työ tai näiden yhteisvaikutus.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

RAKENNUSTEOLLISUUS RT: Remonttipalvelut saatava kotitalousvähennyksen korotukseen

Valtiovarainministeriön kaavaileman budjettiehdotuksen mukaan kotitalousvähennyksen enimmäismäärää korotetaan kahdeksi vuodeksi kotitalous-, hoiva- ja hoitotyön osalta. Myös öljylämmityksen korvaamiseen kannustetaan korottamalla kotitalousvähennystä vuosille 2022–2027. Harmittavasti ehdotuksesta puuttuu edelleen tärkeä harmaan talouden torjuntaväline sekä työllisyyden ja tasavertaisuuden edistämiskeino, remonttipalveluihin kannustaminen.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Määräaikaiset tarkastukset ovat tärkeitä asunto-osakeyhtiöissä

Kunnossapito ja huolto-ohjelma on oleellinen työkalu kiinteistön terveellisten ja turvallisten olosuhteiden säilyttämisessä, kiinteistön osien elinkaaren pituuksien toteutumisessa ja vuosittaisten kunnossapito ja korjauskustannusten hallinnassa.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Julkisivuremontti 2021 -kilpailu on käynnissä

Julkisivuyhdistyksen ja Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA Ry:n perinteinen Julkisivuremonttikilpailu on käynnissä. Kilpailuun voivat osallistua asunto-osakeyhtiöt ja pääosin asuinkäytössä olevat kiinteistöosakeyhtiöt, joissa on toteutettu onnistunut ja laadukas julkisivuremontti.

Lue lisää

Sivu 1 / 18

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti