Isännöinti

Ajankohtaista Isännöinti

Tietosuojavaltuutettu puuttui isännöitsijän vaalimainontaan − käytti osakasrekistereitä luvatta

Isännöintiyrityksensä hallinnoimia taloyhtiöiden osakastietoja omaan vaalimainontaansa käyttänyt hämeenlinnalainen kunnallispoliitikko ei saa tietosuojavaltuutetulta sanktioita henkilörekisterin väärinkäytöstä. Tietosuojavaltuutetun toimisto kertoo Hämeen Sanomille antaneensa ohjeistusta yritykselle ja yritys on otettu toimiston seurantaan.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti

Isännöintiliitto tuomitsee alan epäeettisen toiminnan ja kehottaa tuomaan sidonnaisuudet avoimesti esille

Maanantaina Yle uutisoi isännöintiyrityksestä tehdyistä kanteluista, joissa Isännöinnin Auktorisointi ISA ry oli antanut isännöintiyritykselle varoitukset isännöinnin esteellisyydestä. Kahdessa eri tapauksessa isännöintiyrityksen työntekijöitä oli valittu taloyhtiön hallitukseen. Kyseiset työntekijät eivät olleet jäävänneet itseään, kun taloyhtiön isännöinnin jatkosta päätettiin ja valinta kohdistui hallituksen jäsenten työnantajaan. Isännöintiliitto tuomitsee jääviyden ohittamisen.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti

Iso isännöitsijätoimisto sai jo toisen varoituksen epäeettisestä toiminnasta – ei seuraamuksia

Isännöintiala vahtii alan yritysten toimintaa. Yle kertoo artikkelissaan, että pelisääntöjen rikkomisesta ei kuitenkaan seuraa käytännössä mitään ja varoitusten saaneiden yritysten nimet salataan.

Lue lisää
Isännöinti

Isännöinnin pitää tuottaa taloyhtiölle lisäarvoa

Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen toiminnanjohtajana Juuso Kallio kehottaa Turun Sanomissa julkaistussa kirjotuksessaan taloyhtiöitä tutustumaan Kiinteistöliiton, Isännöintiliiton ja Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA:n julkaisemaan yhteiseen suositukseen taloyhtiöiden hyvästä hallintotavasta. Se täydentää aiemmin julkaistuja taloyhtiöiden hyvää hallintotapaa koskevia suosituksia ja antaa ohjeita parempaan yhteistyöhön isännöitsijöiden kanssa.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti

Uusi isännöintiyhtiö tuo markkinoille reilummat toimintamallit

Reilu Isännöinti tuo markkinoille uuden vaihtoehdon läpinäkyvämpään ja asiakasystävällisempään isännöintiin. Yhtiö haluaa myös romuttaa isännöinnin vakiintuneita toimintamalleja. Ensimmäinen toimipiste aukesi marraskuussa Helsingin Vuosaaressa.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti

Isännöintialalle tulossa uudet eettiset ohjeet

Isännöintialan arvostelu on huomattu myös Isännöintiliitossa, joka on alkanut tehdä alan eettisten ohjeiden uudistamista yhdessä Kiinteistöliiton, Raklin ja Isännöinnin Auktorisointi ISA ry:n kanssa. Ohjeiden on määrä valmistua ensi vuoden alkupuolella.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti Kiinteistönhoito Remontit Talotekniikka

Kiinteistömessut järjestetään tammikuussa Messukeskuksessa

Koronasyistä moneen kertaan siirretyt Kiinteistömessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.–13.1.2022. Erityisesti isännöitsijöille ja taloyhtiön hallitusten jäsenille suunnattu Kiinteistömessut tarjoaa seminaareja, puheenvuoroja sekä mahdollisuuden tutustua alan palvelutarjontaan. Messujärjestelyissä ovat mukana Kiinteistöliitto ja Suomen Isännöintiliitto.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti

MOT tänään TV1:llä: Näin isännöitsijät rahastavat taloyhtiöitä

MOT-toimituksen selvitys paljastaa korruptioon viittavia käytäntöjä isännöintialalla. Ohjelmassa kerrotaan, kuinka isännöitsijän rooli helposti hämärtyy, kun taloyhtiöille hankitaan palveluja. Ohjelma näytetään tänään YLE:n ykköskanavalla kello 20.00.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti

Taloyhtiön hallituksen kuuluu käsitellä isännöintipalkkion muutokset

Kiinteistöliiton tekemän Isännöintipalkkiot 2020 -tutkimuksen mukaan taloyhtiöistä vuosittain noin 57 prosentissa tarkistetaan isännöintisopimuksen hintaa. Hinnankorotukset tulevat tarkasteltavaksi yleensä loppuvuodesta. Kyseessä on sopimusasia, joka pitää hyväksyttää myös taloyhtiöllä.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti

Kiinteistöliitto Uusimaa arvostelee isännöintiyritysten toimintatapaa

Kiinteistöliiton suurin alueyhdistys ryhtyy toimiin vähentääkseen isännöitsijöiden kasvavaa valtaa taloyhtiöissä. Yhdistyksen mukaan isännöitsijä on muuttunut yhä enemmän taloyhtiön etujen puolustajasta isännöintiyrityksen ja sen verkoston yritysten tuotteiden myyjäksi.

Lue lisää

Sivu 1 / 13

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti