Energia

Ajankohtaista Energia

Oletko säästänyt kiinteistön energiaa väärin? Näillä vinkeillä onnistut

Yhä useampi yritys ja myös taloyhtiö pohtii, miten vähentää hiilijalanjälkeään. Kiinteistön energiankulutuksella ja sen vähentämisellä on ympäristölle iso merkitys. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla kiinteistön energiankulutus muodostaa noin 60 prosenttia hiilidioksidipäästöistä.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Miten sähköauton saa ladattua taloyhtiössä?

Oman autopaikan muuttaminen latauspisteeksi ei välttämättä käy taloyhtiössä käden käänteessä. Sähköautojen latausasiat ovat lähitulevaisuudessa taloyhtiöiden puhutuimpia aiheita.

Lue lisää
Energia

Viestintäfoorumi tarjoaa ajankohtaista tietoa talotekniikasta

Suomeen perustettu Talotekniikan viestintäfoorumi pyrkii jakamaan asunnon omistajille ajantasaista tietoa energiatehokkuuden parantamiseksi. Talotekniikan viestintäfoorumin muodostavat 16 rakennus- ja kiinteistöalan toimijaa, jotka edustavat sekä rakennusten omistajia että lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointialaa. Foorumin toimintaa koordinoi Motiva ympäristöministeriön toimeksiannosta.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Aurinkosähkövoimalan hankinta kannattaa kohta taloyhtiöissäkin

Taloyhtiön osakkaat voivat 2023 alkaen perustaa paikallisen energiayhteisön ja hankkia oman aurinkosähkövoimalan. Aurinkosähkö voidaan jakaa osakkaille ja myydä sähköä kiinteistön ulkopuolelle ilman siirtomaksuja.

Lue lisää
Energia

Asunnon viilentämiseen on monia konsteja

Asuntoa voi viilentää monin konstein eikä se aina vaadi sähköä kuluttavia viilennyslaitteita. Motiva kertoo keinoista, joilla asuntoa voi viilentää myös ihan kotikonstein.

Lue lisää
Energia

Energiatodistusten hinnat liki ennallaan

Energiatodistuksen hintahaitari vaihtelee noin 290 eurosta liki tuhanteen euroon rakennustyypistä riippuen. Hinnat ovat kuitenkin pysyneet lähes samalla tasolla kuin neljä vuotta sitten.

Lue lisää
Energia

Etäluenta ei korvaa vesimittarin näyttöä

Laskutuskäyttöön tarkoitetuissa vesimittareissa on aina oltava näyttö, eikä mittarin laskutuksen etäluenta korvaa sitä. Taloyhtiöiden onkin huolehdittava, että ne hankkivat ja asennuttavat vain vaatimusten mukaisia vesimittareita.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Sähköautojen latausinfraan lisäavustusta

EU on tukemassa latauspisteiden lisärakentamista Suomeen 20 miljoonalla eurolla. Kun rahat on käytetty, arvioidaan tuettuja latauspisteitä olevan maassamme jo yli 20 000 kappaletta.

Lue lisää
Energia

Etäluettavista vesimittareista lisätöitä sähköasentajille

Uusiin taloyhtiöihin huoneistokohtaisia vesimittareita on vaadittu jo vuodesta 2011 lähtien, mutta vasta mittareiden etälukuvaatimus toi töitä sähköasentajille. Etäluettavat mittarit vaaditaan kaikkiin uusiin ja linjasaneerattaviin taloyhtiöihin.

Lue lisää
Energia

Jopa 100 000 kiinteistöä tarkastamatta. Sähköturvallisuuslaki edellyttää määräaikaistarkastuksia

Sähköturvallisuuslaki velvoittaa liikekiinteistön omistajaa tai haltijaa tekemään sähkölaitteiden määräaikaistarkastuksen kymmenen vuoden välein, jos pääsulake on yli 35 ampeeria. Arviolta 100 000 kiinteistönomistajaa laiminlyö velvollisuutensa.

Lue lisää

Sivu 1 / 30

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti