Energia

Ajankohtaista Energia

Uusi viilennystekniikka auttaa kerrostalokodeissa

Onko kaukokylmä uusi ilmalämpöpumppu? Trendiksi noussut tekniikka tekee kerrostalokodeista miellyttäviä ympäri vuoden.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Kaukolämmöstä irtautuminen voi poikia lisälaskun

Maalämmön suosio kasvaa myös kerrostaloissa, kun kaukolämmön hinta nousee. Helsingissä hämmästellään kaukolämpöyhtiön irtautumismaksua.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Kiinteistönvälittäjät: energiatodistus on aivan turha paperi

Kiinteistönvälittäjät kertovat, että lain velvoittama energiatodistus puuttuu valtaosasta omakotitaloista, mutta rivitaloista ja etenkin kerrostaloista ne löytyvät huomattavasti useammin. Syitä on monia. Todistus koetaan turhaksi, kalliiksi ja tarpeettomaksi. Todistuksen laatijoitakin on harvassa.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Rakennusten käyttämästä energiasta 38 prosenttia oltava jatkossa uusiutuvaa

Hallitus antoi 9.9.2021 eduskunnalle lakiesityksen, joka sisältää kolme maankäyttö- ja rakennuslakia muuttavaa säännöskokonaisuutta. Lakiesityksen mukaan rakennukseen ostettavasta lämmöstä ja sähköstä vähintään 38 prosenttia olisi jatkossa oltava uusiutuvaa energiaa. Lakimuutoksen jälkeen öljy ei voi olla enää pääasiallinen lämmitysmuoto.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Mikä lämmitystapa olisi paras? Näin vertailet eri järjestelmiä keskenään

Asuinrakentamisen lämmitysenergiavalintoja seuraavan Motivan mukaan maalämpö on edelleen uudistalojen suosituin lämmitysmuoto, mutta ilma-vesilämpöpumppu on noussut maalämmön haastajaksi lämmitysmuotoa vaihtavien keskuudessa. Rakentaja-fi-lehden artikkeli kertoo, miksi eri lämmitysjärjestelmiä kannattaa verrata keskenään ja mitä hyötyä vertailusta on.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Taloyhtiöillä painetta omaan energiatuotantoon

Taloyhtiöt tulevat yhä enemmän tuottamaan energiaansa myös omatoimisesti, Kiinteistöliitto ennustaa. Tähän ajaa kauko¬lämmön hinnan nousu.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Tarkkaavainen kuluttaja säästää energialaskuissa pitkän pennin

Suomalaisissa kodeissa energiaa kuluu kodin ja käyttöveden lämmittämiseen sekä sähkölaitteisiin. Motivan energianeuvonta muistuttaa, että sähkön-, lämmitysenergian- ja vedensäästö aloitetaan selvittämällä oma kulutus, minkä jälkeen haetaan energiasyöpöt ja valitaan tehostamisen paikat. Pienempi kulutus vaikuttaa kukkaron lisäksi hiilijalanjälkeen.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Lämpöjen säätäminen alkaa taas – liian kylmä ja liian kuuma

Lämmityksen säätäminen taloyhtiössä on joskus kiittämätöntä puuhaa. Lämpötila, joka sopii toiselle, on liian kylmä tai kuuma toiselle. Miten säätää huoneistojen lämpötiloja niin, ettei asumismukavuus kärsi ja samalla kuitenkin saataisiin aikaan myös säästöjä?

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Kuka maksaa sähköauton latauspisteen rakennuskulut taloyhtiössä?

Moni taloyhtiö suunnittelee nyt latausinfran rakentamista sähköautoille. Päätöksenteko ja kustannusten jako aiheuttavat kuitenkin taloyhtiöissä pureskeltavaa. Pitääkö esimerkiksi autottomienkin osallistua kustannuksiin, ja missä tilanteessa osakkailta tulisi kysyä suostumusta?

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Vedenkulutus on laskenut uusien tekniikoiden ja käyttötapojen muutosten ansiosta

Meillä on totuttu läträämään puhtaan veden kanssa tavalla, josta voidaan monessa maassa olla perustellusti kateellisia. Nyt asennemuutosta on tapahtunut: vedenkulutus henkeä kohti on muutamassa vuosikymmenessä pudonnut 155 litrasta 133 litraan vuorokaudessa. Iso merkitys on käyttötapojen muutoksella.

Lue lisää

Sivu 1 / 31

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti