Energia

Ajankohtaista Energia

Asumistottumuksia muutamalla sähkölaskuissa voi säästää − Lattialämmitys voi jopa kaksinkertaistaa kulut

Sähkö oli tiistaina Suomessa Länsi-Euroopan kalleinta. Sähkön säästämiseksi voi tehdä kuitenkin paljon ihan asumistottumuksiaan tarkkailemalla. Asiantuntija Päivi Suur-Uski valtion kestävän kehityksen yhtiöstä Motivasta kehottaa Talouselämä-lehdessä ensisijaisesti tarkkailemaan lämmitystä. Kaukolämmitetyssä kerros- tai rivitasoasunnossa kylpyhuoneen lattialämmitys on sähkörohmu pahimmasta päästä. Se voi tehdä puolet kodin sähkölaskusta.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia Talotekniikka

Näin lämmität energiatehokkaasti paukkupakkasilla

Kiinteistöjen lämmittäminen puhututtaa yhä enemmän kohonneiden kustannusten ja hiilidioksidipäästöjen vuoksi. Mikä siis neuvoksi, kun ilmastonmuutos huolettaa ja haluaa tehdä parhaansa energiatehokkaan lämmittämisen eteen? Onko villasukille vaihtoehto?

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Uusia latauspisteitä rakennetaan samaa tahtia kuin sähköautoja ostetaan

Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) tuorein tilasto kiinteistöihin asennettavien sähköajoneuvojen latauslaitteiden määristä kertoo myynnin jatkuneen tasaisesti noin 10 000 latauspisteen kvartaalivauhdilla. Vuoden kolmen ensimmäisen kvartaalin aikana laitemyynti kattoi 30 702 latauspistettä.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Uusi kerrostalojen maalämpöyhtiö keräsi miljoonasijoituksen – tähtäimenä koko Eurooppa

Vaihtoehtoa kerrostalojen kaukolämmölle tarjoava uusi suomalainen energiayhtiö Voltan Lähienergia on kerännyt vajaan miljoonan euron kasvurahoituksen joukolta nimekkäitä sijoittajia. Voltan investoi lähivuosina uudisrakentamisen maalämmityksen ja -viilennyksen järjestelmiin kymmeniä miljoonia euroja.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Kannattaako ilmalämpöpumppua pitää päällä kovalla pakkasella?

Onko ilmalämpöpumppu tai ilma-vesilämpöpumppu sammutettava kovimmilla pakkasilla? Tuleeko lämmittäminen kalliiksi kylmimpinä päivinä? Asiantuntijan mukaan Ilmalämpöpumppu tai ilma-vesilämpöpumppu kannattaa pitää päällä koko talven ajan, vaikka pakkanen kiristyisikin.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia Talotekniikka

Vanhat sähköjärjestelmät ovat turvallisuusriski

Vanhoja sähköjärjestelmiä ei ole mitoitettu nykyajan tarpeisiin. Maadoituskin puuttuu niistä usein kokonaan. Kokonaisvaltainen taloyhtiön sähköremontti on ainoa tapa varmistaa kiinteistön turvallisuus, jos vanhojen sähköjen yleiskunto sitä vaatii.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Lisävaroja asuinrakennusten energiaremonttiavustukseen

Hallitus ehdottaa vuoden neljännessä lisätalousarvioesityksessä 10 miljoonan euron lisäystä asuinrakennusten energia-avustukseen. Suuren suosion saavuttanutta avustusta olisi näin mahdollista myöntää ilman taukoja.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Tutkimus: Ilmasto-olosuhteet vaikuttavat sähköautojen latausratkaisuihin

Sähköautojen latauksen aiheuttama sähköverkkojen kuormitus on suurempaa kylmässä kuin lämpimässä ilmastossa. LUT-yliopiston selvitys tarjoaa tukea latauspisteiden suunnitteluun. Motiva puolestaan kehottaa taloyhtiöitä harkitsemaan latauspisteiden suunnittelua yhteistyössä naapuriyhtiöiden kanssa.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Kaukolämmön kasvavista kustannuksista halutaan eroon maalämmöllä

Taloyhtiöt pyrkivät entistä hanakammin siirtymään pois kunnallisesta kaukolämmöstä ja tuottamaan tarvitsemansa energian itse. Erityisesti Helsingin kaltaisissa suurissa, kalliin kaukolämmön kaupungeissa jopa kolmannes tai enemmänkin taloyhtiöistä on valmis vaihtamaan maalämpöön. Isännöintiliiton selvityksen mukaan kaukolämmön valitsisi enää alle puolet taloyhtiöistä.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Langaton kotiautomaatio avaa mahdollisuudet kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen

Uudet teknologiat tekevät energian säästämisestä yhä vaivattomampaa. Älykäs koti kannustaa käyttämään energiaa vain tarpeiden mukaan. Automaation avulla energian kuluttamista voi säädellä itse. Alkuun pääsee pienin kustannuksin ja tulokset näkyvät nopeasti myös sähkölaskussa.

Lue lisää

Sivu 1 / 32

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti