Asunnon vuokraus

Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Asuntonäytöt ja huoltokäynnit vaativat erityistä tarkkuutta ja joustavuutta korona-aikana

Korona-ajan sairastumiset ja karanteenit vaikuttavat myös asuntonäyttöihin ja huoltokäynteihin. Vuokralaiset haluavat turvata asumisrauhan ja vuokranantajat oikeuden valvoa omistamaansa huoneistoa. Vuokralaiset ry ja Suomen vuokranantajat ry muistuttavat korona-ajan vaativan joustavuutta ja ymmärrystä kaikilta.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Vuokra-asuntomarkkinoilla tapahtui vuodessa valtava murros

Vuokranantajat totuttelevat uuteen normaaliin, kun asuntojen vuokraus on muuttunut selvästi aiempaa haastavammaksi. Vuokralaisilla on nyt enemmän vaihtoehtoja ja parempi neuvotteluasema kuin vuosikymmeniin. Sijoittavat haalivat silti edelleen pieniä yksiöitä.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus Kiinteistönvälitys

Vuokrayksiöitä ja -kaksioita on nyt myynnissä poikkeuksellisen paljon

Tuotto-odotuksissaan pettyneet sijoittajat panevat pieniä asuntoja myyntiin kiihtyvää tahtia. Tasaista vuokratuottoa odottaneet asuntosijoittajat ovat pelästyneet, koska pienten asuntojen vuokraaminen on vaikeutunut ylitarjonnan vuoksi. Asunto jää liian usein tyhjäksi.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus Lakiasiat

Vuokranantajat: Asumisen riitojen ratkaisu tuomioistuimissa kestää liian kauan

Asumisen riitojen ratkaisu kestää oikeudessa kohtuuttoman kauan. Asuntopoliittisessa kehittämisohjelmassa vuosille 2022‒2028 ongelman ratkaisuksi ehdotetaan uutta neuvonta- ja sovitteluelintä. Suomen Vuokranantajat ry:n mielestä kannattavampaa olisi tehostaa tuomioistuinten toimintaa.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Kerrostalo muuttui yllättäen päihdekuntoutujien asuntolaksi

Turkulaiselle taloyhtiölle tuli yllätyksenä, että tuettua asumista järjestävä Sininauha Oy on välivuokrannut yhtiöstä noin kymmenen asuntoa päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Isännöitsijän mukaan kymmenen tukiasuntoa yhdessä taloyhtiössä on liikaa. Välivuokrattujen asuntojen tarkkaa määrää ei edes tiedetä, sillä osa vuokralaisista ei ole tehnyt muuttoilmoitusta.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Leväperäisyys voi tuoda omakotitalon vuokraajalle muhkeat tappiot

Suomen vuokranantajien lakimies kertoo Talouselämä-lehdessä omakotitalon vuokraamiseen liittyvistä ongelmista. Leväperäisyys vuokrasopumusta tehtäessä voi tulla kalliiksi. Yleisin yllätys liittyy vesimaksuihin.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Vuokralaisen valinta vaikuttaa taloyhtiön arvoon

Asuntosijoittamisen tuotosta vähintään puolet tulee vuokratulosta. Toinen merkittävä tulolähde on arvonnousu. Hyvä vuokralainen tekee vuokrasuhteesta helpon ja huolettoman, huono vuokralainen vaikean, rasittavan ja huonosti kannattavan. Vuokranantajana yli 15 vuotta toiminut Miika Vuorensola kertoo Sijoitustieto-lehdessä hyvän vuokralaisen merkityksestä sijoitustoimintaan.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Asianajaja kertoo, mitä asunnon lyhytaikaisessa vuokraamisessa pitää ottaa huomioon

Oman asunnon vuokraaminen lyhyeksi ajaksi on nykyisin helppoa erilaisten palvelualusten ansiosta. Siitä voi kuitenkin koitua seuraamuksia vaikkapa verottajalta. Toisaalta asuinhuoneiston vuokrausta koskevissa säännöksissä lyhytaikaisista vuokrasuhteista ei ole lausuttu mitään erityistä.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Vuokra-asuntotilanne ei enää pahenna työvoimapulaa

Vuokra-asuntojen puute ei enää pahenna kasvukeskusten työvoimapulaa. Vuokraturvan mukaan kaikissa kasvukeskuksissa asuntoja ja erityisesti vuokra-asuntoja on nyt hyvin tarjolla. Tilanne on helpottunut erityisesti suurissa kaupungeissa.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Vuokralla asuminen yleistyy − Yli 60 prosenttia alle 40–vuotiaasta asuu vuokralla

Vuokralla asuminen on lisääntynyt 2010-luvulta lähtien, kertoo Tilastokeskus. Vuokralla asuminen on lisääntynyt eniten alle 40-vuotiaiden asuntokunnissa, mutta osuus on kasvanut myös 40–74 -vuotiaiden asuntokuntien keskuudessa. Kaikista asuntokunnista vuokralla asui vuoden 2020 lopussa 34 prosenttia, joka on neljä prosenttiyksikköä enemmän kuin vuonna 2010.

Lue lisää

Sivu 1 / 38

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti