Asunnon vuokraus

Ajankohtaista Asunnon vuokraus

RAKLIn Vuokra-asuntobarometri: Vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa

Vuokra-asuntojen kysyntä on vahvistumassa viime talven pienen notkahduksen jälkeen. Vuokra-asuntosijoittamisen suosio pysyy vahvana, ja etenkin kansainvälisten sijoittajien kiinnostus suomalaisiin asuntoihin on jälleen vahvassa kasvussa. Tarjonnan kasvu hillitsee vuokrien nousupaineita pääkaupunkiseudulla. Pienten asuntojen vuokrien odotetaan nousevan eniten Turussa ja Tampereella.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Vuokranantajat ovat osaamattomia − Myös vuokralaisilla harhaluuloja

Epätietoisuutta velvollisuuksista ja vastuista on niin vuokralaisten kuin vuokranantajienkin keskuudessa. Vuokralaisen painajainen on vuokranantaja, joka ei kunnioita kotirauhaa, pommittaa yhteydenotoilla tai kontrolloi liikaa vuokralaisen elämää. Myös vuokralaisten keskuudessa elää luuloja, joille ei ole lainopillisia perusteita.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Mitä vuokranantaja voi tehdä, kun vuokralainen osoittautuu ketkuksi? Tamperelaisrouva kertoo huijarista, josta ei meinannut päästä eroon

Tamperelaisnainen vuokrasi keskusta-asunnon miehelle, joka vaikutti unelmavuokralaiselta. Pian selvisi, että miehellä ei ollut aikomustakaan maksaa mitään. Kuukausia kestäneiden häätöyritysten jälkeen vuokralainen jätti jälkeensä sotkun, huonekalunsa ja vaatteensa ja kymmenittäin perintätoimiston kirjeitä.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Vuokralainen sai oikeuden päätöksellä häädön siivottomasta asumisesta

Keräilyintoisen vuokralaisen tulee oikeuden mukaan muuttaa Helsingin kaupungin asunnot Oy:n huoneistosta, koska hän ei saanut sitä siivottua. Vuokralainen hamstrasi niin paljon tavaraa, että asunnon lattiaa ei enää näkynyt. Alkoi riita vuokrasopimuksesta, ja pian tarvittiin myös perusteellista raivaussiivousta.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Nämä paikat on siivottava, kun muutat pois

Taloyhtiöasumista pidetään usein huolettomampana kuin omakotiasumista. Myös taloyhtiössä pitää osata huolehtia tietyistä asioista omien seinien sisällä. Erityisesti loppusiivous saattaa aiheuttaa erimielisyyksiä vuokranantajan ja asukkaan välille.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Neronleimaus kävi vuokralaiselle kalliiksi

Humalainen vuokralainen avasi tulpatun putken asentaakseen toisen suihkun. 30-vuotias nainen sai tempusta neljä kuukautta ehdollista vankeutta. Lattiat kastuivat ja vuokralaispariskunta repi saman tien laminaatit irti. Asunnon omistajalla oli edessä pientä suurempaa pintaremonttia.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Muuttotarkastus estää kiistoja vuokra-asunnoissa

Vuokra-asuntojen kysyntä on kuumimmillaan, kun opiskelijat muuttavat opintojensa perässä eri paikkakunnille. Tällä hetkellä vuokra-asuntoja on vielä hyvin tarjolla ainakin kasvukeskuksissa. Vuokrasopimus on vuokralaisen ja vuokranantajan tärkein asiakirja, jonka laatimisessa kannattaa olla huolellinen. Riitatilanteiden välttämiseksi vuokrasopimukseen kannattaa aina sisällyttää sisäänmuuttotarkastus.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Vuokranantajia kohtaan tehdyt syrjintäyhteydenotot kasvussa

Yhdenvertaisuusvaltuutettuun otettiin yhteyttä asumiseen liittyvien syrjintäepäilyjen vuoksi tammi–kesäkuussa 60 prosenttia enemmän kuin vuoden 2020 vastaavana aikana. Ilmoituksia tehtiin erityisesti yksityisistä vuokranantajista ja välittäjistä.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Miten vuokralaisen takuuvuokra pitäisi hoitaa?

Suomen Vuokranantajien neuvontalakimies Anna-Emilia Kuisma kertoo, miten vakuus voidaan järjestää, ja vinkkaa myös uudemmista tavoista. Erityyppisten vakuuksien yhdistely mahdollista.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Lapsitalouksista 34 prosenttia pitää asumiskulujaan kalliina

Suomalaiset pitävät asumiskustannuksiaan pääosin kohtuullisina, ilmenee finanssiryhmä OP:n kyselystä. Useimmiten asumiskuluja pidettiin kalliinpuoleisina Helsingissä ja muualla Uudellamaalla.

Lue lisää

Sivu 1 / 37

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti