Ajankohtaista

Ajankohtaista Energia

Oletko säästänyt kiinteistön energiaa väärin? Näillä vinkeillä onnistut

Yhä useampi yritys ja myös taloyhtiö pohtii, miten vähentää hiilijalanjälkeään. Kiinteistön energiankulutuksella ja sen vähentämisellä on ympäristölle iso merkitys. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla kiinteistön energiankulutus muodostaa noin 60 prosenttia hiilidioksidipäästöistä.

Lue lisää
Taloyhtiön yhtiöjärjestys Ajankohtaista Isännöinti Taloyhtiön hallinto

Taloyhtiön yhtiöjärjestys ajan tasalle

Jokaisella taloyhtiöllä on yhtiöjärjestys, joka asunto-osakeyhtiölain ohella määrää, miten yhtiön hallintoa hoidetaan ja mitkä ovat osakkaan oikeudet ja velvollisuudet. Yhtiöjärjestys laaditaan taloyhtiölle yhtiön perustamisvaiheessa, ja sitä voidaan myöhemmin tarvittaessa päivittää. Monesti päivittäminen vuosien saatossa unohtuu.

Lue lisää
Ajankohtaista

Hyvää kesää!

Suomen Kiinteistölehti toivottaa lukijoilleen hyvää ja rentouttavaa kesää.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti

Isännöinnin järjestäminen vaatinut paljon vaivaa uudistaloissa

Uudiskohteet asettavat isännöinnin laadun ja ammattitaidon kovalle koetukselle, selviää Kiinteistöliiton Uudistalo-kyselyssä. Uusissa taloyhtiöissä nousee esiin uudenlaisia ilmiöitä, jotka vaativat asioille omistautuvia ja osaavia ihmisiä taloyhtiöiden hallituksiin ja isännöintiin mutta myös kiinteistöpalveluihin ja rakentamiseen.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön talous

Taloyhtiöiden on aiempaa vaikeampi saada lainaa

Taloyhtiöiden on aiempaa vaikeampi saada pankeilta remonttilainaa. Pankinjohtajien mukaan lainapäätökseen vaikuttaa muun muassa sijoittajaosakkaiden määrä.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Miten sähköauton saa ladattua taloyhtiössä?

Oman autopaikan muuttaminen latauspisteeksi ei välttämättä käy taloyhtiössä käden käänteessä. Sähköautojen latausasiat ovat lähitulevaisuudessa taloyhtiöiden puhutuimpia aiheita.

Lue lisää
Ajankohtaista

Aurinkosähkön tuotantokapasiteetti kasvoi viime vuonna 45 % prosenttia

Aurinkosähkön pientuotanto kasvaa Suomessa nopeasti. Viime vuonna tuotanto kasvoi vuodesta 2019 noin 46 prosenttia, kertoo Energiavirasto. Vuoden 2016 jälkeen asennettu kapasiteetti on yli kymmenkertaistunut.

Lue lisää
Ajankohtaista

Kiinteistölehti.fi-sivuston kävijätutkimus 2021

Haluamme kehittää Suomen Kiinteistölehden verkkosivustoa vastaamaan entistä paremmin kävijöittemme tarpeita. Sen vuoksi toteutamme tutkimuksen, jossa kartoitamme näkemyksiäsi.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön talous

Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut laskivat viime vuonna

Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut olivat vuonna 2020 keskimäärin 4,43 euroa huoneistoneliöltä kuukaudessa. Hoitokulut laskivat edellisvuodesta 1,6 prosenttia. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asunto-osakeyhtiöiden taloustilastosta.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Julkisivuremontti 2021 -kilpailu on käynnissä

Julkisivuyhdistyksen ja Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA Ry:n perinteinen Julkisivuremonttikilpailu on käynnissä. Kilpailuun voivat osallistua asunto-osakeyhtiöt ja pääosin asuinkäytössä olevat kiinteistöosakeyhtiöt, joissa on toteutettu onnistunut ja laadukas julkisivuremontti.

Lue lisää

Sivu 1 / 171

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti