Ajankohtaista

Ajankohtaista Energia

Kaukolämmöstä irtautuminen voi poikia lisälaskun

Maalämmön suosio kasvaa myös kerrostaloissa, kun kaukolämmön hinta nousee. Helsingissä hämmästellään kaukolämpöyhtiön irtautumismaksua.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Talotekniikka jyrää korjausmarkkinoilla

Korjaaminen muodostaa tällä hetkellä lähes puolet talonrakentamisen arvosta ja puolet työllisistä. Sen arvo on tällä hetkellä vajaat 14 miljardia euroa. Kasvua on luvassa jatkossakin, arvioi Forecon Rakennuslehdelle tekemässään markkina-analyysissa. Talotekniikka on tällä hetkellä suurin yksittäinen korjattava osa-alue euromääräisesti mitattuna. Sen arvo oli viime vuonna noin 5,6 miljardia euroa.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Kyberturvallisuus on huomioitava taloyhtiöissä

Kaikissa hyvin hoidetuissa taloyhtiöissä tietosuoja ja kyberturvallisuus on otettava tosissaan ja nykyistä tietosuojalainsäädäntöä on noudatettava. Kyberturvallisuus ja tietosuoja ovat nykyään läsnä arjen toiminnassa ja se on saatava asuntoyhtiön toimintaprosesseihin, kirjoittaa tekniikan tohtori ja rakennuttajakonsultti Eino Rantala Kiinteistö & Talotekniikka -lehden blogissa.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön talous

Puolet kiinteistö- ja rakentamisalan tuotekehitysinvestoinneista katettaisiin siirtymällä sähköiseen allekirjoittamiseen

Konsulttiyhtiö KPMG:n ympäristöministeriön toimeksiannosta tekemän vaikuttavuusarvioinnin mukaan koko kiinteistö- ja rakentamisala voisi säästää vuosittain yli 300 miljoonaa euroa allekirjoittamalla asiakirjat sähköisesti. Summa vastaa noin puolta toimialan vuosittaisesta panostuksesta tuotekehitykseen.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Syksy saapuu, kausihuoltotyöt ovat taas ajankohtaisia

Syys-lokakuussa sää viilenee vääjäämättä. Lämmityskauden alkaessa on aika tarkastaa lämmitysjärjestelmän toiminta, mutta hyvä hetki myös miettiä kodin energiankulutusasioita. Talon syyshuolto varmistaa paitsi energiansäästön myös asumisviihtyvyyden.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Voiko osakas ryhtyä itse remontoimaan, jos taloyhtiö ei suostu korjauksia aloittamaan?

Voiko yhtiö päättää teettää korjauksia ilman yhtiökokouksen päätöstä? Eli voidaanko yhtiössä päättää mittavista korjauksista, vaikka isompi osa osakkaista vastustaa niitä? Entä voiko osakas teettää itse korjaukset ja velkoa kustannukset yhtiöltä, jos taloyhtiö ei suotu sen korjausvastuulle kuuluvia rakenteita korjaamaan?

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Asunnot aiempaa turvallisempia, terveellisempiä, ympäristöystävällisempiä ja pienempiä

VTT on selvittänyt, miten uudet asunnot ovat muuttuneet 15 vuodessa. Rakennusten turvallisuus, terveellisyys ja energiatehokkuus ovat parantuneet. Pienten asuntojen rakentamisella on vastattu kasvaneeseen kysyntään, mutta vähentyneiden asuinneliöiden vuoksi koteja on entistä hankalampi muuntaa erilaisiin tarpeisiin.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Yhä useampi omakotitalo maksaa yli puoli miljoonaa

Kiinteistönvälitysliike Huoneistokeskuksen mukaan tänä vuonna Helsingissä yli 500 000 euron omakotitaloja on ollut tammi–heinäkuun aikana 49 prosenttia ja Espoossa 60 prosenttia omakotitalokaupoista. Vielä vuosina 2018–2020 yli puolen miljoonan omakotitalot vastasivat noin 30 prosenttia omakotitalokaupoista ja Espoossa noin 40 prosenttia.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Taloyhtiön kannattaa remontoida suunnitelmallisesti

Taloyhtiöissä joudutaan toteuttamaan paljon erilaisia korjaus- ja perusparannustoimenpiteitä lähivuosina. Hyvän ylläpidon lisäksi tarvitaan oikea-aikaista korjausta pitkäjännitteisen suunnitelman pohjalta. Suunnitelmallisella ja ennakoivalla kiinteistönpidolla voidaan välttää korjausvelan syntyminen. Energiatarkastus voi olla alku suunnitelmallisuudelle.

Lue lisää
Ajankohtaista Lakiasiat

Taloyhtiölainojen verotus jäi pöydälle

Ehdotus taloyhtiölainojen verokohtelun kiristämisestä ei edennyt hallituksen viime viikon budjettineuvotteluissa, kertoo hallituslähde Talouselämä-lehdelle. Harkittavana oli muutos, jonka mukaan verotusta olisi kiristetty vain uudisrakentamisen osalta. Kyseessä oli yksi vaihtoehto uusien verotuottojen kerryttämiseksi, lähde kertoo.

Lue lisää

Sivu 1 / 179

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti