Ajankohtaista

Ajankohtaista Turvallisuus

Kuka saa käyttää taloyhtiön yleisavainta ja milloin?

Omataloyhtio.fi-sivustolla julkaistussa artikkelissa kerrotaan taloyhtiön yleisavaimen käyttöön liittyvistä säännöistä. Sivustolla muistutetaan, että yleisavainta voi käyttää ainoastaan pätevästä syystä eikä sitä saa luovuttaa kenelle tahansa. Sen sijaan avainten sallittua määrää ei ole määritelty. Suositeltavaa on, että taloyhtiöiden asuntojen ovet, yleiset tilat ja tekniset tilat olisi sarjoitettu eri avainsarjoihin.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia Talotekniikka

Näin lämmität energiatehokkaasti paukkupakkasilla

Kiinteistöjen lämmittäminen puhututtaa yhä enemmän kohonneiden kustannusten ja hiilidioksidipäästöjen vuoksi. Mikä siis neuvoksi, kun ilmastonmuutos huolettaa ja haluaa tehdä parhaansa energiatehokkaan lämmittämisen eteen? Onko villasukille vaihtoehto?

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Taloyhtiö ei ole aina vastuussa, jos pihalla sattuu vahinko omasta huolimattomuudesta

Kiinteistönomistajan vastuulla on huolehtia kiinteistön alueen turvallisuudesta eli muun muassa siitä, että piha on hiekoitettu, eikä rakennuksesta putoava lumi tai jää aiheuta vaaraa ihmisille tai omaisuudelle. Kiinteistöliitto kehottaa tiedotteessaan ihmisiä silti varoivaisuuteen ja maalaisjärjen käyttöön talvikeleillä.

Lue lisää
Ajankohtaista Rakentaminen

Rakennus- ja remonttivirhevalitukset kuormittavat kuluttajariitalautakuntaa – voiko lausunnolla oleva laki muuttaa tilannetta?

Lausuntokierroksella olevan kaavoitus- ja rakentamislainuudistuksen yhtenä tavoitteena on parantaa rakentamisen laatua ja vähentää virheitä. Rakennus- ja remonttivalituksiin hukkuvassa Kuluttajariitalautakunnassa toivotaan hartaasti, että niin kävisi. Asiantuntijat epäilevät.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Uusia latauspisteitä rakennetaan samaa tahtia kuin sähköautoja ostetaan

Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) tuorein tilasto kiinteistöihin asennettavien sähköajoneuvojen latauslaitteiden määristä kertoo myynnin jatkuneen tasaisesti noin 10 000 latauspisteen kvartaalivauhdilla. Vuoden kolmen ensimmäisen kvartaalin aikana laitemyynti kattoi 30 702 latauspistettä.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

Isännöintiliitto: Postilain muutokset vievät taloyhtiön paperiset kokouskutsut romukoppaan

Perinteisiä paperikutsuja lähettävissä taloyhtiöissä postilain uudistus vaarantaa Isännöintiliiton kannan mukaan osakkaiden oikeuden osallistua yhtiökokouksiin. Postilain uudistuksen myötä postin keräily- ja jakelupäivät harventuvat ja se kannustaa taloyhtiöitä siirtymään sähköisiin kokouskutsuihin.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

Millainen on asunto-osakeyhtiön hyvä toimintakertomus ja tilinpäätös?

Suomessa on noin 90 000 asunto-osakeyhtiötä, joten ne edustavat huomattavaa kirjanpitovelvollisten joukkoa. Verotuksen ja taloushallinnon konsultti Tapio Tikkanen kertoo Tilisanomat-lehdessä näkemyksensä tavanomaisen, omistukseltaan jakautuneen taloyhtiön hyvästä tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

SPEK: Huoli-ilmoituksen tekeminen on liian vaikeaa – käytäntöjä yhtenäistettävä valtakunnallisesti

Huoli-ilmoituksen voi tehdä sosiaaliviranomaisille, kun on aidosti huolissaan läheisen, kuten sukulaisen tai naapurin pärjäämisestä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö peräänkuuluttaa tiedotteessaan yhtenäisiä käytäntöjä ilmoituksen tekemiseen koko maassa.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Pakkasella vesiputket ovat koetuksella – tarkkaavaisuudella voit säästyä isolta remontilta

Kun vesijohto jäätyy, taustalla on monimutkainen fysikaalinen ilmiö, johon kuuluu lukuisia eri vaiheita. Jäätymisen ja sulamisen prosesseja yhdistää se, että niiden aikana veden tilavuus muuttuu. Kun vesi jäätyy ja uudelleen sulaa, sen tilavuus muuttuu niin rajusti, että ilmiö rikkoo putken liitoksen tai muun heikon kohdan. Kenties putki hajoaa kokonaan. Vahinkoja voi kuitenkin ennaltaehkäistä.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Lumityöt voivat johtaa naapuririitoihin

Lumien kolaus aiheuttaa helposti eripuraa naapureiden välille – etenkin omakotialueilla. Kun tila omalta tontilta loppuu, kolataan lumet helposti naapurin tontin puolelle, vaikka se ei olekaan laillista. Tämä voi synnyttää pahimmillaan suurtakin raivoa ja pilata naapuruussuhteet.

Lue lisää

Sivu 1 / 192

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti